روز اول نمایشگاه کتاب: پیاده روی حافظ شیرازی و یک خرید کله سحری! / سوال پرتکرار مردم؛ ناشران کودک کجا مستقر شدند؟- اخبار ادبیات و نشر - اخبار فرهنگی تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و چهارمین نمایشگاه کتاب از روز گذشته، چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در مصلی تهران آغاز شد و پذیرای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

در این گزارش، مروری بر مهمترین اتفاقات روز اول نمایشگاه کتاب داریم:

برگزاری افتتاحیه مردمی با حضور وزیر ارشاد

* افتتاح بخش مردمی نمایشگاه کتاب سی وچهارم، یکی از مهمترین خبرهای روز اول بود؛ اتفاقی که کمتر در دوران قبلی برگزاری نمایشگاه سابقه داشت، به ویژه آنکه وزیر فرهنگ آن را افتتاح کرد و سخنران اصلی مراسمش بود.

در این مراسم که در محل «کوشک کتاب» واقع در شبستان مصلای امام خمینی برگزار می شد، زلفیه دولت زاده، وزیر فرهنگ تاجیکستان و نظام الدین زاهدی سفیر تاجیکستان نیز حضور داشتند. امسال، تاجیکستان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است. البته مکان این مراسم به دلیل طوفان و باران که در ساعات بعدازظهر در تهران به وقوع پیوست، جابه جا شد.

مهمترین صحبت های اسماعیلی به مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه اختصاص داشت. او ضمن تقدیر از کشور تاجیکستان گفت: از وزیر فرهنگ تاجیکستان به دلیل قبول دعوت و حضور در نمایشگاه تقدیر ویژه می کنم. بنای دولت، افزایش مراودات فرهنگی با کشورهای دوست و برادر است. تاجیکستان حافظه تاریخی ایران است که این پیوند مهر و مودت هر روز بین ما بیشتر می شود.

محمدمهدی اسماعیلی درباره ابعاد برگزاری نمایشگاه کتاب نیز سخنان قابل توجهی بر زبان آورد و گفت: امسال، بیش از ۱۲۵هزار متر در اختیار ناشران و علاقه مندان به کتاب و نشر قرار دارد.

او از سامانه فروش مجازی نمایشگاه کتاب تهران نیز استقبال کرد و گفت: اشتیاق زیادی در بین مردم فرهنگ دوست در سراسر کشورمان برای حضور در نمایشگاه دیده می شود، اما امکان حضور برای همه به راحتی ممکن نیست؛ این سامانه فراهم شده است تا هر شهروند ایرانی در هر نقطه از کشور اعم از سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان، خلیج فارس، خوزستان، خراسان و … امکان خرید کتاب داشته باشد. براساس گزارش مسئولان نمایشگاه، نخستین خرید کتاب از سامانه مجازی از شهرستان بابل، ساعت ۶:۰۵ صبح اولین روز از سی وچهارمین نمایشگاه کتاب تهران انجام شده است.

پیاده روی حافظ شیرازی در نمایشگاه کتاب

کیانوش زرین بازیگر تئاتر با پوشش و گریمی شبیه به حافظ شیرازی در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارد و با شرکت کنندگان عکس یادگاری می گیرد.

۱۰۰ ناشر در بخش ناشران خارجی حضور دارند

* وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران نیز حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد؛ او درباره حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال ۱۰۰ ناشر در بخش ناشران خارجی حضور دارند؛ انتخاب ناشران در بخش بین الملل با وسواس خاصی دست چین شده است و به تدریج و در طول نمایشگاه شاهد حضور میهمانان از کشورهای مختلف خواهیم بود.



اسماعیلی درباره حمایت از ناشران دیجیتال در نمایشگاه کتاب تهران گفت: برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصل حمایت از ناشران مکتوب است اما فناوری های نوین اقتضا می کند که دسترسی های مردم به کتاب های دیجیتال بیش از گذشته پررنگ شود. برای فروش دیجیتالی کتاب نیز سامانه خرید از کتابفروشی را به سامانه فروش مجازی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران متصل شده است تا همه مردم بتوانند با حضور در این سامانه خریدهای خود را انجام دهند.

