خسارت های آشکار و پنهان وندالیسم به مدیریت شهری همدان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، وندالیسم یا تخریبگرایی واقعیت تلخ و در عین حال گریزناپذیر کلانشهرها است. حتی شهرهای مطرح در نظم و زیبایی، کم و بیش با انواع و عوارض این معضل اجتماعی دست به گریبانند.
بناها و آثار تاریخی، اماکن مذهبی، مجسمه های نصب شده در میادین، اماکن عمومی، سینماها، آسانسورها، پارک ها و فضاهای سبز عمومی، وسائل بازی، مبلمان شهری، چراغ ها و تابلوهای راهنمایی، ایستگاه ها و صندلی های اتوبوس و مترو، کتاب های کتابخانه ها، تلفن های عمومی، سرویس های بهداشتی عمومی، صندوق های پست، دیوارها، پل های هوایی و ده ها موضوع مورد تخریب دیگر از جمله موضوعاتی هستند که در اثر وندالیسم متحمل خسارات و صدمات می شوند.
شهر همدان و مدیریت شهری پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیز از این قاعده مستثنی نیست و فضای سبز، اتوبوس های شهری، مبلمان شهری، پل های عابر پیاده، وسایل بازی و ادوات ورزشی نصب شده در پارک ها مورد هجوم وندال ها قرار دارد و بی تردید هزینه تعمیر یا جایگزینی آنها هم از عوارض مردم تامین خواهد شد.
حال جای سوال است دلیل بروز وندالیسم چیست؟ وندال ها به چه دلیل دست به تخریب اموال عمومی می زنند؟ این تخریب گران چه اندازه به شهر همدان و مدیریت شهری خسارت می زنند؟ و راهکار مقابله با این پدیده چیست؟
نقش جامعه پذیری ناقص در بروز وندالیسم
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که در تحلیل آسیب های اجتماعی با میدانی از علل مواجه هستیم اظهار داشت: ده ها علت دست به دست هم می دهند تا فضای یک آسیب و معضل اجتماعی را توصیف، تحلیل و تبیین کنند.
حسین رضایی افزود: وندالیسم یا تخریب گرایی به عنوان یکی از معضلات بزرگ جوامع شهری نیز از این قاعده مستتنی نیست.
وی با اشاره به این که یکی از علت های مهم در بروز وندالیسم، جامعه پذیری ناقص است گفت: برخی افراد که در جامعه رشد می کنند، بحث جامعه پذیری را در خانواده و جامعه به صورت ناقص می آموزند.
این دکتر جامعه شناس عنوان کرد: فرد در بستر خانواده، مدرسه و جامعه، ارزش ها و هنجارهای جامعه خود ، از جمله حفظ اموال عمومی، محیط زیست و آثار فرهنگی و باستانی را کامل و یا ناقص می آموزد و فردی که جامعه پذیری را ناقض آموخته است بی تردید مشکلاتی برای جامعه ایجاد می کند.
رضایی با اشاره به برخی از دلایل رفتار مخرب وندال ها در جامعه تصریح می کند: نابرابری در توزیع امکانات و عدم رعایت عدالت اجتماعی یکی از بسترهای بروز وندالیسم است و فرد از این بی عدالتی دچار حس ناکامی و سرخوردگی می شود و بعضا دست به تخریب اموال می زند.
این جامعه شناس اظهار داشت: خرده فرهنگ خشونت هم یکی دیگر از دلایل بروز وندالیسم است. برخی جوانان برای پرکردن اوقات فراغت خود گروه های دوستی تشکیل می دهند و برای تفریح و سرگرمی دست به تخریب می زنند.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان، تأخر فرهنگی را یکی دیگر از بروز پدیده وندالیسم دانست و گفت: برخی افرادی که با هنجارها و نرم های شهرنشینی آشنا نیستند، وقتی وارد شهر می شوند با احساس جدایی از گفتمان شهری دچار سرخوردگی می شوند و به دلیل همراه نبودن با شهر و شهروندان بعضا دست به تخریب اموال عمومی می زنند.
رضایی تاکید کرد: حضور و تربیت افراد در خانواده های از هم پاشیده و بدسرپرست و بیماری های روحی و روانی نیز بستر مناسبی برای پرورش وندال ها است.
فقدان عنصر تعلق شهروندی در وندال ها
وی با اشاره به این که یکی دیگر از مهم ترین متغیرها از علل میدانی وندالیسم فقدان عنصر تعلق شهروندی در برخی افراد است گفت: شهروند مخرب در درون خود حس تعلق شهروندی و الزام به رعایت قوانین را ندارد.
رضایی تاکید کرد: چنین فردی دچار گسست از شهر و جامعه، و فردگرایی می شود و از آنجا که خود را در قبال شهر و اموال عمومی مسئول نمی داند دست به تخریب می زند.
وی افزود: مجازات در نظر گرفته شده در قانون با جرم تخریب و آسیب زدن به اموال عمومی همخوانی ندارد و همین مسئله نیز باعث شده اسد وندال ها بی محابا رفتار خود را ادامه دهند.
این جامعه شناس، جامعه پذیری مجدد را یکی از راهکارهای موثر در مقابله با وندالیسم دانست و عنوان کرد: باید افرادی که دارای جامعه پذیری ناقص هستند را شناسایی و به مشاوران و مراکز آموزشی معرفی کرد تا این افراد جامعه پذیری را مجددا فرا بگیرند.
رضایی تصریح کرد: اگر ما پیوند اجتماعی افراد با جامعه را تقویت کنیم، یعنی فرد احساس کند در این جامعه جایگاهی دارد، وندالیسم کنترل خواهد شد.
امر به معرف و نهی از منکر وندال ها
وی کنترل رسمی و غیر رسمی را از دیگر راهکارهای مقابله با وندالیسم ذکر کرد و گفت: کنترل رسمی باید توسط پلیس و همکاری قوه قضائیه شکل بگیرد، اما کنترل غیررسمی توسط شهروندانی که با افراد وندال مواجه می شوند اتفاق می افتد.
رضایی تصریح کرد: شهروندان در مواجهه با رفتار مخرب وندال ها نباید بی تفاوت باشند و با تذکر لسانی و به نوعی با امر به معروف و نهی از منکر این افراد را از تخریب اموال عمومی بازدارند.
وی تاکید کرد: برقراری عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه امکانات، کیفی سازی خدمات دستگاه ها، و نیز فرهنگ سازی در مدارس و رسانه های دیداری،شنیداری، نوشتاری و فضای مجازی از دیگر راهکارهای موثر در مقابله با وندالیسم است.
فضای سبز همدان متاثر از تخریب های عمدی و غیر عمدی
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر شهرداری همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که فضای سبز شهر، اعم از باغات، پارک ها، و بلوارها در معرض تخریب عمدی و غیرعمدی قرار دارد اظهار داشت: سرقت گل و گیاه، قطع کردن و خشک کردن درختان از مهمترین انواع تخریب فضای سبز همدان است.
وی افزود: روشن کردن آتش، آسیب زدن به وسائل بازی و ست های ورزشی موجود در پارک ها، سرقت کابل برق، موتور آب چاه ها، تخریب مجسمه ها وصندلی های موجود در پارک ها، شکستن روشنایی پارک ها، شعار نویسی پشت در سرویس های بهداشتی عمومی و سرقت و شکستن شیرهای سرویس های بهداشتی از دیگر مصادیق تخریب فضای سبز و اموال عمومی در پارک های همدان است.
این مقام مسئول عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت گل، سرقت گل از پارک ها و بلوارهای سطح شهر افزایش یافته است. برخی هم این دیدگاه را دارند که چون عوارض یا مالیات می دهند از این گل ها سهم دارند و می توانند آنها را از ریشه درآورند و در باغچه خانه خود بکارند.
توتونی تصریح کرد: قطع درختان، خشک کردن آنها با مواد شیمیایی و هرس غیر اصولی به دلایل مختلفی رخ می دهد که از آن دست می توان به ساخت و ساز، و دیده شدن تابلو و ویترین مغازه ها اشاره کرد.
وی با اشاره به این که هرگونه قطع و هرس درختان باید با اجازه معاونت فضای سبز سازمان باشد تاکید کرد: اگر چه در صورت مشاهده چنین رفتاری بر اساس تعرفه های قانونی از فرد خاطی خسارت اخذ می شود، اما قطع یک درخت چند ساله به هیچ عنوان با دریافت خسارت ریالی جبران نمی شود و خسارت این اقدام فراتر از خسارت مادی است.
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهرداری همدان با اشاره به این که روشن کردن آتش در پارک ها سبب خسارت به فضای سبز و امکانات و تجهیزات موجود در پارک می شود گفت: استفاده بزرگسالان از وسائل بازی کودکان هم از جمله تخریب های قابل توجه در پارک های همدان است. همچنین برخی افراد به دلیل عدم آشنایی با روش استفاده از ست های ورزشی به صورت ناخواسته به آنها آسیب می زنند.
توتونی تصریح کرد: خسارت وارده به تجهیزات پارک ها از پیمانکاران اخذ می شود؛ چرا که پیمانکار موظف است برای محافظت از تجهیزات موجود در پارک ها نگهبان استخدام کند.
وی با بیان این که اغلب سارقان موتورهای آب، کابل های برق و شیرآلات سرویس های بهداشتی را معتادان و کارتن خواب ها تشکیل می دهند، عنوان کرد: این افراد برای تامین پول مواد دست به سرقت می زنند و در صورت دستگیر شدن پولی ندارند که بخواهند خسارت شهرداری یا پیمانکار را جبران کنند.
خسارت میلیونی وندال ها به اتوبوس های شهری
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی و پایانه های شهرداری همدان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان،با بیان این که اتوبوس های شهری از تخریب وندال ها در امان نیستند اظهار داشت: عمده تخریب در اتوبوس ها به شکل پاره کردن روکش صندلی ها، پرده ها و ایجاد خط و خطوط بر صندلی ها و فضای داخلی اتوبوس اتفاق می افتد.
بابک اسدی افزود: اتوبوس های شهری در همه ایستگاه ها و مسیرها در معرض تخریب قرار دارند، اما در ایستگاه های شهرک مدنی، خضر، میدان شاهد، و مناطق بازافرینی، این خسارت ها بیشتر است.
وی با اشاره به این که سالانه به هر اتوبوس تا ۳ میلیون تومان خسارت از سوی وندال ها وارد می شود تاکید کرد: با توجه به اقدامات فرهنگی شهرداری، در یکی، دو سال اخیر میزان خسارت به اتوبوس های شهر تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.
۵ هزارتومان جریمه دیوارنویسی وندال ها
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که چسباندن برچسب های تبلیغاتی به ایستگاه های اتوبوس، تابلوهای راهنما، پل های هوایی و مبلمان شهری به زیبایی شهر آسیب می زند اظهار داشت: شهرداری همدان سالانه هزینه هنگفتی را صرف پاک سازی برچسب های تبلیغاتی می کند.
مهدی آزاد افزود: جایگزینی، بازسازی و تعمیر مبلمان شهری، وسائل بازی و ست های ورزشی که توسط وندال ها تخریب می شوند نیز از جمله هزینه هایی است که به شهرداری همدان تحمیل می شود.
وی با اشاره به شیوع دیوارنویسی در سطح شهر به منظور تبلیغ خدمات گفت: معاونت سیما و منظر سازمان سالانه ۶۰ تا ۱۰۰ هزار متر مربع دیوار نویسی را پاک سازی می کند.
آزاد تصریح کرد: ممکن است یک دیوار نویسی محدوه یک متر مربع را به خود اختصاص دهد اما برای یکدست سازی همکاران ما مجبور می شوند ۱۰ متر مربع را رنگ آمیزی یا پاک سازی کنند.
وی با اشاره به این که بارها از این افراد شکایت کردیم خاطرنشان می کند: جریمه دیوارنویسی مبلغ ۵ هزار تومان است و این جریمه نمی تواند بازدارنده باشد.
آزاد می افزاید: در دیوارنویسی تبلیغاتی، شماره تماس نیز قید می شود که در صورت شکایت یک قاضی ممکن است دستور قطع تلفن را بدهد و قاضی دیگری ندهد.
آزاد با اشاره به این که به دلیل گستردگی شهر و خدمات شهرداری، نمی توان همه اماکن را در طول ۲۴ ساعت شبانه روز کنترل کرد و اقدامات تخربیب گران را تحت نظر داشت تاکید کرد: فرهنگ سازی بهترین راهکار برای مقابله با پدیده وندالیسم است.
