بازوی دولت و یار توانمند نیازمندان را بشناسیم



ایسنا/همدان در شرایط فعلی جامعه، توسعه کمی و کیفی مؤسسات خیریه ای که به صورت قانونی و شفاف در حوزه جمع آوری کمک های مردمی و خیرین برای کمک به نیازمندان فعال هستند امری کاملا ضروری بوده چراکه دولت به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای موجود در کشور باشد و مؤسسات خیریه این توان را دارند تا به عنوان بازوی دولت و یار توانمند نیازمندان و اقشار آسیب پذیر پای کار آمده و دردی از آلام نیازمندان را بکاهند.

مؤسسات خیریه که چهره به چهره با خیرین و نیازمندان در ارتباط هستند به عنوان یک سرمایه اجتماعی محسوب می شوند و هر چه امور این خیریه ها تسهیل شود بخشی از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیازمندان نیز برطرف خواهد شد.

مؤسسه خیریه دارالایتام و مساکین صاحب الزمان(عج) اسدآباد به عنوان مجموعه ای شاخص در حوزه کارهای خیرخواهانه سطح شهرستان اسدآباد از بدو تاسیس خود طی ۱۵ سال اخیر برکات و دستاوردهای ویژه ای از اقدامات خیریه نصیب همشهریان عزیز نیازمند این شهرستان داشته است.

مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالایتام و مساکین صاحب الزمان(عج) شهرستان اسدآباد در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: این مؤسسه در فروردین سال ۸۳ با همت یکی از خیران اسدآبادی به نام حشمت الله حمزه ای در ختم همسر خود با اختصاص مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال در دونوبت به عنوان سرمایه اولیه بنیانگذاری و در سال ۸۴ ثبت شد. اکنون این مؤسسه بیش از ۸۰ عضو خیر ثابت و تعدادی عضو افتخاری دارد که از بدو تاسیس مؤسسه متاسفانه ۳۰ تن از اعضا فوت کرده اند و هر یک از خیرین عضو، طبق اساسنامه مؤسسه تعهد اخلاقی دارند تا در صورت فوت هر یک از اعضا، نیابتا یک روز روزه و یک سوره قرآن و یک شبانه روز نماز برای او به جا آورند.

سلطان هادی افزود: بکی از اساسی ترین اهداف این مؤسسه خیریه سرپرستی و حمایت مالی و معنوی از ایتام، نیازمندان و خانواده های بی سرپرست شهرستان بوده که در همین راستا سرپرستی بیش از ۱۵۰نفر از ایتام و تعداد زیادی از نیازمندان شهرستان مورد پذیرش حامیان قرار گرفته و هر یک از این ایتام حداقل دارای یک حامی هستند و از نظر مالی و معنوی مورد حمایت قرار می گیرند و ماهیانه به صورت مستقیم در مجموع ۱۵ میلیون تومان توسط این حامیان به حساب ایتام واریز می شود.

وی حداقل واریزی حامیان را ۵۰۰ هزار ریال برشمرد و تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۶۰ میلیون تومان درآمدهای نقدی و غیرنقدی این مؤسسه خیریه توسط خیرین برای کمک به نیازمندان بوده است.

هادی با اشاره به طرح نان مهربانی این مؤسسه تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ۱۰ نانوایی در رابطه با نان مهربانی با ما همکاری دارند که در این راستا نان افراد نیازمند را تا سقف ۱۰۰ هزار تومان می دهند و براساس حواله در پایان ماه مؤسسه خیریه هزینه نان را پرداخت می کند ضمن اینکه مؤسسه خود نیز به نیازمندان حواله نان ارائه می دهد تا با این حواله با مراجعه به نانوایی تا سقف ۱۰۰ هزار تومان امکان خرید نان رایگان داشته باشند.

وی با بیان اینکه کمک به ایتام از اولویت های این مؤسسه به شمار می رود، خاطرنشان کرد:خیرین این مؤسسه غالبا اسدآبادی بوده و در شهرستان و یا سایر استان های دیگر ساکن هستند.

هادی همچنین با اشاره به کمک های این مؤسسه در ایام کرونا یادآور شد: مؤسسه خیریه دارالایتام اسدآباد در ایام کرونا طی دو مرحله دارای کمک های مؤمنانه بوده که در این کمک ها با کمک خیرین مؤسسه در عید سعید فطر امسال و اواخر سال گذشته در ابتدای شیوع کرونا کمک های مؤمنانه، بسته های معیشتی و مواد ضدعفونی کننده در اختیار نیازمندان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این مؤیسه در حال حاضر ۲۰۰ صندوق کوچک، بزرگ و متوسط در سطح شهر و بین مردم خیر شهرستان دارد، خاطرنشان کرد: سانه ها و خبرنگاران با توجه به تعامل با جامعه از نقش مؤثری در معرفی و هدایت نیازمندان شهر به این مؤسسه و اطلاع رسانی در رابطه با خدمات موسسه برخوردار بوده که می توانند با این اقدام خود ما را در کمک به افراد نیازمند با جذب خیرین بیشتر کمک کنند.

مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالایتام و مساکین صاحب الزمان(عج) شهرستان اسدآباد در ادامه کل خدمات انجام شده توسط مؤسسه خیریه دارالایتام از سال ۸۳ تاکنون را افزون بر ۱۸ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال برشمرد و گفت: پرداخت کمک هزینه ماهانه نقدی به ایتام و نیازمندان، پرداخت کمک هزینه جهیزیه، پرداخت کمک هزینه دارویی، هزینه خرید ارزاق برای تقسیم بین نیازمندان و ایتام، پرداخت کمک هزینه البسه و لوازم التحریر دانش آموزان ایتام نیازمند و سایر موارد ضروری و مورد نیاز خانواده های ایتام و مساکن از جمله موارد کمک های مؤسسه در این راستا بوده است.



رئیس هیئت مدیره و خیر بنیانگذار مؤسسه خیریه دارالایتام و مساکین صاحب الزمان(عج ) اسدآباد هم اظهار کرد: بنده اصالتا اسدآبادی هستم و حدود ۵۰ سال است که ساکن تهرانم، طی این مدت هیچ گاه ساکن بودن بنده در استان دیگر موجب نشده تا شهر خود را فراموش کنم و همین امر موجب شد تا با فوت همسرم(مرحومه معصومه نعمتی) با اختصاص ۱۰۰ میلیون ریال سرمایه اولیه و پیگیری ثبت شماره این مؤسسه را راه اندازی و با جذب خیران و خیرخواهان نسبت به شناسایی و کمک به افراد نیازمند شهرستان طی ۱۶ سال اخیر اقدام کنیم.

حشمت الله حمزه ای افزود: یکی از اقدامات اساسی و هرساله مؤسسه که از سال ۸۳ تاکنون به آن تداوم بخشیده و طبق آمار موجود هرسال پربارتر از سال گذشته بوده، تهیه و توزیع البسه و لوازم التحریر بین دانش آموزان و نیازمندان شهرستان هر سال در دو مقطع عید نوروز و مهرماه با هماهنگی اداره آموزش و پرورش و ارگان های ذیربط است.

وی تهیه و توزیع ارزاق و سایر اقلام ضروری برای نیازمندان در طول سال، تهیه و توزیع البسه و لوازم التحریر بین دانش آموزان و نیازمندان در هنگام بازگشایی مدارس و اول سال نو، پرداخت کمک هزینه جهیزیه به نوعروسان، اجرای طرح حمایت از ایتام و تحت سرپرستی قرار گرفتن توسط افراد نیکوکار و معرفی افراد نیازمند به مراکز پزشکی و حمایت مالی از آنها را از جمله فعالیت های این مؤسسه برشمرد و گفت: امور خیریه دیگر در سطح شهرستان اسدآباد در اولویت اول و سایر شهرستان ها در اولویت بعد قرار دارند.

حمزه ای با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم شهرستان هنوز با فعالیت های این مؤسسه آشنا نیستند و یا از فعالیت چنین مؤسسه خیریه ای در شهرستان بی اطلاع هستند، اظهار کرد: اسدآباد کمبود مؤسسات خیریه دارالایتام دارد و کمبود چنین مؤسساتی احساس می شود و قطعا وجود مراکز خیریه از نقش مهمی در رسیدگی بیشتر به نیازمندان برخوردار خواهد بود.

وی بیلان سال گذشته مؤسسه خیریه دارالایتام را ۶۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در بدو فعالیت مؤسسه کمک های مردمی به براب کمک به نیازمندان صفر بود و طی ۱۶ سال گذشته میزان کمک های مردمی شهرستان اسدآباد به مؤسسه خیریه دارالایتام به ۶۵ درصد رسیده است .

حمزه ای تصریح کرد: علاوه بر طرح نان مهربانی در تلاش هستیم در کنار سایر خدمات داروی مهربانی، لوازم التحریر مهربانی، لباس مهربانی و … را به زودی برای کمک به نیازمندان به صورت رایگان در برنامه خود قراردهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه از خبرنگاران و رسانه ها تقاضا داریم در صورت برخورد با نیازمندان این افراد را به ما معرفی کنند، یادآور شد: رسانه ها با اطلاع رسانی خود از نقش مؤثری در این امر خیر برای کمک رسانی به مستمندان و نیازمندان برخوردار خواهند بود و می توانند کمک کار ما در این امر خیرخواهانه باشند.

در پایان اینکه برای ترویج کار خیر و احسان در جامعه باید به کار جمعی خیریه ها توجه بیشتری شده و به خیریه ها به عنوان یک فرصت نگاه کنیم و با آگاهی بخشی به جامعه در رابطه با خدمات مؤسسات خیریه و جذب خیرین بیشتر بستر ایجاد چنین مؤسساتی را در دیگر نقاط محروم ایجاد کنیم و دست نیازمندان و خیرین را در دست این مؤسسات بگذاریم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بازوی دولت و یار توانمند نیازمندان را بشناسیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.