دانشجویان در دوران دفاع مقدس نقش بی بدیلی ایفا کردند



به گزارش خبرنگار مهر، فریدون عباسی روز یکشنبه با حضور در اجلاسیه شهدای دانشجوی استان مرکزی در اراک، به مشاهدات خود در دوران دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: پس از تشکیل انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ دانشجویان بسیاری به جهاد سازندگی، هیات های واگذاری زمین و … ملحق شدند تا خدمتی به انقلاب انجام دهند.

وی ادامه داد: هنگام حمله دشمن به خرمشهر امام راحل جوانان را به حضور در جبهه ها تشویق کردند تا در مقابل حملات متجاوزانه دشمن ایستادگی کنند.

عباسی گفت: دوران جنگ سراسر عشق و شور جوانان بود و شهدا هیچ ترسی به دل راه نمی دادند و شجاعانه با روحیه شاد جلوی چشمان عراقی ها به ساخت پل مشغول بودند.

وی اظهار کرد: انسجام مدیریت در کشور مهم است و در جبهه ها توانستیم با به کارگیری این مهم در واحدهای مختلف تجهیزات و آموزش های متفاوتی را به وجود آوریم که در عملیات ها به آزاد سازی خرمشهر منجر شد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: بنا به فرموده امام راحل خرمشهر را خدا آزاد کرد و امروز شاید در باور عده ای سخت باشد که یک واحد عملیاتی در آن دوران بدون هیچ سلاحی و تجهیزات خرمشهر را آزاد کرد.

عباسی افزود: امروزه تعداد جوانان جامعه به مراتب بیشتر از جوانان زمان جنگ است. ما در آن دوره مراحل کارشناسی را طی نکرده بودیم و در دانشگاه ها استعدادهای نهفته ای وجود داشت که در دوران جنگ شکوفا شد و امروز با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ظرفیت جوانان در پست های مدیریتی این طور نیست که بزرگان را کنار بگذاریم بلکه با به کارگیری جوانان خون تازه ای به دستگاه ها تزریق می شود و باید از تجربیات مدیران پیشکسوت نیز استفاده کنیم.

وی گفت: در گذشته نقش مستشاران خارجی در حوزه های علمی و فرهنگی کشور مشاهده می شد و با انقلاب اسلامی این قشر از جامعه حذف شد و از با تجربه ترین متخصصان در دانشگاه ها استفاده شد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: پس از دوران جنگ و تثبیت سرزمینی که پس از آزادی خرمشهر صورت گرفت، از سال ۶۲ به بعد دانشگاه ها دوره های کارشناسی را راه اندازی کردند و اولین رشته های کارشناسی در دانشگاه آغاز شد.

عباسی گفت: امروز پیشرفت های به دست آمده در زمینه هسته ای، لیزر و … نتیجه خوش فکری و زحمات برنامه ریزان در ستاد انقلاب فرهنگی می باشد.

وی افزود: در گذشته رشته های تحصیلات تکمیلی و پایان نامه با توجه به نیازهای کشور انجام می شد و امروز تا حد خوبی توانستیم این مسیر را در کشور طی کنیم.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: نقش دانشگاه در پیشبرد علمی بسیار مهم بود گرچه ضعف هایی نیز در آن دیده می شد. در دوران جنگ فرماندهان از بحث های علمی استقبال می کردند حتی از دانشجویان برای حل مسایل جبهه ها نیز دعوت به عمل می آورند.

عباسی گفت: از سال ۵۳ با تاسیس سازمان انرژی اتمی در کشور با اروپایی ها قرار داد راکتور بوشهر بسته شد. آن ها به دلیل افزایش پیدا نکردن قیمت نفت و نیاز شدید مالی و جذب سرمایه با ایران در بخش های مختلفی از جمله فناوری هسته ای همکاری کردند.

وی با معرفی شهدای علمی کشور اظهارکرد: شهید علی محمدی سال های ۶۷ و ۶۸ با حضور در جبهه ها مطالعاتی را در زمینه انرژی هسته ای انجام داد و تاکید داشت که ایران برای بهره مندی از این مهم باید به سمت راکتور آب سنگین حرکت کند. این شهید والامقام حتی مطالعات گسترده ای در زمان شتاب دهنده ها نیز انجام داده است و امروز هر موفقیت و درخشش دانشجویان مستعد کشور در زمینه شتاب دهنده نتیجه تلاش های او بوده است.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: شهید شهریاری استاد تمام و در حوزه محاسبات هسته ای مربوط به ترابرد یا انتشار نوترون و گاما که اساس طراحی سیستم های هسته ای و رکتور های قدرت دارای توانایی برجسته ای بوده است. وی در چهار گرایش هسته ای از توان تدریس و ارایه پایان نامه برخوردار بود.

عباسی گفت: شهید شهریاری توانست در مدت ۱۰ سال نزدیک به ۵۰۰ نفر را آموزش دهد و از نقش موثری در پیشبرد علم برخورد بود. وی در آموزش و پژوهش وقت صرف می کرد به طوری که از جانش را در این راه به خطر انداخت ودشمن او را به عنوان عامل کار ساز و موثر در کشور انتخاب و به شهادت رساند.

وی اظهار داشت: شهید رضایی نژاد مهندسی بود که در کمتر از ۲۲ سال مدرک کارشناسی را دریافت و در پروژه های بسیاری همکاری کرد متاسفانه حق ایشان به درستی در جامعه ادا نشده است و هنگام شهادت مسئولین مصاحبه های خوبی در مورد ایشان انجام نداده و از این شهید بزرگوار تنها به عنوان دانشجوی خواجه نصیر یاد کردند.

رییس اسبق سازمان انرژی اتمی گفت: شهید رضایی نژاد، مهندس بسیار توانا و هم بحث شهید احمدی روشن و علی محمدی بود.

وی تصریح کرد: در حق شهید احمدی روشن هم اجحاف شده است بعضی ها از او طوری عنوان می کنند که دانشمند نبوده است در حالی که وی مهندس بود و پس از فعالیت ۱۰ ساله در صنعت موشکی، از متخصصین حوزه غنی سازی محسوب می شد و غنی سازی ۲۰ درصد را به همراه یک تیم انجام داد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: برای استاد شدن نیاز به امکانات خارجی نداریم و با امکانات موجود در کشور می توان مراحل استادی را طی کنیم .

عباسی اظهار کرد: جوانان امروز همانند جوانان دوران جنگ هستند زیرا در صنعت هسته ای همانند جبهه در حوزه های رکتور و سوخت شور وصف ناپذیری در چهره های مومن و انقلابی مشاهده می شد و همه بسیار تلاش می کردند تا حدی که ایران تا پیش از سال ۹۲ به رشد موثری در این زمینه ها دست پیدا کرده و به عنوان قدرت نوظهور در منطقه شناخته شده بود که ابر قدرت ها حاضر به مذاکره با ما بودند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر کشور ایران دارای قدرت نو ظهور حهانی است که به همت مردم و جوانان به وجود آمده است و جوانان برای پیشرفت روز افزون کشور کارهای بزرگ تری نسبت به دوران دفاع مقدس انجام خواهند داد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: امروز دانشگاه های کشور از دانشگاه های سایر کشورها کمتر نبوده و از استعداد خوبی برخوردار هستند چرا که از این استعداد در راه باطل استفاده نمی کنند و خداوند با نور ایمان قلب های آن ها را روشن می کند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دانشجویان در دوران دفاع مقدس نقش بی بدیلی ایفا کردند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.