انتهای پیام/۷۴۷/ش
بناها و آثار تاریخی، اماکن مذهبی، مجسمه های نصب شده در میادین، اماکن عمومی، سینماها، آسانسورها، پارک ها و فضاهای سبز عمومی، وسائل بازی، مبلمان شهری، چراغ ها و تابلوهای راهنمایی، ایستگاه ها و صندلی های اتوبوس و مترو، کتاب های کتابخانه ها، تلفن های عمومی، سرویس های بهداشتی عمومی، صندوق های پست، دیوارها، پل های هوایی و ده ها موضوع مورد تخریب دیگر از جمله موضوعاتی هستند که در اثر وندالیسم متحمل خسارات و صدمات می شوند.
شهر همدان و مدیریت شهری پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیز از این قاعده مستثنی نیست و فضای سبز، اتوبوس های شهری، مبلمان شهری، پل های عابر پیاده، وسایل بازی و ادوات ورزشی نصب شده در پارک ها مورد هجوم وندال ها قرار دارد و بی تردید هزینه تعمیر یا جایگزینی آنها هم از عوارض مردم تامین خواهد شد.
حال جای سوال است دلیل بروز وندالیسم چیست؟ وندال ها به چه دلیل دست به تخریب اموال عمومی می زنند؟ این تخریب گران چه اندازه به شهر همدان و مدیریت شهری خسارت می زنند؟ و راهکار مقابله با این پدیده چیست؟
نقش جامعه پذیری ناقص در بروز وندالیسم
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که در تحلیل آسیب های اجتماعی با میدانی از علل مواجه هستیم اظهار داشت: ده ها علت دست به دست هم می دهند تا فضای یک آسیب و معضل اجتماعی را توصیف، تحلیل و تبیین کنند.
حسین رضایی افزود: وندالیسم یا تخریب گرایی به عنوان یکی از معضلات بزرگ جوامع شهری نیز از این قاعده مستتنی نیست.
وی با اشاره به این که یکی از علت های مهم در بروز وندالیسم، جامعه پذیری ناقص است گفت: برخی افراد که در جامعه رشد می کنند، بحث جامعه پذیری را در خانواده و جامعه به صورت ناقص می آموزند.
این دکتر جامعه شناس عنوان کرد: فرد در بستر خانواده، مدرسه و جامعه، ارزش ها و هنجارهای جامعه خود ، از جمله حفظ اموال عمومی، محیط زیست و آثار فرهنگی و باستانی را کامل و یا ناقص می آموزد و فردی که جامعه پذیری را ناقض آموخته است بی تردید مشکلاتی برای جامعه ایجاد می کند.
رضایی با اشاره به برخی از دلایل رفتار مخرب وندال ها در جامعه تصریح می کند: نابرابری در توزیع امکانات و عدم رعایت عدالت اجتماعی یکی از بسترهای بروز وندالیسم است و فرد از این بی عدالتی دچار حس ناکامی و سرخوردگی می شود و بعضا دست به تخریب اموال می زند.
این جامعه شناس اظهار داشت: خرده فرهنگ خشونت هم یکی دیگر از دلایل بروز وندالیسم است. برخی جوانان برای پرکردن اوقات فراغت خود گروه های دوستی تشکیل می دهند و برای تفریح و سرگرمی دست به تخریب می زنند.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان، تأخر فرهنگی را یکی دیگر از بروز پدیده وندالیسم دانست و گفت: برخی افرادی که با هنجارها و نرم های شهرنشینی آشنا نیستند، وقتی وارد شهر می شوند با احساس جدایی از گفتمان شهری دچار سرخوردگی می شوند و به دلیل همراه نبودن با شهر و شهروندان بعضا دست به تخریب اموال عمومی می زنند.
رضایی تاکید کرد: حضور و تربیت افراد در خانواده های از هم پاشیده و بدسرپرست و بیماری های روحی و روانی نیز بستر مناسبی برای پرورش وندال ها است.
فقدان عنصر تعلق شهروندی در وندال ها
وی با اشاره به این که یکی دیگر از مهم ترین متغیرها از علل میدانی وندالیسم فقدان عنصر تعلق شهروندی در برخی افراد است گفت: شهروند مخرب در درون خود حس تعلق شهروندی و الزام به رعایت قوانین را ندارد.
