۴ درصد از تولیدات دامی کشور از استان مرکزی تامین می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید فرخی شامگاه پنجشنبه در مراسم گرامیداشت هفته ملی دامپزشکی با اشاره به رسته دامپزشکی اظهار داشت: دامپزشکان سربازان حافظ جان و مال مردم هستند و باتوجه به اهمیت نقش بهداشت عمومی باید با جدیت تمام به این بخش پرداخت.

وی افزود: سلامت دام و بهداشت مردم اصلی ترین محوریت فعالیت دامپزشکان است و باید گفت که هزار و ۷۰۰ عامل بیماری زا شناخته شده که از این تعداد ۵۰ درصد میان دام و انسان مشترک و ۸۰ درصد از دام به انسان منتقل می شوند که با این شرایط باید گفت دامپزشکی مکمل فعالیت های شبکه بهداشت است.

معاون اقتصادی استاندار مرکزی تصریح کرد: اهمیت غذایی یکی از اصلی ترین ارکان مهم امنیت کشوری است و ورود خدشه به امنیت با هیچ اقدامی جبران پذیر نیست، فعالان عرصه دامپروری باید بکوشند تا این امنیت را در جامعه به وجود آورند.

فرخی ادامه داد: دامپروران و تمامی افرادی که از سرمایه گذاری در این حوزه صیانت می کنند باید بکوشند تا این حوزه پربازده باشد زیرا این رسته در توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذار است.

وی عنوان کرد: استان مرکزی یکی از شاخص های تولید دام است و علی رغم اینکه تنها ۲ درصد از جمعیت کشور در این نقطه سکونت دارند اما ۴ درصد از تولیدات دامی کشور از این استان تامین می شود و این دستاورد بیانگر فعالیت مطلوب دامپروران و مجموعه دامپزشکی استان مرکزی است.

معاون اقتصادی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: میزان کل تولیدات دامی کشور معادل ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است که باید با اعمال مراقبت های ویژه از ورود هرگونه خدشه به این سرمایه جلوگیری شود.

جهادکشاورزی استان مرکزی، دستگاه برتر استان مرکزی

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه مجموعه جهادکشاورزی استان مرکزی در سطح کشور و استان اظهار داشت: مجموعه جهادکشاورزی استان مرکزی از نظر شاخص های رونق تولید دستگاه برتر استان مرکزی شناخته شده است.

مجید آنجفی افزود: با وجود سختی ها و دشواری های متعدد در روند تولید هیچ محصول و هیچ زیربخشی با کاهش تولیدات مواجه نبوده ایم و به این سبب سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در زمینه رونق تولید، پایداری تولید و اقتصادمقاومتی اداره برتر کشور شناخته شده است.

یکی از مصادیق بارز «اقتصاد»، سلامت و امنیت غذایی جامعه است

نماینده ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی نیز با اشاره به اهمیت فعالیت حوزه دامپزشکی اظهار داشت: یکی از ارکان اصلی امنیت ملی تحقق امنیت غذایی است زیرا اگر بخواهیم جامعه ای سالم، امن و پاک داشته باشیم باید اقتصاد جامعه را سالم نگهداریم.

حجت الاسلام محمدتقی توکلی افزود: یکی از مصادیق بارز اقتصاد، سلامت و امنیت غذایی جامعه است که در این حوزه بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، رسالت اصلی مجموعه کشاورزی تامین غذای سالم، دام سالم و در نهایت امنیت غذایی جامعه است.

وی تصریح کرد: امروزه مسئله محصولات ارگانیک و تراریخته در جامعه مطرح است و طرفداران هر گروه به دنبال این هستند که عقاید و تحقیقات خود را بر همگان تحمیل کنند، یکی از مسائل مهمی که باید به آن بپردازیم تعیین تکلیف این دو گروه است تا مردم بدانند از چه محصولی استفاده کنند.

توکلی ادامه داد: اینکه مردم می توانند از محصولات تراریخته استفاده کنند یا خیر، کدام یک از محصولات تراریخته و ارگانیک بهتر است و اینکه محصولات تراریخته سرطان زا هستند یا خیر باید برای مردم مشخص و تعیین تکلیف شود.

وی عنوان کرد: خداوند متعال در قران مجید می فرمایند انسان باید به غذایش نگاه کند و منظور از این بیان الهی این است که مضر بودن یا نبودن غذا مشخص شود، محصولات تراریخته در سراسر دنیا در سطح کلان کشت و برداشت می شود اما این محصولات در کشور ما تنها در سطوح محدود گلخانه ای به کشت می رسند.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مراحل کشت، داشت و برداشت محصولات ارگانیک با معضلی مواجه نیست اما مسئولان حوزه دامپزشکی باید پرورش دام های تراریخته را با جدیت مورد بررسی قرار دهند و تمامی دستورالعمل ها و سیاست های لازم را در این حوزه رعایت کنند.

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۴ درصد از تولیدات دامی کشور از استان مرکزی تامین می شود » بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.