درخشش ستاره <a href="/fa/dashboard/ شیرودی" class="text info">شهید شیرودی</a> در «<a href="/fa/dashboard/ غرب" class="text info">آسمان غرب</a>»



به گزارش مشرق، جبار آذین منتقد سینما درباره فیلم «آسمان غرب» در روزنامه ایران نوشت: گرچه تلاش برای کار سترگ تغییر ریل سینما از لیبرالیسم که بیش از سه دهه بر فضا و تولیدات سینمای ایران، سلطه داشته به سینمای مقاومت که معتقدم از ارکان اساسی ایجاد سینمای ملی ایران است، سهل و ساده نیست و به زمان، تخصص، دانش و تجربه و برنامه و نیروهای کاربلد و کارشناس نیاز دارد، ولی پررنگی فیلم های محتواگرا و ارزشی با رویکرد توجه به زندگی و مبارزات شهدا و قهرمان های انقلاب، دفاع مقدس و وقایع و مجاهدت های مبارزان و مجاهدان خط پیروز مقاومت در منطقه و جهان اسلام و غزه و فلسطین و سوریه و … در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر، نشانگر آغاز حرکت جمعی از مدیران فعال هنری و هنرمندان متدین و متعهد در این راستا بود.

در این دوره از جشنواره که نسبت به دو جشنواره پیشین از نظر تولید فیلم های منطبق و همسو با ارزش ها و آرمان ها و دستاوردهای ایران اسلامی، غنی تر و جلوتر بود، تعداد فیلم های قهرمان محور مقاومتی بسیار بیشتر بود. در فیلم «آسمان غرب»، دومین ساخته سینمایی سینماگر جوان و مستعد محمد عسگری بعد از فیلم ارزشمند و تحسین شده «اتاقک گلی» که در جشنواره چهل ویکم فیلم فجر برای کارگردانش افتخار ارمغان آورد، بخشی از زندگی و مبارزات شهید شیرودی دستمایه قرار گرفته است.

علی اکبر قربان شیرودی از بهترین خلبان های هوا نیروز ارتش جمهوری اسلامی بود که در حوادث کردستان و دفاع مقدس با سرکوب دشمنان، موفقیت های فراوان به دست آورد. زندگی و مبارزات این قهرمان مقاومت و دفاع مقدس سراسر حادثه، ماجرا و تلاش و فداکاری بود و تولید اثری فاخر درباره او، اقدامی شایسته محسوب می شود. «آسمان غرب»، اثری پرزحمت و دیدنی است. گر چه این فیلم در روایت و پرداخت دراماتیک و بهره گیری از ویژگی ها و مختصات فیلم های دفاع مقدسی، امتیازهایی خوب دارد، ولی یک فیلم دارای شخصیت و قهرمان محور کلاسیک نیست، چرا که اغلب شخصیت ها و از جمله شهید علی اکبر شیرودی دارای پردازش کامل نیستند و هر چند پررنگ، ولی عمدتا به گوشه هایی از زندگی و مبارزات او توجه شده است. در حالی که فیلم و داستان آن، ظرفیت و فضای چنین پرداختی را داشتند و عسگری می توانست با پرداختن به ابعاد مختلف و کامل شخصیتی شیرودی و به تصویر کشیدن موفقیت های فراوان او در میادین مختلف نبرد، او را همان گونه که بود، یک قهرمان سلحشور مردمی به نمایش درآورد.

این فیلم می توانست خوش ساخت تر و قوی تر ساخته شود. «آسمان غرب» با تمام امتیازها و ارزش های هنری و محتوایی اش از نظر هنری و سینمایی از «اتاقک گلی» جلوتر نیست، اما به عنوان یک تجربه خوب در سینمای مقاومت در کارنامه هنری و سینمایی محمد عسگری، نمره قبولی می نشاند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «درخشش ستاره شهید شیرودی در «آسمان غرب»» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.