پرستاران سرسخت روزهای سخت مبارزه با کرونا



ایسنا/خراسان شمالی این روزها مدافعان سلامت حال و روزخوبی ندارند، اوضاع بیمارستان ها خوب نیست و پرستارها روزهای خیلی بدی را می گذارنند.

به اندازه ۱۵ ماه پر اضطرابی که در میان بیماران کرونایی خدمت کردند حرف برای گفتن دارند. وقتی با مدیر پرستاری بیمارستان آیت االه هاشمی رفسنجانی شیروان که درمان بیماران مبتلا به کرونا در آنجا انجام می شود، هم صحبت می شوم نمی داند گلایه و درد دل کند، درخواست هایش را به گوش مسئولان برساند یا به مردم هشدار دهد.

اینطور است که گفت و گوی ما با فوزیه کاظمی مدیر پرستاری بیمارستان آیت الله هاشمی رفنسجانی هم رنگ و بوی مطالبه دارد و هم بیان موضوعاتی که مردم نسبت به آن بی توجه هستند.

روزی نیست که شاهد اشک پرستارها برای خستگی خیلی زیاد نباشیم

من یک پرستار هستم و افتخارم این است که پرستار هستم در زمانیکه مردم از یکدیگر می ترسند و حتی از نزدیک ترین شخص زندگی خود که مبتلا به کرونا شده، هراس دارند، در اینجا یعنی در بیمارستان پرستارها در کنار تمامی این بیماران، نفس به نفس و چهره به چهره خدمت می کنند؛ پس در اینجا عشق به پرستاری و خدمت به هم نوعان حرف اول را می زند.

در واقع ایثار و از خودگذشتگی پرستارها باعث شده تا آن ۱۵ ماه خیلی سخت را دوام بیاورند و در کنار بیماران مشغول به کار کردن هستند.

کاظمی در ارتباط با شیوع موج چهارم کرونا و مشکلات و فشارهایی که برای پرستارها به وجود آمده صحبت می کند و می گوید: بالای ۹۰ درصد مطمئن بودیم که اگر دیدوبازدیدها، مسافرت ها در ایام نوروز انجام شود به حتم طور موج چهارم کرونا نیز شروع می شود که بعد از سیزدهم فروردین شاهد شیوع موج چهارم کرونا در سراسر کشور و خراسان شمالی بودیم و اکنون فشار مضاعف جسمی، روحی و روانی بر روی پرستارهای بیمارستان وجود دارد.

شیوع موج چهارم کرونا و دوبرابر شدن تعداد بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان از یک سو، مبتلا شدن پرستارها و مرخصی های استعلاجی آن ها از سوی دیگر. تعدادی زیادی از پرستارهای این بیمارستان یا به علت مبتلا شدن به کرونا و یا سختی کار در مرخصی استعلاجی هستند و متاسفانه روزی نیست که شاهد اشک همکاران خود به خاطر خستگی خیلی زیاد نباشیم.

از پادرآمدن پرستارها با یکه تازی کرونا

استرس و اضطراب از دیگر رنج های مضاعف پرستارهای این بیمارستان است، پرستارها هراس از این دارند که مبادا خانواده خود را هم مبتلا کنند و در واقع تعدادی زیادی از پرستارهای بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی که خود به این ویروس مبتلا شده بودند خانواده های خود را نیز درگیر کرده بودند و یکی از پرستارها همراه با پدر، مادر و بردار در بیمارستان بستری شدند که پدر وی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.

اما اکنون در پیک چهارم کرونا هستیم و تعداد بیماران بستری در این بیمارستان دو برابر شده است، این را مدیر پرستاری بیمارستان آیت الله هاشمی می گوید، می افزاید: شروع موج چهارم کرونا و دوبرابر شدن تعداد بیماران بستری در بیمارستان به معنای آن است که مردم و مسئولان به توصیه های مسئولان گوش نکردند و حال فشار مضاعفی بر کادر درمان به وجود آمده است؛ در واقع اکنون با کمبود شدید پرستار در بیمارستان ها مواجه هستیم و اگر کرونا بخواهد به همین شکل یکه تازی کند، تعداد زیادی از همکاران از پا در می آیند و خود این امر سبب می شود تا کمبودها بیشتر شود و دولت باید یک فکر اساسی بابت استخدام نیروی پرستاری کند.

کاظمی ادامه می دهد: نیروهای پرستاری در سایر بخش های این بیمارستان وجود دارند که مبتلا به کرونا شده اند و درخواست داده اند تا برای کم کردن فشار کاری بر روی پرستارهای مشغول به کار در بخش کرونا، تا زمان بهبودی شان در این بخش خدمت کنند.

علائم حیاتی پرستارها همزمان با تغییر علائم حیاتی بیماران تغییر می کند

مدیر پرستاری بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی شیروان از سخت ترین بخش کار پرستارهای این بیمارستان هم می گوید: دیدن اشک پدر و مادرها برای از دست فرزند و یا اشک زن و یا شوهری برای از دست دادن همسری که چند فرزند کوچک دارند، سخت ترین قسمت کار یک پرستار طی این ۱۵ ماه بوده است.

خیلی ها می گویند پرستارها آنقدر در بیمارستان ها مریض بدحال و یا فوت افراد را دیده اند که دیگر برای آن ها عادی شده است، اما هیچ وقت این گونه نبوده چراکه پرستارها با بیمار رابطه عاطفی برقرار می کنند. دیدن پنج فوتی در یک روز هیچ وقت برای پرستارها عادی نمی شود و مشاهده ضجه زدن یک بیمار برای یک ذره تنفس هیچ برای پرستارهای عادی نشده و نمی شود.