رضایی تاکید کرد: چنین فردی دچار گسست از شهر و جامعه، و فردگرایی می شود و از آنجا که خود را در قبال شهر و اموال عمومی مسئول نمی داند دست به تخریب می زند.
وی افزود: مجازات در نظر گرفته شده در قانون با جرم تخریب و آسیب زدن به اموال عمومی همخوانی ندارد و همین مسئله نیز باعث شده اسد وندال ها بی محابا رفتار خود را ادامه دهند.
این جامعه شناس، جامعه پذیری مجدد را یکی از راهکارهای موثر در مقابله با وندالیسم دانست و عنوان کرد: باید افرادی که دارای جامعه پذیری ناقص هستند را شناسایی و به مشاوران و مراکز آموزشی معرفی کرد تا این افراد جامعه پذیری را مجددا فرا بگیرند.
رضایی تصریح کرد: اگر ما پیوند اجتماعی افراد با جامعه را تقویت کنیم، یعنی فرد احساس کند در این جامعه جایگاهی دارد، وندالیسم کنترل خواهد شد.
امر به معرف و نهی از منکر وندال ها
وی کنترل رسمی و غیر رسمی را از دیگر راهکارهای مقابله با وندالیسم ذکر کرد و گفت: کنترل رسمی باید توسط پلیس و همکاری قوه قضائیه شکل بگیرد، اما کنترل غیررسمی توسط شهروندانی که با افراد وندال مواجه می شوند اتفاق می افتد.
رضایی تصریح کرد: شهروندان در مواجهه با رفتار مخرب وندال ها نباید بی تفاوت باشند و با تذکر لسانی و به نوعی با امر به معروف و نهی از منکر این افراد را از تخریب اموال عمومی بازدارند.
وی تاکید کرد: برقراری عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه امکانات، کیفی سازی خدمات دستگاه ها، و نیز فرهنگ سازی در مدارس و رسانه های دیداری،شنیداری، نوشتاری و فضای مجازی از دیگر راهکارهای موثر در مقابله با وندالیسم است.
فضای سبز همدان متاثر از تخریب های عمدی و غیر عمدی
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر شهرداری همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که فضای سبز شهر، اعم از باغات، پارک ها، و بلوارها در معرض تخریب عمدی و غیرعمدی قرار دارد اظهار داشت: سرقت گل و گیاه، قطع کردن و خشک کردن درختان از مهمترین انواع تخریب فضای سبز همدان است.
وی افزود: روشن کردن آتش، آسیب زدن به وسائل بازی و ست های ورزشی موجود در پارک ها، سرقت کابل برق، موتور آب چاه ها، تخریب مجسمه ها وصندلی های موجود در پارک ها، شکستن روشنایی پارک ها، شعار نویسی پشت در سرویس های بهداشتی عمومی و سرقت و شکستن شیرهای سرویس های بهداشتی از دیگر مصادیق تخریب فضای سبز و اموال عمومی در پارک های همدان است.
این مقام مسئول عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت گل، سرقت گل از پارک ها و بلوارهای سطح شهر افزایش یافته است. برخی هم این دیدگاه را دارند که چون عوارض یا مالیات می دهند از این گل ها سهم دارند و می توانند آنها را از ریشه درآورند و در باغچه خانه خود بکارند.
توتونی تصریح کرد: قطع درختان، خشک کردن آنها با مواد شیمیایی و هرس غیر اصولی به دلایل مختلفی رخ می دهد که از آن دست می توان به ساخت و ساز، و دیده شدن تابلو و ویترین مغازه ها اشاره کرد.
وی با اشاره به این که هرگونه قطع و هرس درختان باید با اجازه معاونت فضای سبز سازمان باشد تاکید کرد: اگر چه در صورت مشاهده چنین رفتاری بر اساس تعرفه های قانونی از فرد خاطی خسارت اخذ می شود، اما قطع یک درخت چند ساله به هیچ عنوان با دریافت خسارت ریالی جبران نمی شود و خسارت این اقدام فراتر از خسارت مادی است.