* اتفاق مهم دیگر روز اول نمایشگاه کتاب تهران، برگزاری آیین تجلیل از خانواده های دو شهید مدافع امنیت، سلمان امیر احمدی و شهید علی وردی بود که با حضور وزیر فرهنگ و فرمانده نیروی دریایی ارتش برگزار شد. اختصاص دادن بخشی از مراسم افتتاحیه به خانواده شهدا ن

فرمانده کل نیروی دریایی ارتش، سر وقت در نمایشگاه

* در شرایطی که عمده مسئولین بازدید از نمایشگاه کتاب را به روزهای میانی برگزاری موکول می کنند، اما دریادار امیر شهرام ایرانی، فرمانده کل نیروی دریایی ارتش در همان نخستین ساعات برگزاری نمایشگاه به مصلی آمد و از بخش های مختلف آن بازدید کرد.

پاسخ به یک سوال پرتکرار؛ غرفه کودک کجاست؟

* یکی از پرتکرارترین سوالات در خلال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، محل استقرار ناشرین کودک و نوجوان است. بسیاری از والدینی که همراه با فرزندان خود به مصلی تهران آمده اند، قبل از هر چیز به دنبال این ناشران می گردند تا برای خرید کتاب برای کودکان خردسال خود اقدام کنند.

بخش کودک و نوجوان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که فضایی شاد و رنگین دارد و پر است از کتاب های مناسب بچه ها در طبقه زیرین رواق شرقی مصلی جانمایی شده است. همان جای همیشگی که چند سالی است به صورت ثابت به ناشران کودک و نوجوان اختصاص داده شده است. طراحی غرفه های جذاب از سوی برخی ناشران، جلوه بصری خاصی را به این بخش داده است.

تعیین تکلیف ۲۰ غرفه خالی ناشران داخلی تا عصر امروز

* در شرایطی که شبستان مصلی، در روز اول، کاملا مهیای حضور ناشران شده و تعداد زیادی از آنان در غرفه های خود مستقر شده اند، از میان ۷۰۰ غرفه حاضر در بخش ناشران داخلی، ۲۰ غرفه هنوز توسط ناشران آماده نشده و خالی مانده است.

امین کمالوندی، مدیر کمیته ناشران داخلی سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران درباره تعیین تکلیف این غرفه ها به تسنیم گفت: این غرفه ها متعلق به ناشرانی است که یا ثبت نام خود را نهایی نکردند، یا ناشران شهرستانی هستند و هنوز نتوانسته اند خود را به نمایشگاه برسانند و یا به دلیل بیماری مسئول غرفه، عدم تفاهم با غرفه دار و … خالی مانده است. کمیته ناشران داخلی سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران تا عصر امروز تکلیف این ۲۰ غرفه خالی مانده را مشخص می کند. حدود ۱۱۱ ناشر با اولویت اول، دوم و سوم در رزرو ورود به نمایشگاه هستند که تعدادی از آن ها با این غرفه ها جایگزین می شوند.

او از توزیع بیش از ۱۸۰۰ کارتخوان در بین غرفه ها خبر داد و گفت: بین ۱۴۰۰غرفه بیش از هزار و ۸۰۰ کارت خوان توزیع شده است که بانک عامل برای ارتقای شبکه اتصال، تمام توان خود را به کار گرفته است.

روز دوم چه خبر است؟

* اما در روز دوم جشنواره یعنی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه، صاحبان غرفه ها و ناشرین چشم انتظار حضور مردم هستند. روز نیمه تعطیل تهرانی ها که احتمالا حضور چشمگیر مخاطبان کتاب در مصلی تهران را به همراه خواهد داشت.

علاوه براین، امروز، غرفه میهمان ویژه این نمایشگاه، غرفه کشور تاجیکستان طی مراسمی افتتاح می شود.

در این مراسم که ساعت ۱۰:۳۰ برگزار می شود، مسئولان فرهنگی دو کشور، حضور خواهند داشت تا پس از آن تاجیکستان حضور خود در نمایشگاه کتاب را به صورت رسمی آغاز کند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در روز اول نمایشگاه کتاب: پیاده روی حافظ شیرازی و یک خرید کله سحری! / سوال پرتکرار مردم؛ ناشران کودک کجا مستقر شدند؟- اخبار ادبیات و نشر - اخبار فرهنگی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی