علم بهتر است یا سلامت؟

ایسنا/اصفهان شروع سال تحصیلی ۹۹ نه بوی ماه مهر می دهد و نه شور و اشتیاق بازگشایی مدرسه؛ هرچه به روزهای آغاز سال تحصیلی جدید نزدیک می شویم، تنها دغدغه والدین بیشتر به خاطر شرایط فعلی و نگرانی از حضور بچه ها در مدرسه است.
اگرچه به نظر می رسید پس از پشت سر گذاشتن سال تحصیلی پر فراز و نشیب گذشته، آخرین سال تحصیلی قرن خورشیدی به گونه ای متفاوت رقم بخورد، اما کرونا همچون تمام معادلات جهانی، نظام آموزش را تحت تاثیر قرار داد تا سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ متفاوت تر از هر سال در انتظار دانش آموزان و والدین و معلمان باشد.
سال گذشته از دهه پایانی پاییز تا ماه نخست زمستان، آلودگی هوا در اصفهان به شرایط هشدار رسید و مدارس این کلانشهر و شهرهای اطراف آن را به تعطیلی کشاند. حوادث آبان نیز باعث تعطیلی چند روزه مدارس شد، اما نگرانی اصلی از زمان شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد، زمانی که با اعلام نخستین موارد ابتلا به کرونا در اسفندماه، والدین بسیاری از فرستادن فرزندانشان به مدرسه خودداری کردند و بسیاری از کلاس های درس تشکیل نشد.
با تداوم شیوع کرونا، سال تحصیلی با کوچ اجباری و ناگهانی آموزش از فضای حقیقی به مجازی به اتمام رسید، تا اینکه پس از چانه زنی های بسیار، سرانجام محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: «مصمم هستیم سال تحصیلی جدید را با مراقبت از سلامت و آموزش دانش آموزان از ۱۵ شهریور آغاز کنیم».
به گزارش ایسنا، اگرچه شروع سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس هر سال یکی از بهترین اتفاقاتی بود که بچه ها و والدین آنها تجربه می کردند، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و پیش بینی های نگران کننده از اوج گیری این بیماری در فصل سرما، شروع سال تحصیلی جدید ترس و دلهره زیادی را به جان خانواده ها انداخته، تا جایی که بسیاری برای حفظ سلامت فرزندانشان حاضرند قید آموزش و تحصیل آنها را تا مشخص شدن وضعیت فعلی بزنند.
به گزارش ایسنا، مادر امیرعلی ۹ ساله با اشاره به مشکل تنفسی که پسرش دارد، می گوید: از زمان شروع کرونا تا الان یک خواب راحت نداشته ام و این مدت تمام فکر و ذکرم سلامت پسرم بوده، چون در حالت عادی هم نسبت به یک سرماخوردگی ساده بسیار حساس بود و برای همین نگرانم اگر خدای نکرده به کرونا مبتلا شود، چه وضعیتی پیدا می کند!
این مادر جوان که یک دختر ۳ ساله هم دارد، ادامه می دهد: درست است که آموزش بچه ها برای هر پدر و مادری مهم است، اما فکر نمی کنم هیچ چیزی مهمتر از سلامتی آنها باشد، به خاطر همین ترجیح می دهم حتی اگر اصفهان در وضعیت قرمز نباشد، پسرم در خانه و توسط خودم آموزش ببیند.
مادر نازنین زهرا، اما نظر دیگری دارد، او که کارمند اداری یکی از مراکز درمانی است، می گوید: سال قبل دخترم پایه اول ابتدایی بود و تقریبا تا بهمن ماه به مدرسه رفت، اما حالا که قرار است به پایه دوم برود از مدرسه به من گفته اند برای مدتی هم که شده مرخصی بگیرم و در منزل به او آموزش بدهم تا آماده رفتن به پایه بعدی باشد. از وقتی هم که مرور کتاب های پایه اول را شروع کرده ام متوجه شده ام دخترم آموزش درستی ندیده و واقعا آماده رفتن به پایه بعدی نیست!
او می گوید در این مدت از نزدیک در جریان روند بیماری بوده و می داند که بیماری کووید۱۹ کوچک و بزرگ نمی شناسد و بچه ها هم در معرض خطر هستند، اما چاره این کار محروم کردن آنها از آموزش نیست، چون مجبوریم با این شرایط سازگار شویم و حتی اگر مدارس تعطیل باشند، برای زندگی عادی باید یاد بگیریم با رعایت موارد بهداشتی، سلامت خود و فرزندانمان را حفظ کنیم.
مادر یسنا هم از نگرانی و اضطراب زیادش از به خطر افتادن سلامت دخترش می گوید و ادامه می دهد: سال قبل در مدرسه یسنا، دختری آنفلوآنزا گرفت و تقریبا همه بچه های کلاس این ویروس را گرفتند. واقعا شرایط سختی بود و وقتی فکر می کنم امسال قرار است با این شرایط دخترم به مدرسه برود، حتی اگر برای یک روز در هفته باشد، آرام و قرار ندارم.
او معتقد است فرزندش ضعیف و بنیه قوی ندارد و در برابر بیماری بسیار آسیب پذیر است. در طول تعطیلات نوروز و بهار و تابستان مراقب سلامت بچه هایمان هستیم و اجازه ندادیم به مسافرت و کلاس فوق برنامه و پارک بروند. سرگرم کردن بچه ها در خانه و محدود کردن ارتباطشان با اینکه سخت است، اما برای من تحمل این شرایط راحت تر از این است که دخترم را در فصل پاییز و سرما به مدرسه بفرستم.
پدر محمدطاها با یادآوری اینکه به گفته مسئولان قرار نیست کلاس های درس در مناطق قرمز تشکیل شود، می گوید: اصفهان در وضعیت قرمز است و به نظر نمی آید کلاس ها تشکیل شوند، اگرچه بچه ها از نظر درسی افت زیادی می کنند. خودم وقتی برای ثبت نام پسرم به مدرسه رفتم و فهمیدم کلاس ها غیرحضوری برگزار می شود نفس راحتی کشیدم، اما کسانی هستند که این شرایط برایشان بسیار سخت است. مثلا پدری که آمده بود تا پسرش را دوباره در کلاس اول ثبت نام کند چون مادر طلاق گرفته بود و پدر هم سر کار می رود، به همین خاطر کسی نبوده در خانه به او آموزش دهد و حالا باید یک سال دیگر در کلاس اول بماند.
بازگشایی مدارس براساس وضعیت قرمز، زرد و سفید کرونا
عبدالرضا رئیسی، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز به کار مدارس از ۱۵ شهریورماه، اظهار کرد: در بخشنامه وزارت آموزش و پرورش حالت های مختلف برای بازگشایی مدارس دیده شده است، به طوری که در مورد مناطق به صورت یکنواخت تصمیم گیری نمی شود، بلکه براساس وضعیت قرمز، زرد و سفید شیوع کرونا تصمیم گیری می شود.
وی با بیان اینکه در شهرستان هایی که وضعیت سفید قرار دارند، کلاس های درس مثل روال قبل، اما با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فاصله ایمن و استفاده از ماسک تشکیل می شود، افزود: در مناطق زرد کلاس ها به صورت نیمه حضوری برگزار می شود و دانش آموزان به چند گروه (بسته به تعدادشان) تقسیم می شوند. در مدارس ابتدایی ممکن است دانش آموزان به صورت زوج و فرد به مدرسه بروند، به طوری که حداقل یک دانش آموز دو روز در مدرسه حضور داشته باشد و روزهای دیگر از طریق شبکه شاد با معلم در ارتباط باشد. در مناطق با وضعیت قرمز کلاس ها به صورت غیرحضوری و از طریق شبکه شاد برگزار می شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی در مدارسی که کلاس های درس حضوری تشکیل می شود، تصریح کرد: ضدعفونی این مدارس در دو نوبت، قبل و بعد از حضور دانش آموزان در مدرسه انجام می شود، مایع ضدعفونی کننده در مدرسه پیش بینی شده و استفاده از ماسک الزامی است. زنگ تفریح هم مثل قبل نیست، بلکه زنگ تفریح طوری تقسیم بندی می شود که هر پایه در زمان خاصی به حیاط مدرسه بیایند و از ازدحام دانش آموزان جلوگیری شود.
رئیسی با بیان اینکه وضعیت مناطق مختلف از نظر شیوع کرونا را دانشگاه علوم پزشکی باید به ما اعلام کند تا براساس آن عمل کنیم، افزود: شورای آموزش و پرورش استان نیز نکاتی که برای بازگشایی مدارس باید رعایت شود، اعلام کرد.
وی در خصوص نگرانی برخی خانواده ها از بازگشایی مدارس، توضیح داد: خانواده ها همین نگرانی را برای امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم هم داشتند، درحالیکه صد درصد تلاش می کنیم تمام شیوه نامه های بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان را رعایت کنیم.
پدر و مادر نمی تواند فرزند را از حق آموزش محروم کند
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه معلوم نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد، تصریح کرد: اگر والدین بخواهند دانش آموزی را به مدرسه نفرستند، او را از حق خودش محروم می کنند، درحالیکه هیچ پدر و مادری نمی تواند بگوید من تشخیص می دهم فرزندم به مدرسه نرود! کسی که فرزندش را به مدرسه نفرستد و به جای آن به سر کار بفرستد، او را از حق آموزش محروم کرده که این کار جرم است.
وی با اشاره به اینکه در امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم نیز والدین نگرانی مشابه اکنون داشتند، یادآور شد: وقتی والدین دیدند که از در ورودی مدرسه تا برگزاری امتحان تمام پیش بینی های لازم صورت گرفته و شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی رعایت می شود و دانش آموزان با استفاده از ماسک و ماده ضدعفونی کننده و حفظ فاصله ایمن امتحان خود را دادند، خیالشان راحت شد. خوشبختانه هیچ موردی در بین دانش آموزان نداشتیم که در زمان برگزاری آزمون های پایه نهم و دوازدهم به کرونا مبتلا شده باشد.
بازگشایی مدارس با استفاده از تجربه موفق آزمون های حضوری
رئیسی با بیان اینکه در زمان بازگشایی مدارس از تجربه موفق برگزاری آزمون های حضوری پایه دوازدهم و نهم استفاده می کنیم، خاطرنشان کرد: تعداد مراقبان سلامت در مدارس محدود است، اما با ارتباط و تعامل زیادی که با دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان داریم، برای ایمن سازی مدارس از نظر سلامت به ما کمک خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه در شیوه نامه های وزارت بهداشت و آموزش و پرورش تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع کرونا مشخص شده و به مدارس تاکید کرده ایم براساس این شیوه نامه ها عمل کنند، افزود: ارتباط همیشگی اولیا دانش آموزان با اداره کل آموزش و پرورش استان وجود دارد و از طریق ارزیابی عملکرد این اداره کل می توانند پیشنهادات و شکایات خود را مطرح کنند.
ما هم نگران سلامت دانش آموزان هستیم
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه ما هم نگران سلامت دانش آموزان هستیم، گفت: مدیران مدارس و همکارانمان اهمیت موضوع را درک کرده و شیوه نامه های بهداشتی را با دقت و جدیت رعایت می کنند، همچنین برای مدیران، معاونان، معلمان و نیروهای خدماتی مدارس دوره های آموزشی غیرحضوری درخصوص مسائل بهداشتی برگزار شده که خانواده ها نباید نگرانی از این بابت داشته باشند.
نمی توانیم آموزش را تعطیل کنیم
وی گفت: امیدواریم بدون کوچکترین مشکل سال تحصیلی را آغاز کنیم و ادامه دهیم، چون مشخص نیست بیماری تا چه زمانی ادامه یابد و براساس آنچه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد در حالت خوشبینانه تا سال آینده همین موقع، درگیر کرونا هستیم، پس نمی توانیم آموزش را تعطیل کنیم و البته همه جا وضعیت یکسان نیست و نمی شود تصمیم واحدی گرفت، بنابراین بهتر است با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، آموزش ادامه داشته باشد.
وی یادآور شد: در پایه اول ابتدایی اگر آموزش صرفا در فضای مجازی باشد بی فایده است، چون معلم باید ارتباط نزدیک با دانش آموز برقرار کند و این کار در فضای مجازی امکان پذیر نیست، همینطور پایه دوازدهم که می خواهند کنکور بدهند نمی شود کلاس ها فقط غیرحضوری باشد، بنابراین سعی می شود به ویژه در این دو مقطع کلاس ها حضوری و غیرحضوری باشد و فقط در شرایط حاد قرمز به صورت غیرحضوری کلاس ها برگزار شود.
بسیاری از دانش آموزان تلفن همراه مناسب برای ورود به فضای مجازی ندارند
عباس رضایی، استاندار اصفهان نیز در یکصد و چهل و سومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان، با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی اداره کل آموزش و پرورش استان در بحث بازگشایی مدارس بسیار قوی عمل کرده است، گفت: بهتر است برای بازگشایی مدارس به گونه ای برنامه ریزی کنیم که اختیار تغییر شرایط را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم مبنای آموزش دانش آموزان را فضای مجازی و شبکه های صدا و سیما قرار دهیم درصد بیشتری از دانش آموزان را تحت پوشش قرار داده ایم، افزود: بسیاری از دانش آموزان تلفن همراه مناسب برای ورود به فضای مجازی ندارند و بهتر است سعی کنیم تا جایی که امکان دارد دانش آموزان از شبکه شاد و صدا و سیما مورد آموزش قرار گیرند.
محمد اعتدادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان، با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس الزاماتی دارد که با توجه به شرایط خاص امسال و شیوع ویروس کرونا، باید آمادگی لازم برای این رویداد وجود داشته باشد، اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش الزاماتی در خصوص ثبت نام، ثبت کتب درسی، تجهیز فضای آموزشی و فیزیکی مدارس و توزیع نیروی انسانی در واحدهای آموزشی تعیین کرده و اداره کل آموزش و پرورش استان این آمادگی را دارد که در روز ۱۵ شهریور بدون هیچ مشکلی مدارس را بازگشایی کند.
به سلامت دانش آموزان و فرهنگیان لطمه ای وارد نشود
امیرحسین بانکی پور، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دغدغه و نگرانی های خانواده ها و متولیان و دلسوزان آموزش و پرورش به ما منتقل شده، اظهار امیدواری کرد که به نحوی برنامه ریزی شود تا به سلامت دانش آموزان و فرهنگیان لطمه ای وارد نشود و ریزشی در تعداد دانش آموزان نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر برنامه آموزشی به صورت شفاف ارائه شود می توانیم در اصفهان الگویی ترسیم کنیم و به آینده روشن آن امیدوار باشیم. همچنین برنامه ساده، نظام مند و شفاف می تواند شرایط را برای خانواده ها و دانش آموزان در مسیر مثبت قرار دهد.
تشکیل شورای ایمنی در مدارس قبل از بازگشایی
منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فصل بازگشایی مدارس، گفت: براساس شیوه نامه هایی که وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش درخصوص بازگشایی مدارس ابلاغ کرده، در آموزش و پرورش جلساتی تشکیل شده تا مدارس براساس ضوابط و متناسب با وضعیت بیماری برنامه های آموزشی خود را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دستورالعمل ایمنی را به آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مراکز آموزشی با اولویت پیشگیری از وقوع حوادث ابلاغ کرده ایم، افزود: قبل از بازگشایی باید در هر مدرسه شورای ایمنی تشکیل شود تا با همکاری مدیر مدرسه، اولیا و مربیان و تیم های امدادی جلسه تشکیل شود و حوادثی که در مدرسه ممکن است اتفاق بیفتد را ارزیابی و راهکارهای لازم برای رفع نواقص را اجرایی کنیم.
شیشه فروش با تأکید بر این که سیستم های سرمایشی، گرمایشی، گازرسانی و برق رسانی در مدارس باید ایمن باشد، گفت: مدارس نسبت به استفاده از ماسک، بهداشت سرویس های بهداشتی و آبخوری ها، استفاده از شیرهای پدالی و نیز ضدعفونی کلاس های مدارس باید اقدامات لازم را انجام دهند، همچنین استانداردهای ایمنی سرویس مدارس نیز ابلاغ شده، سیستم گرمایش مدارس کاملا کنترل شده و بخاری های نفتی جمع شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به اینکه متناسب با شیوه نامه ای که برای بازگشایی مدارس از سوی وزارت آموزش و پرورش و ستاد مقابله با کرونا ابلاغ شده و اداره کل آموزش و پرورش استان اقداماتی انجام داده که متناسب با وضعیت قرمز، زرد و سفید هر شهر اعمال خواهد شد، خاطرنشان کرد: نگرانی از بابت رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مدارس وجود ندارد و شرایط مورد نیاز برای ضدعفونی و وسایل بهداشتی مدارس تامین شده است.
انتهای پیام
اگرچه به نظر می رسید پس از پشت سر گذاشتن سال تحصیلی پر فراز و نشیب گذشته، آخرین سال تحصیلی قرن خورشیدی به گونه ای متفاوت رقم بخورد، اما کرونا همچون تمام معادلات جهانی، نظام آموزش را تحت تاثیر قرار داد تا سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ متفاوت تر از هر سال در انتظار دانش آموزان و والدین و معلمان باشد.
سال گذشته از دهه پایانی پاییز تا ماه نخست زمستان، آلودگی هوا در اصفهان به شرایط هشدار رسید و مدارس این کلانشهر و شهرهای اطراف آن را به تعطیلی کشاند. حوادث آبان نیز باعث تعطیلی چند روزه مدارس شد، اما نگرانی اصلی از زمان شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد، زمانی که با اعلام نخستین موارد ابتلا به کرونا در اسفندماه، والدین بسیاری از فرستادن فرزندانشان به مدرسه خودداری کردند و بسیاری از کلاس های درس تشکیل نشد.
با تداوم شیوع کرونا، سال تحصیلی با کوچ اجباری و ناگهانی آموزش از فضای حقیقی به مجازی به اتمام رسید، تا اینکه پس از چانه زنی های بسیار، سرانجام محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: «مصمم هستیم سال تحصیلی جدید را با مراقبت از سلامت و آموزش دانش آموزان از ۱۵ شهریور آغاز کنیم».
به گزارش ایسنا، اگرچه شروع سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس هر سال یکی از بهترین اتفاقاتی بود که بچه ها و والدین آنها تجربه می کردند، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و پیش بینی های نگران کننده از اوج گیری این بیماری در فصل سرما، شروع سال تحصیلی جدید ترس و دلهره زیادی را به جان خانواده ها انداخته، تا جایی که بسیاری برای حفظ سلامت فرزندانشان حاضرند قید آموزش و تحصیل آنها را تا مشخص شدن وضعیت فعلی بزنند.
به گزارش ایسنا، مادر امیرعلی ۹ ساله با اشاره به مشکل تنفسی که پسرش دارد، می گوید: از زمان شروع کرونا تا الان یک خواب راحت نداشته ام و این مدت تمام فکر و ذکرم سلامت پسرم بوده، چون در حالت عادی هم نسبت به یک سرماخوردگی ساده بسیار حساس بود و برای همین نگرانم اگر خدای نکرده به کرونا مبتلا شود، چه وضعیتی پیدا می کند!
این مادر جوان که یک دختر ۳ ساله هم دارد، ادامه می دهد: درست است که آموزش بچه ها برای هر پدر و مادری مهم است، اما فکر نمی کنم هیچ چیزی مهمتر از سلامتی آنها باشد، به خاطر همین ترجیح می دهم حتی اگر اصفهان در وضعیت قرمز نباشد، پسرم در خانه و توسط خودم آموزش ببیند.
مادر نازنین زهرا، اما نظر دیگری دارد، او که کارمند اداری یکی از مراکز درمانی است، می گوید: سال قبل دخترم پایه اول ابتدایی بود و تقریبا تا بهمن ماه به مدرسه رفت، اما حالا که قرار است به پایه دوم برود از مدرسه به من گفته اند برای مدتی هم که شده مرخصی بگیرم و در منزل به او آموزش بدهم تا آماده رفتن به پایه بعدی باشد. از وقتی هم که مرور کتاب های پایه اول را شروع کرده ام متوجه شده ام دخترم آموزش درستی ندیده و واقعا آماده رفتن به پایه بعدی نیست!
او می گوید در این مدت از نزدیک در جریان روند بیماری بوده و می داند که بیماری کووید۱۹ کوچک و بزرگ نمی شناسد و بچه ها هم در معرض خطر هستند، اما چاره این کار محروم کردن آنها از آموزش نیست، چون مجبوریم با این شرایط سازگار شویم و حتی اگر مدارس تعطیل باشند، برای زندگی عادی باید یاد بگیریم با رعایت موارد بهداشتی، سلامت خود و فرزندانمان را حفظ کنیم.
