چاپ کتابی برای بررسی نظام های آموزشی ایران از قاجاریه تا امروز



به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «یکصدسال سفیدخوانی در کلاس درس» نوشته مریم بابایی خرسندی به تازگی توسط انتشارات ارشدان منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده این کتاب می گوید کتاب های درسی، بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم شکل دهنده و تقویت کننده هویت ملی اند و کودکان و نوجوانان ملزم به آموزش ابتدایی، بهترین گیرندگان این آموزش ها هستند. کتاب پیش رو هم برای بررسی نقش کتاب های درسی در هویت دهی به کودکان و نوجوانان ایرانی، در بازه زمانی ۱۰۰ سال اخیر نوشته شده است. به این ترتیب نظام های آموزشی ایران از دوران قاجاریه تا امروز مورد بررسی و پژوهش قرار می گیرند.

درباره عنوان کتاب و عبارت «سفیدخوانی» هم این توضیح در کتاب ارائه شده که سفیدخوانی که در آغاز اصطلاحی در تصویرگری بوده، بعدها برای اشاره به معنا وهدف نا آشکار اثر، درسایرهنرها به کار گرفته شده است. کتاب پیش رو ۴ فصل و یک پیوست دارد که فصل اول آن به تعریف هویت ملی و ابعاد آن اختصاص دارد. در فصل دوم ، برای درک بهتر آمیختگی هویت ملی با کتاب درسی، اشاره ای به سیر تحولات نظام آموزشی شده و در فصل سوم هم نویسنده پس از بررسی بیش از هزار و ۵۰۰ صفحه از متن درسی مربوط به کتاب های منتخب درس فارسی، در بازه ۱۰۰ ساله مورد نظر، فراوانی مؤلفه های شکل دهنده هویت ملی را ا ستخراج کرده است.

سپس در فصل چهارم با تحلیل محتوا و نیز تحلیل تطبیقی هر دوره نشان داده توجه یا بی توجهی عمدی یا ناآگاهانه نسبت به برخی مولفه های این بحث چه عواقبی در پی داشته است.

منافع مالی نویسنده کتاب از فروش آن، صرف کودکان مناطق محروم برای رفتن به مدرسه خواهد شد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چاپ کتابی برای بررسی نظام های آموزشی ایران از قاجاریه تا امروز» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.