کانون وکلا باید برای حفظ اقتدار ملی باقی بماند



رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در واکنش به طرح موضوع ادغام کانون وکلا و مرکز امور وکلای قوه قضاییه گفت: انحلال و ادغام معنایش یک چیز است؛ یعنی می خواهند مرکزی ایجاد کنیم که ممکن است مدنی نباشد.

به گزارش ایسنا، عیسی امینی عصر امروز در یک نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار با انتقاد از هجمه های وارده به نهاد وکالت و کانون های وکلا اظهار کرد: گویی هجمه ها علیه نهاد وکالت سازمان یافته شده اند. ما نگران حقوق مردم هستیم. نه اینکه این هجمه ها متعلق به کانون مرکز بوده باشد بلکه ما شاهد هستیم این هجمه به صورت سازمان یافته علیه ما وجود دارد. وقتی می بینیم مرکز پژوهش های مجلس که باید نهاد مدنی مستقل باشد از بی طرفی خارج می شود نهاد وکلا را نگران می کند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز عنوان کرد: در رابطه با شیوه های حفظ استقلال کانون وکلا و نوع تعامل با مرکز پژوهش های مجلس اقداماتی انجام شده است و اینکه با چه شیوه ای با صدا و سیما تعامل داشته باشیم و نقدهای خود را بیان کنیم. در این جلسه به این نتیجه رسیدیم نگهداری این نهاد باری بر دوش ما و جزء وظایف ما است. کانون های وکلا راهی پیشنهاد دادند تا از طریق نمایندگان مجلس حمایت از این نهاد را محکم تر کنیم.

وی افزود: در این یک سال اخیر هر هفته یا هر ماه با یک مشکل مواجه شدیم. عده ای تحت عنوان فعالان اقتصادی نامه ای نوشتند مبنی بر اینکه با موانع تولید مواجه هستیم و به دنبال استجازه بودند. در بطن این درخواست که می رویم متوجه می شویم با این حرکت لطمه جبران ناپذیری به افکار عمومی وارد می شود. اولین تاثیر این اقدام ایجاد فساد خواهد بود. همین موسسات که کج دار مریض مجوزهایی گرفتند به دنبال این هستند که در دعاوی به دفاع بپردازند. این امر بسیار خطرناک است.

امینی بیان کرد: شعار رییس قوه قضاییه مبارزه با فساد است که با اجازه به موسسات حقوقی بستر فساد فراهم می شود. در کنار اینها مقایسه تطبیقی انجام دادیم و دیدیم وضعیت نظام پزشکی هم به همین شکل است و عده ای به دنبال زدن صنف و تخریب آن هستند. شخصی را به عنوان اقتصاد دان معرفی می کنیم شب در مورد پزشکی صحبت می کند غافل از اینکه اینها نهادهای مدنی هستند که به ملت و حاکمیت کمک می کنند. دوستان و همکاران ما اطمینان دارند این افراد مورد حمایت رییس قوه قضاییه قرار نخواهند گرفت و این پیام را از ایشان در جلسه هم اندیشی شنیدید که حالا باید به گوش مردم برسد.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: ما از این دغدغه ها نگران بودیم. افرادی هستند که به دنبال تقویت نهاد مدنی نیستند و اخیرا در مجلس پست گرفتند. اینها به فکر تقویت مجلس هم نیستند. دادن تریبون، امکانات و قدرت و پست به عده ای برای بر هم زدن انسجام ملی پسندیده نیست. در کمیسیون قضایی مجلس بحث ادغام و الحاق مطرح شد. در جلسات قبل امکان دیدار با نمایندگان مرکز مشاوران نداشتیم اما در جلسه ای حضور داشتند بعضا نظراتی از آنها شنیدیم.

وی افزود: امروز کانون های وکلا به اجماع اعلام کردند که این میراث تاریخی را حفظ می کنند و با مسئولین کشور تعامل می کنند و هیچ گاه اجازه نمی دهند که به سال ۱۳۳۰ بازگردیم زیرا به صلاح مملکت نیست. آیین نامه ای نوشته شد و نام تاریخی وکلا اخذ شد. انحراف از قانون خطرناک است. هر نامی که قانون انتخاب کرده انتخاب کنیم. اعضای مرکز مشاوران بدانند برای آنها احترام قائل هستیم. نگذارید فضای تقابل شکل بگیرد. کانون ها هم راه تعامل با حاکمیت و هم تعامل با سایر نهادها را پیش گرفته اند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه بی تردید لایحه استقلال و کیفیت اخذ پروانه وکالت بسیار متقن و روشن است و توالی این شکایات و توسل به رسانه ها برای بی هویت نشان دادن نهاد مدنی مبتنی بر قانون نیست، در رابطه با ایجاد هراس برای نهاد وکالت، گفت: به نظر شما این هجمه ها ظرف یک سال اخیر نباید برای ما هراس ایجاد کند؟ ما رسانه های فراگیر و ابزار قدرت را نداریم. چرا فکر می کنید ما هراس ایجاد کردیم؟ زمینه ای وجود ندارد که ما جز به منافع ملی فکر کرده باشیم. کمترین فساد مالی و سیاسی را در این صنف می بینید و این حرف مبتنی بر آمار است. آن چه هراس ایجاد می کند این است که عده ای محدود همزمان از ابزار قدرت بهره مند باشند. ما نگران هستیم اشتباهی مانند تبصره ۴۸ رخ بدهد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به برخی هجمه ها علیه نهاد وکالت، ریشه این هجمه ها کجاست؟ راه حل برخورد با آن را در چه چیزی می بینید؟ گفت: نگاه نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس ما را نگران کرد زیرا گویی به انحلال این شخصیت بیشتر فکر می کنند. کانون وکالت بی شک، نهاد مدنی است و از حیث رسیدگی ای انتظامی و صدور پروانه وکالت مستقل است. اگر عده ای معدود به دنبال این هستند که استقلال وکیل و کانون را سلب کنند هراس ایجاد می کنند و به منافع ملی لطمه می زنند. ما طبعا در مسائل زیست محیطی نهادهای مدنی را نیاز داریم اما در مسائل اجتماعی این نیاز بیشتر است. ما خود را مظهر نهاد مدنی می دانیم و از حیث تاریخی کهن نهاد مدنی هستیم. راه حل این است که بتوانیم با گفت وگو و تعامل و بدون ترس از اتهام زنی ها حرف خود را از طریق رسانه ها به مردم برسانیم.

امینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرکز مشاوران خود را یک نهاد مدنی می داند نظر شما در این مورد چیست؟ و چه نظری در رابطه با ادغام دارید؟ عنوان کرد: در بحث ادغام یا الحاق آیا ما قصد نگهداری این کانون را داریم؟ نکته اصلی این است که می خواهیم کانونی که در سال ۱۳۰۹ تشکیل دادیم نگه داریم، یا نه؟ وقتی می خواهیم نگه داریم نباید به شکلی انحلال ایجاد کنیم. انحلال و ادغام معنایش یک چیز است، یعنی می خواهند مرکزی ایجاد کنیم که ممکن است مدنی نباشد. این کانون باید برای حفظ اعتبار ملی ما باقی بماند و اینکه مرکز مشاوران باید به آن الحاق شود یا نه باید بحث شود و ما متعاقب قانون نظر دهیم.

ادامه دارد ….
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کانون وکلا باید برای حفظ اقتدار ملی باقی بماند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.