مادر یسنا هم از نگرانی و اضطراب زیادش از به خطر افتادن سلامت دخترش می گوید و ادامه می دهد: سال قبل در مدرسه یسنا، دختری آنفلوآنزا گرفت و تقریبا همه بچه های کلاس این ویروس را گرفتند. واقعا شرایط سختی بود و وقتی فکر می کنم امسال قرار است با این شرایط دخترم به مدرسه برود، حتی اگر برای یک روز در هفته باشد، آرام و قرار ندارم.
او معتقد است فرزندش ضعیف و بنیه قوی ندارد و در برابر بیماری بسیار آسیب پذیر است. در طول تعطیلات نوروز و بهار و تابستان مراقب سلامت بچه هایمان هستیم و اجازه ندادیم به مسافرت و کلاس فوق برنامه و پارک بروند. سرگرم کردن بچه ها در خانه و محدود کردن ارتباطشان با اینکه سخت است، اما برای من تحمل این شرایط راحت تر از این است که دخترم را در فصل پاییز و سرما به مدرسه بفرستم.
پدر محمدطاها با یادآوری اینکه به گفته مسئولان قرار نیست کلاس های درس در مناطق قرمز تشکیل شود، می گوید: اصفهان در وضعیت قرمز است و به نظر نمی آید کلاس ها تشکیل شوند، اگرچه بچه ها از نظر درسی افت زیادی می کنند. خودم وقتی برای ثبت نام پسرم به مدرسه رفتم و فهمیدم کلاس ها غیرحضوری برگزار می شود نفس راحتی کشیدم، اما کسانی هستند که این شرایط برایشان بسیار سخت است. مثلا پدری که آمده بود تا پسرش را دوباره در کلاس اول ثبت نام کند چون مادر طلاق گرفته بود و پدر هم سر کار می رود، به همین خاطر کسی نبوده در خانه به او آموزش دهد و حالا باید یک سال دیگر در کلاس اول بماند.
بازگشایی مدارس براساس وضعیت قرمز، زرد و سفید کرونا
عبدالرضا رئیسی، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز به کار مدارس از ۱۵ شهریورماه، اظهار کرد: در بخشنامه وزارت آموزش و پرورش حالت های مختلف برای بازگشایی مدارس دیده شده است، به طوری که در مورد مناطق به صورت یکنواخت تصمیم گیری نمی شود، بلکه براساس وضعیت قرمز، زرد و سفید شیوع کرونا تصمیم گیری می شود.
وی با بیان اینکه در شهرستان هایی که وضعیت سفید قرار دارند، کلاس های درس مثل روال قبل، اما با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فاصله ایمن و استفاده از ماسک تشکیل می شود، افزود: در مناطق زرد کلاس ها به صورت نیمه حضوری برگزار می شود و دانش آموزان به چند گروه (بسته به تعدادشان) تقسیم می شوند. در مدارس ابتدایی ممکن است دانش آموزان به صورت زوج و فرد به مدرسه بروند، به طوری که حداقل یک دانش آموز دو روز در مدرسه حضور داشته باشد و روزهای دیگر از طریق شبکه شاد با معلم در ارتباط باشد. در مناطق با وضعیت قرمز کلاس ها به صورت غیرحضوری و از طریق شبکه شاد برگزار می شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی در مدارسی که کلاس های درس حضوری تشکیل می شود، تصریح کرد: ضدعفونی این مدارس در دو نوبت، قبل و بعد از حضور دانش آموزان در مدرسه انجام می شود، مایع ضدعفونی کننده در مدرسه پیش بینی شده و استفاده از ماسک الزامی است. زنگ تفریح هم مثل قبل نیست، بلکه زنگ تفریح طوری تقسیم بندی می شود که هر پایه در زمان خاصی به حیاط مدرسه بیایند و از ازدحام دانش آموزان جلوگیری شود.
رئیسی با بیان اینکه وضعیت مناطق مختلف از نظر شیوع کرونا را دانشگاه علوم پزشکی باید به ما اعلام کند تا براساس آن عمل کنیم، افزود: شورای آموزش و پرورش استان نیز نکاتی که برای بازگشایی مدارس باید رعایت شود، اعلام کرد.
