استقبال از سرمایه گذاری کشورهای خارجی در توسعه خط ریلی شرق



وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خط ریلی توسعه محور شرق در حال اجرا است، گفت: از کشورهایی که دوست دارند، در این کریدور سرمایه گذاری کنند، دعوت می کنیم در توسعه محور شرق و این خط استقبال کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه اقتصادی خبرگزاری فارس به چابهار، محمد اسلامی بعد از ظهر امروز در حاشیه آغاز به کارگیری هشت دستگاه مکنده غلات و پنج جرثقیل گنتری کرین که با حضور معاون وزیر حمل و نقل افغانستان و معاون وزیر حمل و نقل هندوستان به بهره برداری رسید، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ابتدا روز چابهار را به مردم این استان، کشور ایران و کشورهای همسایه و شرکای استراتژیک ما در بندر اقیانوسیه چابهار و این کریدوری ترانزیتی تبریک می گویم.

وی افزود: روز گذشته اولین محموله صادراتی برای استفاده از این کریدور در قالب بار کانتینری با حضور رئیس جمهور افغانستان بارگیری شد و ۲۳ کانیتنر حامل حبوبات و سنگ های قیمتی به چابهار رسید و در این کشتی کانتینری با حضور مقامات ایرانی و خارجی بارگیری می شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: کریدور شمال - جنوب و اتصال اقیانوس هند به آسیای میانه جزو برنامه هایی است که کشورهای منطقه هر کدام دارای برنامه و اراده مشخص برای آن هستند و ایران هم به عنوان یک کشور صلح جو همواره با صمیمت همکاری خود را با کشورهای منطقه، افغانستان و هندوستان توسعه خواهد داد.

اسلامی افزود: این فعالیت ها به کشورهای ذی نفع در امور ترانزیت شمال - جنوب با محوریت چابهار کمک خواهد کرد.

وی گفت: پیام ایران به کشورها این است که ما دارایی و ثروت و قابلیت خود را برای تسهیل همکاری ها عرضه کرده ایم و با مشارکت کشورها آمادگی داریم همکاری ها را گسترش دهیم و بر شکوفایی اقتصادی در این منطقه از کره زمین سرعت دهیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: برای خط ریلی توسعه شرق که هم اکنون در حال اجرا است از کشورهایی که دوست دارند، در این کریدور سرمایه گذاری کنند، دعوت می کنیم و آماده ایم که از سرمایه گذاری آنها در توسعه محور شرق و این خط استقبال کنیم.

اسلامی افزود: ظرفیت بندر چابهار در سال گذشته به ۸ میلیون تن در سال افزایش یافت و با قدرت تخلیه و بارگیری کانتینری ۳۰۰ هزار TEU در حال انجام فعالیت ها است و در طرح توسعه ظرفیت این بندر به ۷۷ میلیون تن در سال افزایش می یابد.

وی گفت: ایران با مشارکت این کشورها این اراده را دارد که طرح توسعه بندر چابهار را شتابان تر دنبال کند، امیدواریم با تکمیل زیرساخت ها و شتاب دادن به پروژه خط آهن چابهار بتوانیم به این ظرفیت برسیم.

وزیر راه و شهرسازی درباره خط آهن خواف - هرات و اتصال چابهار و افغانستان از طریق ریل بیان کرد: این مسیر ریلی چهار قطعه است و سه قطعه آن کار شده است یک قطعه هم دولت افغانستان باید اجرا کند.

اسلامی گفت: اتصال ریلی به پاکستان، افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان جزو اولویت های جمهوری اسلامی ایران است که امیدواریم سریع تر تکمیل شود.

وی افزود: یکی از اقدامات دشمنان مشترک ما و کشورهای منطقه ایجاد ناامنی در منطقه است، اما توسط مردم امنیت در کشور و استان سیستان و بلوچستان برقرار است و هیچ گونه مشکل امنیتی در این مناطق نداریم.

انتهای پیام/ب
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «استقبال از سرمایه گذاری کشورهای خارجی در توسعه خط ریلی شرق» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.