علائم حیاتی پرستاران بخش کرونا همزمان با تغییر علائم حیاتی بیماران تغییر می کند و بدترین خاطره ای که این چند روز خاطر پرستاران این بیمارستان را آزار می دهد این است که یکی از پرستارها بخش کرونا به این ویروس مبتلا شده و اکنون با میزان اکسیژن خیلی کم بستری است و اگر اتفاق بدتری برای این پرستار افتاد آسیب روحی شدیدی را به همکاران وی وارد خواهد کرد.

۱۲ ساعت انتظار برای نفس کشیدن در هوای آزاد

وی در ادامه با اشاره به اینکه خودش هم در مهرماه سال گذشته به کرونا به صورت شدید مبتلا شد، بیان می کند: صبحی که بیمارستان رسیدن نفس برای کشیدن نداشتم و دستگاه اکسیژن را به من وصل کردند اما انگار هیچ اکسیژنی وجود نداشت و در آنجا بود که عمق فاجعه و درد را برای بیماران مبتلا به کرونا درک کردم.

مدیر پرستاری بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و ماسک بزنند، ادامه می دهد: خیلی از افراد می گویند که ماسک را نمی توانیم تحمل کنیم و با زدن ماسک نمی توانیم نفس بکشیم اما خوب است یک نگاهی به پرستارها بیندازند، افرادی که ۱۲ ساعت انتظار می کشند تا وارد محوطه بیمارستان شوند و نفسی تازه کنند و آرزوی آن ها نفس کشیدن در هوای آزاد است.

آژانس هایی که به پرستارهای بیمارستان خدمت ارائه نمی دهد

وی از عدم همراهی و همکاری برخی از گروه های جامعه نیز گلایه می کند و می افزاید: بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی خارج از شهر شیروان است بنابراین گاهی اوقات پرستارها نیاز پیدا می کنند تا با آژانس به بیمارستان بیایند اما زمانیکه آدرس بیمارستان را می شوند به علت اینکه در این بیمارستان بیماران کرونایی بستری هستند، آژانس ها از ارائه خدمت به پرستارهای این بیمارستان خودداری می کنند.

اما کرونا یک اپیدمی جهانی است و همه جا را فراگرفته و آیا کرونا را پرستارهای بیمارستان ها به وجود آورده اند و یا آن ها این ویروس را منتشر کرده اند که باید این گونه رفتارها از نیز مشاهده کنند؟!

ابتلای ۸۵ درصد از پرستارهای خراسان شمالی به کرونا

دکتر فانی مدیر گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، می گوید: در شرایطی پرستارها بحث مراقیت از بیماران مبتلا به کرونا از اسفند دو سال گذشته شروع کردند که هیچ شناختی نسبت به این ویروس وجود نداشت اما آن ها در وضعیتی که همه از آن می ترسیدند، با قوت و خیلی محکم در محل خدمت خود حاضر شده و بیماران بستری را پذیرش کردند.

روند طولانی و مزمن شدن بیماری کووید ۱۹ در حال ضریه شدن به گروه پرستاری است، این را دکتر فانی اظهارمی دارد، می افزاید: طی ۱۵ ماه گذشته حدود ۸۵ درصد از پرستارهای در حال خدمت در بیمارستان این استان به کرونا مبتلا شده اند و عواضی که بعد از بیماری در آن به وجود آمده، آن ها را اذیت می کند.

وی از کمبود نیروهای پرستاری گلایه می کند و ادامه می دهد: همچنان با کمبود شدید نیروهای پرستاری مواجه هستیم و هر زمان که پیک شروع می شود کار آن ها نیز بیشتر می شود.

در اوایل فروردین ماه تعداد بیماران بستری در بیمارستان امام حسن(ع) حدود ۲۰ نفر بود اما با شروع پیک چهارم تعداد بیماران بستری در بیمارستان های استان ۱۰ برابر شد و باید به این نکته توجه داشته باشید که چه فشار کاری بر پرستارهای بیمارستان ها وارد آمده است، از سوی دیگر ۷۰ درصد پرستارها خانم هستند که دارای همسر و بچه هستند و مجبور هستند شیفت های متعدد کاری را در پیک چهارم کرونا بگذرانند.

فانی خاطرنشان می کند: با شروع هر موج بسیاری از کارکنان برای حفظ سلامتی آن ها به دورکاری می روند اما این امر برای پرستارها برعکس می شوند و تعداد شیفت های کاری برای آن ها زیادتر می شود.

خراسان شمالی جزو هفت استان کشور با شیب تند افزایش تعداد موارد بستری

دکتر سید احمد هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه می افزاید: شرایط بحرانی را در استان تجربه می کنیم و تعداد موارد بستری و فوتی رو به افزایش است و هم اکنون خراسان شمالی جزو هفت استان کشور با شیب تند افزایش تعداد موارد بستری است.

وی با تاکید بر زدن ماسک و دوری از تجمعات خاطرنشان می کند: بیشتر مبتلایان افرادی هستند که در مراسم های عروسی و عزا، دورهمی های خانوادگی شرکت کرده اند و یا در تعطیلات به سفر رفته اند و هم اکنون عموم موارد ابتلا بصورت خانوادگی است.

هاشمی تاکید می کند: متاسفتانه طی دو روز گذشته خراسان شمالی تجربه دو رقمی شدن فوتی ها ناشی از کرونا را نیز داشت که این امر نیازمند توجه جدی مردم برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.

وی تاکیدمی کند: در حال حاضر کادر درمان در بیمارستان ها فشار خیلی زیادی را متحمل می شوند و برای کاهش این فشارها نیازمند همراهی و همکاری مردم داریم.

وی تصریح می کند: مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به کرونا رعایت دستورالعمل های بهداشتی و استفاده از ماسک است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پرستاران سرسخت روزهای سخت مبارزه با کرونا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.