وی در خصوص نگرانی برخی خانواده ها از بازگشایی مدارس، توضیح داد: خانواده ها همین نگرانی را برای امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم هم داشتند، درحالیکه صد درصد تلاش می کنیم تمام شیوه نامه های بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان را رعایت کنیم.
پدر و مادر نمی تواند فرزند را از حق آموزش محروم کند
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه معلوم نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد، تصریح کرد: اگر والدین بخواهند دانش آموزی را به مدرسه نفرستند، او را از حق خودش محروم می کنند، درحالیکه هیچ پدر و مادری نمی تواند بگوید من تشخیص می دهم فرزندم به مدرسه نرود! کسی که فرزندش را به مدرسه نفرستد و به جای آن به سر کار بفرستد، او را از حق آموزش محروم کرده که این کار جرم است.
وی با اشاره به اینکه در امتحانات نهایی پایه نهم و دوازدهم نیز والدین نگرانی مشابه اکنون داشتند، یادآور شد: وقتی والدین دیدند که از در ورودی مدرسه تا برگزاری امتحان تمام پیش بینی های لازم صورت گرفته و شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی رعایت می شود و دانش آموزان با استفاده از ماسک و ماده ضدعفونی کننده و حفظ فاصله ایمن امتحان خود را دادند، خیالشان راحت شد. خوشبختانه هیچ موردی در بین دانش آموزان نداشتیم که در زمان برگزاری آزمون های پایه نهم و دوازدهم به کرونا مبتلا شده باشد.
بازگشایی مدارس با استفاده از تجربه موفق آزمون های حضوری
رئیسی با بیان اینکه در زمان بازگشایی مدارس از تجربه موفق برگزاری آزمون های حضوری پایه دوازدهم و نهم استفاده می کنیم، خاطرنشان کرد: تعداد مراقبان سلامت در مدارس محدود است، اما با ارتباط و تعامل زیادی که با دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان داریم، برای ایمن سازی مدارس از نظر سلامت به ما کمک خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه در شیوه نامه های وزارت بهداشت و آموزش و پرورش تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع کرونا مشخص شده و به مدارس تاکید کرده ایم براساس این شیوه نامه ها عمل کنند، افزود: ارتباط همیشگی اولیا دانش آموزان با اداره کل آموزش و پرورش استان وجود دارد و از طریق ارزیابی عملکرد این اداره کل می توانند پیشنهادات و شکایات خود را مطرح کنند.
ما هم نگران سلامت دانش آموزان هستیم
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه ما هم نگران سلامت دانش آموزان هستیم، گفت: مدیران مدارس و همکارانمان اهمیت موضوع را درک کرده و شیوه نامه های بهداشتی را با دقت و جدیت رعایت می کنند، همچنین برای مدیران، معاونان، معلمان و نیروهای خدماتی مدارس دوره های آموزشی غیرحضوری درخصوص مسائل بهداشتی برگزار شده که خانواده ها نباید نگرانی از این بابت داشته باشند.
نمی توانیم آموزش را تعطیل کنیم
وی گفت: امیدواریم بدون کوچکترین مشکل سال تحصیلی را آغاز کنیم و ادامه دهیم، چون مشخص نیست بیماری تا چه زمانی ادامه یابد و براساس آنچه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح کرد در حالت خوشبینانه تا سال آینده همین موقع، درگیر کرونا هستیم، پس نمی توانیم آموزش را تعطیل کنیم و البته همه جا وضعیت یکسان نیست و نمی شود تصمیم واحدی گرفت، بنابراین بهتر است با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، آموزش ادامه داشته باشد.
وی یادآور شد: در پایه اول ابتدایی اگر آموزش صرفا در فضای مجازی باشد بی فایده است، چون معلم باید ارتباط نزدیک با دانش آموز برقرار کند و این کار در فضای مجازی امکان پذیر نیست، همینطور پایه دوازدهم که می خواهند کنکور بدهند نمی شود کلاس ها فقط غیرحضوری باشد، بنابراین سعی می شود به ویژه در این دو مقطع کلاس ها حضوری و غیرحضوری باشد و فقط در شرایط حاد قرمز به صورت غیرحضوری کلاس ها برگزار شود.
