موارد ابتلا به کرونا در کرمان افزایش یافت



مهدی شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی هفته های اخیر شاهد افزایش موارد ابتلاء به کرونا در استان کرمان هستیم که اکثر آنها سرپایی بوده و نیاز به بستری ندارند؛ علائم در برخی از این افراد به قدری ضعیف است که حتی احساس بیماری هم ندارند.

وی با اشاره به اینکه عمده موارد انتقال بیماری به صورت خوشه ای در خانواده ها در حال رخ دادن است، ادامه داد: باید بسیار مراقب باشیم چرا که ویروس کرونا موذی تر از آن است که به راحتی بر اثر گرم شدن هوا جامعه را ترک کند و با کوچک ترین سهل انگاری در دستورالعمل های بهداشتی بلافاصله در خانواده ها گردش پیدا کرده و تعداد زیادی را درگیر می کند.

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: این شرایط از این نظر نگران کننده است که با افزایش گردش ویروس احتمال ابتلای سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای و سیستم ایمنی ضعیف بیشتر می شود. با درگیر شدن این دسته از افراد احتمالا موارد بستری در بیمارستان ها و در نتیجه مرگ و میر افزایش پیدا می کند.

کرونا با علائم متفاوتی بروز می کند

شفیعی در خصوص آخرین علائم بیماری کووید ۱۹ گفت: به نظر می آید ویروس کرونا علائم متفاوتی را از خود بروز می دهد؛ علائم تنفسی که در زمستان روی آن تاکید داشتیم الان هم وجود دارند اما موارد تنگی نفس شدید را کمتر مشاهده می کنیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان عطسه و سرفه را جزو علائم تقریبا شایع این بیماری ذکر کرد و افزود: بدن درد و سر درد همچنان در بیماران دیده می شود اما تب تقریبا کمتر مشاهده می شود به گونه ای که تقریبا ۴۰ درصد از افرادی که به فرم شدید بیماری مبتلا شده اند علائمی از تب را نشان می دهند.

وی بیان کرد: در هفته های اخیر علائم گوارشی هم به علائم این بیماری اضافه شده است و افراد مبتلا ممکن است با دل درد، اسهال، حالت تهوع و استفراغ به مراکز درمانی مراجعه کنند.

شفیعی گفت: از دست دادن حس بویایی و چشایی ازعلائم شایع کرونا بوده که ممکن است مدتی طول بکشد اما برگشت پذیر است.

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان راه عمده انتقال کرونا را قطرات ریز تنفسی ذکر و بیان کرد: ممکن است فرد مبتلا سرفه نکند اما با پرتاب ذرات ریز تنفسی از طریق خمیازه یا صحبت بلند باعث انتقال ویروس شود.

امکان انتقال ویروس از طریق مدفوع افراد مبتلا

وی با اشاره به امکان انتقال ویروس از طریق مدفوع افراد مبتلا افزود: این احتمال وجود دارد که کرونا در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی از طریق سرویس های بهداشتی هم منتقل شود. هر گونه علائمی ناشی از کسالت و بیماری، ممکن است علامتی از کرونا باشد.

شفیعی در خصوص علائم آلرژی های فصلی و کرونا اظهار کرد: افتراق نشانه های این دو بیماری بسیار سخت است؛ معمولا در بیماری های ویروسی که علائم بیماری های دیگر را تقلید می کنند جدا کردن علائم بیماری کاری دشوار است. در این شرایط معمولا بر اساس همه گیری بیماری ها روال را بر تشخیص می گذاریم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در حال حاضر در شرایط اپیدمی کرونا بنا را بر این می گذاریم که در خصوص افراد دارای علائم تنفسی، گوارشی، بدن درد یا تب احتمال بیماری کووید ۱۹ بررسی شود.

وی گفت: معمولا پزشک بر اساس شرح حال بیمار و سابقه مشاهده کرونا در افراد نزدیک بیمار می تواند تا حدی بین آلرژی ها و این بیماری افتراق قائل شود. باید توجه داشت که آلرژی ها معمولا به صورت فردی بروز می کنند اما کرونا چندین نفر را مبتلا می کند.

باید و نبایدهای استفاده از ماسک

شفیعی در خصوص استفاده از ماسک بیان کرد: ماسک های یک بار مصرف جراحی از پارچه های غیربافته تولید می شوند و منافذ بسیار ریزی دارند و امکان عبور ویروس از آنها کم است.

