اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی



به گزارش خبرگزاری تسنیم، می دانیم که مالیات به بخشی از درآمد دولت ها گفته می شود که از سود اشخاص حقیقی و حقوقی جامعه تحت سرپرستیشان در فواصل یکساله دریافت می شود و به عنوان سهم تعاون ایشان در سازندگی کشور ، در راستای اهداف عام المنفعه مورد استفاده قرار می گیرد .

در همین رابطه دو روش کلی برای دانستن مقدار سود حاصل شده توسط هر فرد یا مجموعه وجود دارد :

تخمین این مبلغ توسط اداره مالیات یا علی الرأس شدن اشخاص خوداظهاری

نحوه تعیین یا دفاع از مبلغ مشخص شده از سوی سازمان که باید به صورت اجباری بپردازیم خود مبحثیست که نیاز به توضیحات مفصلی دارد ، اما همانطور که از عنوان این مطلب بر می آید قصد بررسی اظهارنامه های مالیاتی توسط اشخاص حقیقی را داریم .

اظهارنامه عملکرد چیست ؟

همانطور که بدان اشاره شد ، همه افراد یک جامعه اعم از حقیقی و حقوقی دارای درآمدی مشخص می باشند که ملزم به پرداخت بخشی از سود آن به دولتشان هستند . در همین رابطه دولت ها به دلیل اینکه توانایی لازم برای رسیدگی به پرونده تک تک بنگاه های اقتصادی را ندارند ، با قرار دادن قانونی مبتنی بر حسن نیت خود و صداقت اشخاص حقیقی و حقوقی ، این امکان را به مؤدیان مالیاتی داده اند تا ایشان بتوانند با ارائه اسناد و مدرکشان و همچنین دفاتر پلمپ یک سال مالیشان میزان سود خالص خود را اعلام کرده و بدین ترتیب سهم خود در آبادانی کشور را ارائه نمایند .

در این رابطه عده ای به کلی از تسلیم این مدارک سر باز زده یا با اطلاعاتی اشتباه به عرضه آن مبادرت می ورزند که با کشف این مطلب توسط ممیزین مالیاتی با جریمه هایی نظیر علی الراس شدن ، محرومیت از معافیت و بخشودگی ، ممنوع الخروجی ، ابطال اسناد انتقال صوری و مجازات اداری روبرو خواهند شد .

در مواردی که اطلاعات دقیق و درست باشد هم ارقام ارائه شده توسط ایشان پذیرفته شده و به همان نسبت مالیاتی از این افراد دریافت می گردد .

نکته : گاهی این خود اظهاری ها می تواند اطلاعاتی به جز سود حاصله توسط هر فرد یا مجموعه را نشان دهد . به عنوان مثال زمانی که کسبه یک محله خاص جملگی از معضلی بزرگی رنج برده و در اظهارنامه خود ردی منفی از آن پیداست یا صنفی در خطر ورشکستگی قرار داشته و عملکرد اعضای آن به نسبت انتظاراتی که از ایشان داریم در صور مالیشان چشمگیر نباشد ، می توان به صحت آن پی برده و با سیاست های کمکی با آن ها برخورد نمود .

لزوم همکاری با یک شرکت خدمات حسابداری در روند خوداظهاری

با سبک و سنگین کردن همین یک ویژگی ارائه یا عدم تسلیم فرم های خود اظهاری می بینیم که گردآوری اسناد مربوط به آن و تدوین و چینش اصولی آن ها در دفاتر مربوطه سبب می شود تا هزینه ای که پرداخت آن به پای ما نوشته شده و غیر قابل چشم پوشیت به منصفانه ترین حالت ممکن محاسبه شده و پرداخت می گردد .

جمع آوری اسناد و فاکتور ها در یک شرکت حسابداری خصوصی به ظاهر امری ساده به نظر رسیده که حتی کارمندی تازه کار نیز از پس ثبت و ضبط آن بر می آید ، اما نکته ای تخصصی و مهم که بدان کمتر توجه می شود این است که همواره سود از حاصل تفریق بهای خرید یا تمام شده یک محصول یا خدمت با مبلغ فروش یا قیمت نهایی آن محاسبه نشده و وارد دفاتر نمی شود ، چرا که ممکن است برخی از آن ها محقق نشده ، به دلیل عواملی مانند تورم یا رکودهای یک کسب و کار مقدار عددی و واقعی این مقادیر با یکدیگر مسائی نباشند ، فاکتوری در این بین مفقود شده باشد ، بخش هایی از دفتر کل به روز نشده باشد و … .

