۷۳ درصد از حجم سدهای خوزستان آبگیری شد / سالی موفق پشت سر گذاشتیم



داریوش بهارلویی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با پشت سر گذاشتن ماه فروردین و کاهش احتمال وقوع ریسک سیلاب های بزرگ، آبگیری نهایی مخازن سدهای استان خوزستان آغاز شده و تا دهه اول خردادماه هم زمان با شروع کشت های تابستانه و افزایش تقاضای مصارف آب به پایان می رسد.

وی افزود: از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۸ هزار و ۵۲۸ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای استان شده است که نسبت به شرایط نرمال یک هزار و ۳۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داشته است.

بهارلویی در ادامه گفت: عمده کاهش ورودی های آب به حوضه های مارون و جره بر می گردد که با ۳۵ درصد نرخ رشد منفی شرایط کم آبی را تجربه می کنند.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان خبر داد: در حوضه کارون نیز با حجم ورودی هفت هزار و ۳۲۲ میلیون مترمکعب نرخ کاهش ۲۰ درصدی اتفاق افتاده است که این حوضه را در رتبه دوم شرایط کم آبی قرار می دهد.

وی اضافه کرد: اما در حوضه کرخه با ورودی چهار هزار و ۹۱۸ میلیون مترمکعب شاهد ۲۵ درصد رشد در میزان حجم ورودی آب نسبت به مقادیر نرمال بوده ایم و در حوضه دز ورودی ۵ هزار و ۳۰۹ میلیون مترمکعبی معادل شرایط نرمال ورودی است.

بهارلویی تصریح کرد: ۷۳ درصد از حجم سدهای استان خوزستان آبگیری شده است و همچنان برای رسیدن به حداکثر ظرفیت مخازن دو هزار و ۹۵۳ میلیون مترمکعب آب به جز مصارف معمول تا پایان دوره آبگیری کمبود وجود دارد.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان بیان کرد: پیش بینی ها و برآوردها نشان می دهد که احتمال دستیابی به حجم حداکثری تمامی سدها کم است اما در حوضه های کرخه و دز این هدف قابل دستیابی و ارزیابی می شود.

وی اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته حجم آب ورودی به خوزستان یک هزار و ۳۳۴ مترمکعب بر ثانیه بود که در مقابل ۶۱۷ مترمکعب بر ثانیه نیز رهاسازی آب صورت گرفته است؛ ارقام فوق بیانگر موازنه مثبت ورودی و خروجی ها و آبگیری مخازن است.

بهارلویی خبر داد: در سال آبی جاری ضمن تأمین تمامی نیازهای کشاورزی در ایام کشت های پاییز و زمستانه در حال حاضر سدهای استان آماده ورود به دوره کشت جدید می شوند.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان ادامه داد: خوب است بدانیم که در سال آبی بیشترین میزان ورودی طی یک روز به استان معادل ۹ هزار و ۵۷۵ مترمکعب بر ثانیه بوده است که با جریانی حدود یک هزار و ۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه تعدیل و به شکل یکنواخت در رودخانه ها بدون کوچک ترین اثر قابل محسوس در پایین دست رها شده است.

وی بیان داشت: یکی از موفق ترین دوره های مدیریت مخازن و منابع آب با همت، تلاش و هماهنگی کم نظیر تمامی کارکنان در سدها، شرکت های بهره برداری و امور آب مناطق و دفاتر ستادی رقم خورده است.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان گفت: آرامش جاری در رودخانه های استان وقتی اهمیت دوچندان می یابد که بدانیم در دوره ای بحرانی به سبب بیماری فراگیر به سر می بریم.

بهارلویی افزود: نیروگاه های برقابی آمادگی دارند که با تولید انرژی مناسب بار دیگر نقش بی بدیل خود را در تأمین برق و مصارف تابستان ایفا کنند.

وی در پایان گفت: حجم آبگیری شده مخازن رونق کشاورزی را نوید می دهد و آمادگی ارکان سازمان آب و برق بیانگر پشت سر گذراندن یک سال موفق در صنعت آب و برق کشور است.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۷۳ درصد از حجم سدهای خوزستان آبگیری شد / سالی موفق پشت سر گذاشتیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.