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهرداری همدان با اشاره به این که روشن کردن آتش در پارک ها سبب خسارت به فضای سبز و امکانات و تجهیزات موجود در پارک می شود گفت: استفاده بزرگسالان از وسائل بازی کودکان هم از جمله تخریب های قابل توجه در پارک های همدان است. همچنین برخی افراد به دلیل عدم آشنایی با روش استفاده از ست های ورزشی به صورت ناخواسته به آنها آسیب می زنند.
توتونی تصریح کرد: خسارت وارده به تجهیزات پارک ها از پیمانکاران اخذ می شود؛ چرا که پیمانکار موظف است برای محافظت از تجهیزات موجود در پارک ها نگهبان استخدام کند.
وی با بیان این که اغلب سارقان موتورهای آب، کابل های برق و شیرآلات سرویس های بهداشتی را معتادان و کارتن خواب ها تشکیل می دهند، عنوان کرد: این افراد برای تامین پول مواد دست به سرقت می زنند و در صورت دستگیر شدن پولی ندارند که بخواهند خسارت شهرداری یا پیمانکار را جبران کنند.
خسارت میلیونی وندال ها به اتوبوس های شهری
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی و پایانه های شهرداری همدان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان،با بیان این که اتوبوس های شهری از تخریب وندال ها در امان نیستند اظهار داشت: عمده تخریب در اتوبوس ها به شکل پاره کردن روکش صندلی ها، پرده ها و ایجاد خط و خطوط بر صندلی ها و فضای داخلی اتوبوس اتفاق می افتد.
بابک اسدی افزود: اتوبوس های شهری در همه ایستگاه ها و مسیرها در معرض تخریب قرار دارند، اما در ایستگاه های شهرک مدنی، خضر، میدان شاهد، و مناطق بازافرینی، این خسارت ها بیشتر است.
وی با اشاره به این که سالانه به هر اتوبوس تا ۳ میلیون تومان خسارت از سوی وندال ها وارد می شود تاکید کرد: با توجه به اقدامات فرهنگی شهرداری، در یکی، دو سال اخیر میزان خسارت به اتوبوس های شهر تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.
۵ هزارتومان جریمه دیوارنویسی وندال ها
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان این که چسباندن برچسب های تبلیغاتی به ایستگاه های اتوبوس، تابلوهای راهنما، پل های هوایی و مبلمان شهری به زیبایی شهر آسیب می زند اظهار داشت: شهرداری همدان سالانه هزینه هنگفتی را صرف پاک سازی برچسب های تبلیغاتی می کند.
مهدی آزاد افزود: جایگزینی، بازسازی و تعمیر مبلمان شهری، وسائل بازی و ست های ورزشی که توسط وندال ها تخریب می شوند نیز از جمله هزینه هایی است که به شهرداری همدان تحمیل می شود.
وی با اشاره به شیوع دیوارنویسی در سطح شهر به منظور تبلیغ خدمات گفت: معاونت سیما و منظر سازمان سالانه ۶۰ تا ۱۰۰ هزار متر مربع دیوار نویسی را پاک سازی می کند.
آزاد تصریح کرد: ممکن است یک دیوار نویسی محدوه یک متر مربع را به خود اختصاص دهد اما برای یکدست سازی همکاران ما مجبور می شوند ۱۰ متر مربع را رنگ آمیزی یا پاک سازی کنند.
وی با اشاره به این که بارها از این افراد شکایت کردیم خاطرنشان می کند: جریمه دیوارنویسی مبلغ ۵ هزار تومان است و این جریمه نمی تواند بازدارنده باشد.
آزاد می افزاید: در دیوارنویسی تبلیغاتی، شماره تماس نیز قید می شود که در صورت شکایت یک قاضی ممکن است دستور قطع تلفن را بدهد و قاضی دیگری ندهد.
آزاد با اشاره به این که به دلیل گستردگی شهر و خدمات شهرداری، نمی توان همه اماکن را در طول ۲۴ ساعت شبانه روز کنترل کرد و اقدامات تخربیب گران را تحت نظر داشت تاکید کرد: فرهنگ سازی بهترین راهکار برای مقابله با پدیده وندالیسم است.
انتهای پیام/۷۴۷/ش
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «خسارت های آشکار و پنهان وندالیسم به مدیریت شهری همدان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.