اگر عقل فرمانروای وجود انسان باشد عفت بر قوه شهویه حاکم می شود



به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس؛ دومین قسمت از سری جدید برنامه های بدون توقف، یازدهم تیرماه از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت.

در این برنامه سیدمحمد صالح هاشمی گلپایگانی، رئیس گروه معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) با ذکر این نکته که اگر ما توانستیم که ثابت کنیم که حجاب یک امر عقلی است باید آن را بپذیریم ولو اینکه همه دنیا گفتند نه، تصریح کرد: اگر پذیرفتیم که حجاب یک امر فطری است باید سؤال کنیم که دلائل بی حجابی و بدحجابی چیست، ما سالیان سال این حجاب را داشتیم چه اتفاقی افتاد که امروز با این وضع مواجهیم.

وی در ادامه یادآور شد: از زمان افلاطون این صحبت مطرح شد که اگر عقل فرمانروای وجود انسان باشد عفت بر قوه شهویه حاکم می شود، حدود ۹ حیطه عفت داریم که یکی از انواع آن پوشاندن جسم حیوانی و طبیعی است، یعنی عفت ذاتی و فطری است و انسان ها ذاتا از اینکه خودشان را برهنه کنند حیا می کنند، پس اگر کسی خود را برهنه کرد باید سؤال کنید چه بیماری در وجود او اتفاق افتاده است، این بحث کشیده شد تا زمان حضرت موسی(ع) که یهودیت خیلی محکم تر بحث حجاب را مطرح کرد حتی همین الان درست است که در کشورهای اسلامی ترویج بی حجابی می کنند اما خودشان اجازه نمی دهند این اتفاقات بیفتد، شما ببینید لوازم آرایش هیچ وقت در زمان تحریم هم کم نمی شود چرا، چون به این وسیله عفت زنان ما را تهدید می کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه چرا دنیای غرب آن قدر بر سر حجاب ما حساس است، اظهار کرد: چون می خواهند اولین نقطه را در کشورمان به چالش بکشند و از این راه مشکل ایجاد کنند، می گویند حقوق بشر است، یعنی یک پایه لیبرالیستی که در جنگ جهانی آمدند جمع شدند و همان ها حقوق بشر را نوشتند آن هم با تعریفی که از بشر دارند، آیا صحبت این است که هر نسخه ای که بنویسند برای ما قابل اجراست یا اینکه ما هم ممکن است تعریفی از بشر داشته باشیم، آنها می خواهند ما بشری باشیم که آنها می خواهند نه بشری که ما می خواهیم باشیم.

هاشمی همچنین تأکید کرد: آنها می گویند اصلا لازم نیست ایران را با بمب و موشک نابود کنید باید با فساد نابود کنید، همان کاری که با اسپانیا کردند و این کشور را از دست جامعه اسلامی خارج کردند. همین کشورها که سازمان امنیت جهانی که رئیس اداره جهان است را اداره می کنند می گویند شما هم باید مثل ما زندگی کنید، سبک زندگی تان، رفتار و حجاب تان باید مثل ما باشد. به تمام جزء جزء زندگی ما هم کار دارند من صحبتم این است که خارج از بحث های جهانی ما از لحاظ عقل و سابقه و تاریخ کشورمان باید چه تصمیماتی بگیریم چون دنیا امروز بر اساس عقلانیت اداره نمی شود بر اساس منافع اداره می شود، آیا ما نباید منافع خود، خانواده و جامعه مان را در نظر بگیریم باید ببینیم چه نسخه ای برای ما می نویسند بگوئیم همین خوب است.

این فعال حوزه تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه در حوزه مسائل اجتماعی باید اعتقادات مختلف مردم در هر آن چیزی که جنبه عمومی داشته باشد در یک برنامه مشخص تنظیم شود، یادآور شد: اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان حجاب اجباری دارند اما حد و حدود این حجاب متفاوت است و آن را هم قانون مشخص کرده حالا چرا در ایران می گوئیم حجاب اجباری نمی دانم، شما کدام کشور را سراغ دارید که وقتی فرد می خواهد به سر کارش برود و قرار است در اداره مثلا کروات ببندد بگوید نمی خواهم. چرا تا بحث حجاب می شود فکر می کنیم که یک مسئله خاص دینی و شرعی است و چون بر اساس عقیده عده ای دین هم که فردی است و از سیاست و جامعه جداست پس در حیطه اعتقاد فردی قرار می گیرد.

وی در ادامه اضافه کرد: موضوع حجاب مربوط به به اسلام نیست بلکه یک بحث انسانی است که به حیا مربوط می شود، ما یک پوشش چند هزار ساله برای خانم ها داشتیم چه شد به هم خورد، غیر از اینکه مورد هجمه کسانی قرار گرفت که جامعه خودشان را عوض کردند یک ایرانی با فکر و انتخاب خودش این کار را کرد؟ یا با هجمه ای که وارد شده این اتفاق افتاده؟ و علت این تعارض هم همین این است که بعضی ها می گویند هر آنچه که غربی ها می خواهند می خواهیم و بعضی می گویند ما ایرانیت، دین و عقل خودمان را می خواهیم، عقل آنها با منافع ما متفاوت است، چرا ما باید خودمان را بر اساس هر آنچه که آنجا تعریف کردند تغییر دهیم مثلا رضا شاه با یک عقلانیت این کار را کرد و مردم آن را پذیرفتند یا نه با یک هجمه ای این اتفاق افتاد؟

رئیس مرکز مطالعات تربیت اسلامی دانشگاه علمی، کاربردی در پایان با تأکید بر اینکه اگر گفتند حجاب اجباری نباشد حد آن کجاست، گفت: خوب این حد از کجا می آید یک کسی، جایی، نهادی باید این حد را بگذارد، مسئله ما در حجاب این است که چون حد کشورهای غربی با ما متفاوت است می گوئیم باید مثل آنها شویم در حالیکه هر چیزی که قانون شد و سردمداران و مسؤلان تصمیم گرفتند که قانون را اجرا کنند و فرهنگسازی کنارش انجام شد دیگر بحثش تمام می شود ولی اگر نخواستند و خواستند که بنده و شما را فقط به بحث واردار کنند و مسؤلان کار خودشان را بکنند، می شود همین وضعیتی که امروز شاهد آن هستیم.

انتهای پیام/

گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اگر عقل فرمانروای وجود انسان باشد عفت بر قوه شهویه حاکم می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.