توافق وزارت علوم و پیام‌نور برای توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور



باشگاه خبرنگاران جوان - در نشست مشترک معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سرپرست دانشگاه پیام نور، توافق نامه همکاری متقابل با رویکرد توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور امضا شد. این توافق نامه بین محمد نبی شهیکی؛ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و محمد امین ناجی سرپرست دانشگاه پیام نور به امضا رسید.

معاون فناوری وزارت علوم در حاشیه این مراسم با اشاره به ظرفیت های عظیم و گستره ملی دانشگاه پیام نور گفت: هدف اصلی توافق نامه این است که بتوانیم زیست بوم فناوری و نوآوری در دانشگاه پیام نور کشور را تقویت کنیم.

شهیکی افزود: دانشگاه پیام نور ظرفیتی بسیار عظیم در پهنه جغرافیایی کشور دارد و با توجه به موج شتابان و تحولات حوزه فناوری و نوآوری لازم است که کارکرد جدیدی در مأموریت های دانشگاه پیام نور شکل گیرد و آن هم ورود جدی دانشگاه به عرصه نوآوری است.

وی گفت: حوزه فناوری های نوین، یک عرصه آینده ساز و فرصت ساز برای کشور است و با توجه به زیرساخت و ظرفیت خوب منابع انسانی که دانشگاه پیام نور دارد، می توانیم یک مدل مشترک هم افزا با پارک های علم و فناوری در کل کشور داشته باشیم.

شهیکی با تأکید بر ظرفیت های دانشگاه پیام نور تصریح کرد: این توافق نامه در سطوح مختلف، توافق در مورد چگونگی شکل گیری مراکز رشد در استان ها؛ شکل گیری مراکز نوآوری و کارآفرینی و پردیس های فناوری در کشور است.

وی اضافه کرد:همچنین با توجه به زیرساخت خوبی که دانشگاه پیام نور در شهر تهران دارد، می توانیم مدل پردیس های فناوری را در تهران داشته باشیم و در یک فرآیند میان مدت و بلند مدت، شکل گیری پارک ملی دانشگاه پیام نور را برنامه ریزی کنیم.

سرپرست دانشگاه پیام نور نیز با اشاره به امضای این توافق نامه با هدف گسترش و تقویت اکوسیستم فناوری و نوآوری دانشگاه، اظهار کرد: در این توافق نامه به دنبال این هستیم، از امکانات، ظرفیت ها و منابع انسانی برای گسترش فعالیت های نوآورانه در سطح کشور استفاده کنیم، در این راستا همکاری و همراهی پارک های علم و فناوری استانی در توافق نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

ناجی ادامه داد: مطابق این توافق نامه، پردیس مستقل علم و فناوری دانشگاه تجهیز و افتتاح خواهد شد و به یاری خدا پارک علم و فناوری دانشگاه را در سال آینده ضمن اخذ مجوز به بهره برداری خواهیم رساند.

وی افزود: یکی دیگر از مفاد این توافق نامه، راه اندازی پارک علم و فناوری مجازی دانشگاه است که مراحل اجرایی، پشتیبانی و حمایتی آن در توافق نامه پیش بینی شده و به همت مجموعه دانشگاه، اعضای علمی و مدیران سازمانی و استانی به مرحله اجرا می رسد.

در این نشست، مشترک زمینه های همکاری طرفین مورد تبادل نظر قرار گرفت.

تعامل و همکاری مشترک و مؤثر دانشگاه و پارک های علم و فناوری در راستای تحقق اهداف و سیاست های کلان کشور در توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری، فراهم کردن زمینه ایجاد اشتغال پایدار، مولد و ارزش افزا برای صاحبان ایده، فناوران و نوآوران؛ ارتقا و استفاده بهینه از ظرفیت های دانشگاه در سطح ملی و بین المللی و ایجاد شرایط لازم برای جذب و استقرار شرکت ها، مؤسسات، واحد های فناور بزرگ و واحد های تحقیق و توسعه آنها، استفاده از ظرفیت های قانونی پارک های علم و فناوری، پردیس های علم و فناوری و مراکز رشد فناوری در صورت احراز شرایط؛ مشارکت دانشگاه در برنامه های توسعه مبتنی بر فناوری و نوآوری کشور و استفاده مضاعف از ظرفیت آنها در رشد و توسعه اقتصاد ملی و دانش بنیان؛ مأموریت گرایی برنامه ها و زیرساخت های حمایتی حوزه فناوری و نوآوری در دانشگاه، هویت بخشی فیزیکی و ساختاری به فعالیت های نوآوری و فناوری دانشگاه و توسعه فعالیت های فناورانه و نوآورانه دانشگاه و پارک های علم و فناوری ذیل وزارت عتف در حوزه نوآوری و فناوری از مهم ترین محور های این توافق ‍نامه به شمار می رود.

منبع: وزارت علوم
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «توافق وزارت علوم و پیام‌نور برای توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.