بسیاری از دانش آموزان تلفن همراه مناسب برای ورود به فضای مجازی ندارند
عباس رضایی، استاندار اصفهان نیز در یکصد و چهل و سومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان، با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی اداره کل آموزش و پرورش استان در بحث بازگشایی مدارس بسیار قوی عمل کرده است، گفت: بهتر است برای بازگشایی مدارس به گونه ای برنامه ریزی کنیم که اختیار تغییر شرایط را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم مبنای آموزش دانش آموزان را فضای مجازی و شبکه های صدا و سیما قرار دهیم درصد بیشتری از دانش آموزان را تحت پوشش قرار داده ایم، افزود: بسیاری از دانش آموزان تلفن همراه مناسب برای ورود به فضای مجازی ندارند و بهتر است سعی کنیم تا جایی که امکان دارد دانش آموزان از شبکه شاد و صدا و سیما مورد آموزش قرار گیرند.
محمد اعتدادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان، با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس الزاماتی دارد که با توجه به شرایط خاص امسال و شیوع ویروس کرونا، باید آمادگی لازم برای این رویداد وجود داشته باشد، اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش الزاماتی در خصوص ثبت نام، ثبت کتب درسی، تجهیز فضای آموزشی و فیزیکی مدارس و توزیع نیروی انسانی در واحدهای آموزشی تعیین کرده و اداره کل آموزش و پرورش استان این آمادگی را دارد که در روز ۱۵ شهریور بدون هیچ مشکلی مدارس را بازگشایی کند.
به سلامت دانش آموزان و فرهنگیان لطمه ای وارد نشود
امیرحسین بانکی پور، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دغدغه و نگرانی های خانواده ها و متولیان و دلسوزان آموزش و پرورش به ما منتقل شده، اظهار امیدواری کرد که به نحوی برنامه ریزی شود تا به سلامت دانش آموزان و فرهنگیان لطمه ای وارد نشود و ریزشی در تعداد دانش آموزان نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر برنامه آموزشی به صورت شفاف ارائه شود می توانیم در اصفهان الگویی ترسیم کنیم و به آینده روشن آن امیدوار باشیم. همچنین برنامه ساده، نظام مند و شفاف می تواند شرایط را برای خانواده ها و دانش آموزان در مسیر مثبت قرار دهد.
تشکیل شورای ایمنی در مدارس قبل از بازگشایی
منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فصل بازگشایی مدارس، گفت: براساس شیوه نامه هایی که وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش درخصوص بازگشایی مدارس ابلاغ کرده، در آموزش و پرورش جلساتی تشکیل شده تا مدارس براساس ضوابط و متناسب با وضعیت بیماری برنامه های آموزشی خود را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دستورالعمل ایمنی را به آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مراکز آموزشی با اولویت پیشگیری از وقوع حوادث ابلاغ کرده ایم، افزود: قبل از بازگشایی باید در هر مدرسه شورای ایمنی تشکیل شود تا با همکاری مدیر مدرسه، اولیا و مربیان و تیم های امدادی جلسه تشکیل شود و حوادثی که در مدرسه ممکن است اتفاق بیفتد را ارزیابی و راهکارهای لازم برای رفع نواقص را اجرایی کنیم.
شیشه فروش با تأکید بر این که سیستم های سرمایشی، گرمایشی، گازرسانی و برق رسانی در مدارس باید ایمن باشد، گفت: مدارس نسبت به استفاده از ماسک، بهداشت سرویس های بهداشتی و آبخوری ها، استفاده از شیرهای پدالی و نیز ضدعفونی کلاس های مدارس باید اقدامات لازم را انجام دهند، همچنین استانداردهای ایمنی سرویس مدارس نیز ابلاغ شده، سیستم گرمایش مدارس کاملا کنترل شده و بخاری های نفتی جمع شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به اینکه متناسب با شیوه نامه ای که برای بازگشایی مدارس از سوی وزارت آموزش و پرورش و ستاد مقابله با کرونا ابلاغ شده و اداره کل آموزش و پرورش استان اقداماتی انجام داده که متناسب با وضعیت قرمز، زرد و سفید هر شهر اعمال خواهد شد، خاطرنشان کرد: نگرانی از بابت رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مدارس وجود ندارد و شرایط مورد نیاز برای ضدعفونی و وسایل بهداشتی مدارس تامین شده است.
انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «علم بهتر است یا سلامت؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.