در اینجاست که لزوم حضور یک موسسه حسابداری به خوبی درک می شود ، جایی که کارشناسان این مجموعه ها – از قبیل تراز ارقام آرین – با در اختیار گرفتن چنین پرونده هایی به کوچکترین جزئیات در معاملات و همکاری های این فرد یا مجموعه با دیگران توجه کرده و بدین ترتیب گزارشی را آماده تحویل به سازمان امور مالیاتی می کنند که نتوان از آن ایراد گرفت .

لازم به ذکر است سئو وب سایت تراز ارقام آرین توسط سئویاب بهینه سازی گردیده است و اما شخصیت حقیقی کیست ؟

با جستجو در وبسایت های اینترنتی ، زمانی که به دنبال تعریف اصطلاحاتی مانند «اشخاص حقیقی و حقوقی» هستیم ، با تعاریف متعددی برمی خوریم که اتفاقا به دلیل کامل بودن و وجود شرحی مفصل بر آن ها برای خیلی از مخاطبین نامفهوم و غیر گویاست . به همین دلیل چنانچه بخواهیم تعریف ساده ای از یک شخصیت حقیقی یا Natural person داشته باشیم باید بگوییم که این فرد انسانیت که با نام و نام خانودگیش شناخته شده ، یک نفر بوده و وی را به واسطه شغل ، واسطه گری یا ماهیت وجودی اعتباریش نمی شناسیم .

به بیانی ساده تر هرکجا که سخن از یک فرد بود ، منظور شخصیت حقیقی آن است ، اما چنانچه از یک موسسسه ، شرکت ، اداره ، سازمان و … سخن گفتیم منظور شخصیتی حقوقیست .

چه کسانی مشمول پرداخت این مالیات هستند ؟

به طور خلاصه هرکسی که در ایران پول درآورده یا دارایی هایش در اینجا موجود است مشمول پرداخت مالیات می باشد . به طور دقیق تر

همه شخصیت های حقیقی و حقوقی که در کشور کسب درآمد دارند (اعم از کارمندان دولت)

ایرانیانی که در خارج از کشور مشغول به فعالیت بوده اما درآمدشان به کشور باز می گردد .

ایرانیانی که با وجود سکونت بلند مدت در خارج از کشور کسب و کارشان اینجا بوده و با پتانسیل های موجود در این کشور درآمدزایی می کنند .

اتباع خارجی که در ایران درآمد زایی کرده و بواسطه زیر ساخت های کشور ، نیروی کار ، انرژی یا بازارهای فروش به کسب مال می پردازند

مشمول پرداخت مالیات هستند .

مالیات به چه چیزهایی تعلق می گیرد ؟

در خدمات حسابداری مالیات ها به طور کلی بر دارایی افراد و درآمد ایشان تعلق می گیرد که اولی خود بر دو قسم دارایی بر ارث و حق تمبر بوده و دومی مالیات بر درآمد املاک (مانند اجاره بها) ، درآمد حقوق (مانند آنچه که از کارمندان دولت کم می شود) و مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی شرکت ها) تقسیم می شوند .

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

پس از اینکه در مورد مالیات ، ماهیت اظهار نامه و تعریف شخصیت حقیقی مطالبی را عنوان کردیم ، مشخص است که منظور از اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی رسیدگی به امور مالیاتی فردیست که تحت عنوان جواز کسب خود مشغول به فعالیت بوده و ملزم به ارائه گزارشی از میزان سود و زیان خود در یک سال مالی می باشد.

از آنجایی که همه این افراد همه فعالیت های خود را با کد اقتصادیشان انجام نداده ، حساب های متمرکزی ندارند ، به ازای هر معامله فاکتور یا سندی نگرفته و یا زمان ، تمایل و توانایی دوندگی های لازم برای کاهش مقدار مالیات بریده شده خود را ندارند ، در نتیجه نیازمند کارگزاری هستند تا این امور را بر عهده گرفته و با رسیدگی های فنی و اصولی به پروند به ختم آن کمک کند ؛ کارگزاری متخصص در امور حسابرسی ، حسابداری ، مشاوره مالی و دفاع مالیاتی مانند تراز ارقام آرین .

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.