حضور ۲۱۰۰ استاد ودانشمندخارجی در دانشگاههای کشور / جایگاه قابل قبول ایران در انتقال دانش به منطقه



قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل حضور ۲۱۰۰ استاد خارجی طی یک سال اخیر در دانشگاههای کشور حضور پیدا کرده اند، گفت: خوشبختانه تعاملات بسیار خوبی بین اساتید داخلی با اساتید خارجی وجود دارد به طوری که علاوه بر حضور بیش از دو هزار استاد خارجی در ایران بیش از هزار عضو هیات علمی داخلی نیز به کشورهای خارجی اعزام شده اند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین سالار آملی در نشست خبری امروز (سه شنبه) که به منظور تشریح فعالیت ها و دستاوردهای بین المللی وزارت علوم، امروز در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد، به مهم ترین محورهای این فعالیت ها اشاره کرد و گفت : بین المللی سازی آموزش عالی بهره گیری از نتایج تحقیقات برای استفاده از نیازهای جامعه در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، صنعتی و … توسعه دوره های فنی و حرفه ای از جمله فعالیت های کلانی است که آموزش عالی به عنوان محور فعالیت های خود سرلوحه قرارداد است. به گونه ای که در حال حاضر ایران حدود دو درصد از تولیدات علمی دنیا را به خود اختصاص داده است و از لحاظ رشد تولیدات علمی نیز در طول سال های اخیر همواره جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. به هر حال ۹۸ درصد علم دنیا توسط کشورهای دیگر تولید می شود و ما باید در یک بده بستان علمی از این تولیدات استفاده کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: روند فعالیت های بین المللی کشور ما در چند محور اصلی خلاصه می شود که یکی از این محورها انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک با کشورهای خارجی می باشد که البته تبادل استاد و دانشجو نیز از دیگر محورهای این فعالیت به شمار می رود. همچنین سعی می کنیم دوره های آموزشی مشترک با کشورهای دیگر برگزار نمائیم. ضمن اینکه اساتید و دانشمندان کشورهای خارجی در سمینارهای مختلف داخلی حضور پیدا می کنند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، همچنین یادآور شد: ما در سال ۱۳۹۷ به طور متوسط در هر هفته حدود ۱۰ هیأت خارجی داشتیم که در دانشگاه های ما حضور پیدا کردند و در عرصه های مختلفی نظیر برگزاری دوره های آموزشی مشترک و انجام پروژه های تحقیقاتی و غیره فعالیت کردند.

وی ادامه داد: به طور کلی از ابتدای سال تاکنون تعداد ۲۱۰۰ نفر از اساتید و دانشمندان خارجی در دانشگاه های ما حضور پیدا کرده اند و تاکنون نیز تعداد ۱۰۰۳ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه های خود را خارج از کشور برای حضور در سمینارهای بین المللی و برخی فعالیت های دیگر اعزام نمودیم و اخیرا نیز ۳۹۵ نفر از این اعضای هیأت علمی نیز به منظور ایجاد ارتباطات بین المللی به کشورهای خارجی عازم شده اند و در این رفت و آمدهایی که بین دانشمندان خارجی و هم دانشمندان داخلی دانش فنی بسیاری وارد کشور شده است.

دکتر سالار آملی در بخش دیگری از صحبت های خود، خاطر نشان کرد: ما در برنامه ریزی های خود با دو سری کشورهای هدف مواجه هستیم که اولین کشورها، کشورهای منطقه می باشند که عراق، افغانستان، سوریه، لبنان، یمن و … جزو کشورهای هدف محسوب می شوند و بسیاری از اعضای دانشجویان از این کشورها در دانشگاه های داخل تحصیل می کنند. بسیاری از محور اساسی کار ما در این کشورها است. البته با کشورهای دیگری نظیر آلمان، اتریش، روسیه، ترکیه، چین، ژاپن و کره جنوبی از دیگر کشورهای هدف وزارت علوم در حوزه تعاملات بین المللی به شمار می رود که البته ارتباط با این کشورها نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی گفت : در سال ۲۰۱۹، ۲۹ دانشگاه کشور در رده بهترین دانشگاه های دنیا قرار گرفته اند و ما از این لحاظ از تمامی کشورهای همسایه بالاتر هستیم و اثرگذارترین کشور در جهت فعالیت های علمی و تعاملات بین المللی در بین کشورهای اطراف و منطقه محسوب می شویم و بعد از جمهوری اسلامی ایران کشور ترکیه با ۲۳ دانشگاه در رتبه بعدی قرار دارد. البته این روند هر سال روند صعودی دارد.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل همچنین تاکید کرد: بیش از ۲۰۰ دانشمند ما در مابین یک درصد دانشگاهیان برتر دنیا قرار گرفته اند و این افتخاری برای ایران به شمار می رود که ما در جهان اسلام و منطقه، اساتید و دانشگاه هایی را در اختیار داریم که از لحاظ بین المللی جایگاه خوبی را به دست آورده اند.

به گفته وی، در شرایط فعلی خوشبختانه وضعیت ایران، جایگاه قابل قبولی برای انتقال دانش به کشورهای منطقه دارد، ضمن این که این آمادگی را نیز داریم که بتوانیم دانش جهانی را کسب کنیم و برنامه های زیادی نیز در این زمینه داریم.

دکتر سالار آملی در پاسخ به این سوال ایسنا در خصوص برنامه وزارت علوم برای جذب ۷۵ هزار دانشجوی خارجی تا سال ۱۴۰۰، گفت : بر اساس برنامه قانون ششم توسعه باید حدود دو درصد از دانشجویان دانشگاه های کشور خارجی باشد. با احتساب حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو برآورد کردیم که ۷۵ هزار دانشجوی خارجی باید در دانشگاه های داخل جذب شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۷ هزار و ۵۰۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه های وزارت علوم و ۳۰۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت و ۸۰۰۰ دانشجوی بین المللی نیز در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند که در کل تعداد این دانشجویان به ۴۰ هزار نفر می رسد اما اگر تعداد دانشجویان جامعه المصطفی را نیز به آن اضافه کنیم می توانیم بگوییم که در مجموع، داشتن ۷۵ هزار دانشجوی خارجی تا سال ۱۴۰۰ امری ممکن خواهد بود.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حضور ۲۱۰۰ استاد ودانشمندخارجی در دانشگاههای کشور / جایگاه قابل قبول ایران در انتقال دانش به منطقه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.