حیف و میل بیت المال در یک پروژه عمرانی



ایسنا/گلستان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی گرگان گفت: از آنجا که یکی از پروژه های عمرانی در استان زمان زیادی طول کشید تا به بهره برداری برسد و این امر باعث افزایش هزینه ساخت شد، شاهد حیف ومیل بیت المال در این پروژه بودیم.

علی محمد چوپانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از ارزیابی های مهم ما نسبت به پروژه های عمرانی این است که آیا این پروژه بر اساس پارامترهای اقتصادی به بهره برداری رسیده یا خیر؟ زمان بر شدن بهره برداری از این پروژه باعث افزایش هزینه ساخت و در نتیجه حیف شدن بیت المال می شود.

وی بیان کرد: سال ۱۳۸۲ سد زرین گل در استان گلستان با پیش بینی بودجه ای حدود ۱۲ میلیارد تومان کلنگ زنی شد اما در سال ۱۳۹۲ با بودجه ای معادل ۹۰ میلیارد تومان به پایان رسید. در سال ۱۳۹۸ نیز برای کانال های فرعی آبرسانی این سد از بانک توسعه اسلامی نزدیک به ۹۰ میلیون یورو وام دریافت شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی گرگان ادامه داد: با جمع کردن این اعداد می بینیم که دست کم ۲۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است.

چوپانی خاطرنشان کرد: این سد با ظرفیتی معادل ۱۷ تا ۲۰ میلیون مترمکعب، دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین تحت پوشش است. بر اساس سرمایه گذاری صورت گرفته، هزینه آبرسانی به هر هکتار زمین تحت پوشش این سد نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان شده است.

وی بیان کرد: طولانی شدن اجرای این پروژه باعث حیف شدن بیت المال شده است؛ یعنی هزینه سرمایه گذاری به قدری بالا رفته که با بازده آن زمین همخوانی ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی گرگان تصریح کرد: قطعا وقتی چنین حیفی شکل می گیرد، در دل آن میل نیز شکل می گیرد. باید از حیف جلوگیری کنیم تا میل به وجود نیاید. نیاز است مدیران پروژه ها را بر اساس هزینه و فایده و ظرف زمانی که تعیین می شود، به اتمام برسانند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در حیف و میل بیت المال در یک پروژه عمرانی

گفتگو با هوش مصنوعی