بازیکنان، موفق تر از مربیان در لژیونر شدن / رشته های توپی ایران، خواهان تحول در حرفه ای گری



به گزارش خبرنگار توپ و تور گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید کلمه لژیونر در ایران تا چند سال قبل فقط درباره فوتبالیست هایی خلاصه می شد که به لیگ های اروپایی و یا کشور های عربی ترانسفر می شدند و برای باشگاه های خارجی بازی می کردند؛ اما شاید کسی فکرش را نمی کرد در سال پایانی قرن چهاردهم به جایی برسیم که حتی برای رسیدن به یک عدد برای اعلام تعداد دقیق لژیونر های ایران در رشته هایی به جز فوتبال، کار سختی داشته باشیم. اتفاقی که امروز برای والیبال و بسکتبال و هندبال رخ داده است و این که تعداد قابل توجهی از بازیکنان ایرانی در تیم های مختلف خارجی حضور دارند و می درخشند.

ماجرا از جایی شنیدنی تر می شود که نام دختران ایرانی هم به لیست لژیونر های رشته والیبال ، هندبال و بسکتبال اضافه شده است. دخترانی که با شرط حجاب در لیگ های سطح اول اروپا پا به زمین می گذارند. زینب گیوه و مائده برهانی به نوعی به عنوان اولین دختران لژیونر والیبال ایران به لیگ های بلغارستان و ترکیه پیوستند تا قدرت و توانایی دختران ایرانی را در والیبال به رخ بکشند؛ اما همه چیز به این جا ختم نشد و امسال راضیه جانباز، نوریه عباسی، الناز قاسمی و فاطمه خلیلی به عنوان لژیونر های هندبال بانوان ایران راهی لیگ ترکیه شدند تا راه لژیونری هندبال بانوان هم باز شود.

حضور والیبال ایران در مسابقات جهانی و قاره ای و قرار گرفتن روی سکو به عنوان فاکتوری مهم موجبات بیشتر دیده شدن بازیکنان را فراهم می کند. ستاره هایی که در ترکیب تیم های ملی هنرنمایی می کنند، هرگز از نگاه تیزبین تیم ها و کارشناسان بین المللی دور نمی مانند و به سرعت با پیشنهادات جذاب راهی کشور های خارجی می شوند. کار بزرگی که امسال دختران هندبال ما در رقابت های آسیایی انجام دادند و تاریخ ساز شدند تا توانایی های خود را به جهان این رشته نشان دهند.

در این میان نمی توان از دیپلماسی ورزشی نیز چشم پوشی کرد. فدراسیون والیبال ، هندبال و بسکتبال در سال های اخیر با کسب کرسی های بین المللی در کمیسیون های فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیا و با رایزنی های متعدد جاده این رشته های ورزشی را به آن سوی مرز ها هموار کرده اند. نگاه کلان و استراتژیک مدیریت فدراسیون های والیبال ، هندبال و بسکتبال بر حمایت از بازیکنان باعث شد که رشد ورزشکاران این رشته ها در داخل کشور یا تیم ملی محدود نشود و با بازی در لیگ های معتبر اروپایی به رشد و توسعه رشته های ورزشی خود هر روز کمک بیشتر شود.

با نگاهی به فهرست لژیونر های والیبال نکته ای که بیشتر به چشم می آید آن است که در چند سال گذشته اطلاق عنوان لژیونر بیشتر متمرکز بر ستاره هایی همچون سعید معروف، سیدمحمد موسوی، امیر غفور، فرهاد قائمی، میلاد عبادی پور، مجتبی میرزاجانپور و… بود، اما امروز بسیاری از بازیکنان ایرانی شانس حضور در لیگ های خارجی را دارند.

در حال حاضر ۶ والیبالیست دختر ایرانی در لیگ های پرتغال، اسپانیا، اسلوونی و ترکیه توپ می زنند که پرتغال از حضور این دختران بیشترین سهم را دارا است. در رشته هندبال هم ۴ هندبالیست دختر ایرانی در حال حاضر در لیگ ترکیه حضور دارند.

مهتاب رحمانی و مونا دریس محمودی در باشگاه بوآویستای پرتغال، نگین شیرتری در داس آویس پرتغال، مینا روستا در باشگاه اکستریمادورا باداجز اسپانیا، سودابه باقرپور گوریسای اسلوونی و مائده برهانی در باشگاه نمونه گنچلیک ترکیه دخترانی هستند که چهره والیبال زنان را بین المللی کرده اند. در هندبال هم راضیه جانباز، نوریه عباسی، الناز قاسمی و فاطمه خلیلی در تیم آنادولوی ترکیه هستند و نام هندبال ایران را در اروپا زنده نگه داشته اند.

در بخش والیبال مردان نیز در حال حاضر ۲۰ ایرانی در لیگ های خارجی فعالیت دارند که باز هم پرتغال و البته ترکیه مقصد مورد علاقه والیبالیست های ایرانی بوده اند. در هندبال مردان هم ۷ لژیونر داریم که مقصد اغلب لژیونر ها لیگ رومانی است؛ چرا که از سطح بالایی برخوردار است.