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: طی چند روز اخیر توصیه سازمان بهداشت جهانی در خصوص شیوه و نحوه استفاده از ماسک تغییراتی کرده است؛ در گذشته تاکید ما بر این بود که سه گروه باید از ماسک استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه فرد بیمار، کادر درمان و افرادی که از بیماران در منزل مراقبت می کنند باید از ماسک استفاده کنند، افزود: افرادی که در منزل از فرد مبتلا به کرونا مراقبت می کنند فقط باید در هنگام حضور در اتاق بیمار یا مواجه با او از ماسک استفاده کنند و نیاز نیست به صورت ۲۴ ساعته در سایر فضاهای منزل از ماسک استفاده کنند.

شفیعی بیان کرد: حدود ۱۰ روز است که سازمان جهانی بهداشت گروه چهارمی را هم به این موارد اضافه کرده است که دارای شروطی هستند.

وی گفت: بر این اساس در جاهایی که شرایط همه گیری بیماری وجود دارد و ویروس با شدت زیادی در گردش است، افراد سالمند و بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینه ای یا سیستم ایمنی ضعیف که کمتر از ۶۰ سال سن دارند، باید در هنگام خروج از منزل باید از ماسک استفاده کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه نیاز به استفاده از ماسک در فضای آزاد توسط افراد با شرایط عادی نیست، گفت: اما باید توجه داشت افراد در فضای جمعی که فاصله حداقل یک و نیم متری رعایت نمی شود باید از ماسک استفاده کنند.

وی بیان کرد: به نظر می رسد که طبق توصیه جدید سازمان بهداشت جهانی تعداد بیشتری از افراد جمعیت عمومی در هنگام خروج از منزل نیاز است که از ماسک استفاده کنند.

افراد علامت دار از منزل خارج نشوند

شفیعی تاکید کرد: بسیار مهم است افراد علامت دار از منزل خارج نشود و در صورت خروج از منزل حتما از ماسک استفاده کند چرا که این اقدام ساده در کاهش شیوع ویروس کرونا بسیار مؤثر است.

وی گفت: در وسایل نقلیه عمومی نظیر مترو، اتوبوس ها، تاکسی ها و… توصیه می شود افراد از ماسک استفاده کنند اما فرد باید حتما دست هایش را مرتب بشورد و در صورت نبود این امکان، از محلول های ضدعفونی دست استفاده کند. تاکید می شود افراد از تماس دست با ماسک و صورت جدا پرهیز کنند.

توصیه هایی برای محافظت از سلامندان در مقابل کرونا

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: سالمندان جزو گروه های بسیار آسیب پذیر هستند و در صورت ابتلاء میزان بستری آنها در بیمارستان ها بیشتر بوده و عوارض مرگ و میر در این دسته از افراد بیشتر است. به همین دلیل توصیه جدی می شود که حتی الامکان این افراد از منزل خارج نشوند.

وی گفت: در صورتی که افراد دیگر خانواده به دیدار سالمندان می روند حتما فاصله گذاری فیزیکی رعایت شود و به صورت جدی از بوسیدن این افراد پرهیز شود. همچنین افرادی که احساس کسالت می کنند به دیدار سالمندان نروند.

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بحث نظافت دست در سالمندان بسیار اهمیت دارد و در صورتی که افراد در فاصله کمتر از یک و نیم متر از سالمندان قرار می گیرند باید از ماسک استفاده کنند.

شفیعی با اشاره به اینکه توصیه می شود همه افراد سیستم ایمنی خود را با استفاده از برخی ویتامین ها و مکمل ها تقویت کنند، افزود: به دلیل اینکه سالمندان معمولا به صورت کلی مکمل ها را دریافت می کنند خیلی نیازی به دریافت میزان اضافه ای از مکمل ها ندارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مسافرت ها هم گفت: توصیه ما بر این است که افراد از مسافرت در شرایط اپیدمی کرونا پرهیز کنند؛ اما چنانچه افراد قصد سفر دارند از مسافرت های طولانی پرهیز کرده و مسیرهای کوتاه تر و فضاهای باز و طبیعت گردی را انتخاب کنند.

وی بیان کرد: مسافران مکان های استاندارد مانند هتل ها و مهمان پذیرهای دارای مجوز بازگشایی را برای اسکان انتخاب کنند و از کرایه اتاق ها و مکان هایی که فاقد مجوز بوده و نظارتی بر آنها اعمال نمی شوند پرهیز کنند چرا که امکان دارد پروتکل های بهداشتی در این مکان ها رعایت نشود.

شفیعی گفت: همچنین افراد در سفرها از حضور در مکان های شلوغ پرهیز کرده و نظافت دست را مدنظر قرار دهند تا باعث انتقال بیماری به خود و خانواده هایشان نشوند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «موارد ابتلا به کرونا در کرمان افزایش یافت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.