از جمله لژیونر های والیبال ایران شاغل در لیگ های خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جواد کریمیگرین یارد ماسیکبلژیک

علی شهبازیاکستریمادورا باداجزاسپانیا

میثم صالحیاولشتینلهستان

میلاد عبادی پوراسکرا بلخاتوفلهستان

علیرضا ابلوچمیلاسترکیه

امیرحسین خانیآلتکماترکیه

سیدمحمد موسویفنرباغچهترکیه

عظیم صالح زادهاکستریمادورا باداجزاسپانیا

علی فضلیرایسیون لویموفنلاند

طیب عینیرایسیون لویموفنلاند

مرتضی شریفی – اسپورت توتوترکیه

امیرحسین توخته – اس پی دی رادنیچکیصربستان

پندار مومنی – تاکووصربستان

احسان احمدیباشگاه ورزشی داسکالداسپرتغال

محمدرضا بیکباشگاه ورزشی داسکالداسپرتغال

امیرعباس مرادیاسپورتینگ کلابپرتغال

بهزاد کهنمونینیکسار بلدیهترکیه

آرمان کریمی – لیوبلیانا والی – اسلوونی

آکو کریمیلیوبلیانا والیاسلوونی

علی طبریاکستریمادورا باداجزاسپانیا

از جمله لژیونر های هندبال ایران شاغل در لیگ های خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سعید حیدری راد و علیرضا موسوی، شاهو نصرتی، محسن باباصفری و امین یوسف نژادرومانی

سعید برخورداریالعربی قطر

الله کرم استکی – باشگاه مشخص نیست

از همه این ها که بگذریم، لژیونر شدن ها با یک هدف مشخص باید انجام شود تا هم برای ورزش کشور مفید باشد و هم خود ورزشکاران راه درستی را برای حرفه ای شدن طی کنند. بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که افزایش لژیونر ها به سود ورزش است، اما باید آن ها را مدیریت کنیم.

لژیونر شدن بازیکنان و مربیان برای والیبال ایران مفید است، اما باید مدیریت شود

افشار دوست درباره بازیکنان و مربیان لژیونر و حضور در تیم های مختلف اروپایی عنوان کرد: در بحث لژیونر شدن بازیکنان و مربیان باید به ۲ موضوع توجه کنیم. در بخش اول لژیونر شدن بازیکنان و مربیان در بخش مردان و زنان بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که رفتن به تیم های مختلف و تجربه کردن تمرینات و بازی های مختلف در این باشگاه ها بسیار ارزشمند است و می تواند به رشد والیبال کشورمان کمک کند. این بازیکنان می توانند تجربیات و دانش های آموخته خود را به والیبال ایران بیاورند و والیبال ایران را با رشد خوب و حساب شده رو به رو کنند.

او در ادامه گفت: چیزی که باید به آن توجه کنیم این است زمانی که والیبال ایران شناخته شده نباشد به هر نحوی بازیکنان و مربیان را لژیونر می کنیم و به کشور های مختلف می فرستیم تا والیبال ایران به دنیا معرفی شود، اما امروزه والیبال ایران در جهان شناخته شده است و در جمع ۱۰ تیم برتر جهان حضور دارد. وقتی قهرمان آسیا می شویم و در تورنمت های مختلف حضور پیدا می کنیم به طوری که فدراسیون جهانی والیبال از والیبال و بازیکنان ایران تعریف و تمجید می کند، یعنی والیبال ایران شناخته شده است.

کارشناس والیبال کشورمان با بیان این که والیبال ایران در جهان شناخته شده است، افزود: وقتی والیبال ایران شناخته شده است باید مسائل دیگری را در نظر بگیریم. در واقع وقتی یک بازیکن لژیونر می شود، باید بررسی کنیم که این بازیکن با چه توان فنی از ایران خارج می شود و در چه سطحی از والیبال ایران و جهان قرار دارد. در مرحله بعدی باید به این نگاه کنیم که تیمی که قرار است این بازیکن برود در چه سطحی است و چه جایگاهی در والیبال آن کشور و قاره قرار دارد و چه نفراتی تیم را تشکیل می دهند. در حوزه والیبال مردان بسیار حائز اهمیت است و باید توجه زیادی به آن شود؛ چرا که در سال های اخیر والیبال مردان پیشرفت خوبی داشته است.

در والیبال بانوان عقب مانده ایم

افشار دوست در خصوص والیبال بانوان و لژیونر شدن بانوان ایران گفت: در بخش بانوان این مسئله فرق می کند؛ چرا که باید توان فنی والیبال بانوان ایران به دنیا معرفی شود. حرکت خوبی که امسال رخ داد، لژیونر شدن چند بازیکن از بانوان والیبال ایران بود. ما در بخش بانوان کمی عقب مانده ایم که باید با برنامه ریزی این عقب ماندگی را جبران کنیم و روند رشد والیبال بانوان را شاهد باشیم.

او در خصوص حضور لژیونر های دنیای والیبال در لیگ ایران نیز بیان کرد: در گذشته لژیونر های خوبی وارد والیبال ایران شده بودند و وزنه لیگ والیبال ایران کمی متعادل بود. این لژیونر پذیری لیگ ایران هم سطح فنی لیگ والیبال ایران را بالا می برد. امروز برای ورود بازیکنان مختلف مسائل مختلفی در نظر گرفته می شوند از مسائل مالی گرفته تا سطح تیم و بازیکنانی که در آن تیم بازی می کنند. در بحث مربی هم باید بگویم مربیان ایرانی بسیار خوبی داریم و توان فنی که در این سال ها به دست آورده اند چشم گیر بوده است؛ اما باید این را هم قبول کنیم که آمدن مربیان مختلف تبادل دانش والیبال ایران را بیشتر می کند و سطح لیگ را بالا می برد.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بازیکنان، موفق تر از مربیان در لژیونر شدن / رشته های توپی ایران، خواهان تحول در حرفه ای گری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.