برداشت «طلای سفید» آغاز شد؛ خبری از حمایت مسئولان نیست + تصاویر



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، به دستانش که نگاه می کنی ترک هایی به وسعت خشکسالی و قعر طبیعت بر آن نقش بسته، اما لبانش همچنان خندان است و خدا را شاکر است که می تواند به ثمر رسیدن محصولش را نظاره گر باشد.

وی کشاورزی است که کار کشت پنبه را در فرودین ماه آغاز کرده و آبان ماه در حال برداشت محصول است؛ محصولی که قرار است هزینه یک ساله زندگی او را تامین کند. اما ظاهرا مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و به قول معروف دودوتای معیشتی وی چهارتای خودمانی نمی شود و دخل و خرجش با هم جور نیست.

شوری آب رمق پنبه کاران غرب خراسان جنوبی را گرفت

یکی از کشاورزان پنبه کار خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: مسئولان نباید پنبه را منطقه ای قیمت گذاری کنند تا دلالان سود ببرند. درست است که قیمت منطقه ای برای کارخانه دار مناسب است اما کشاورز و کارخانه دار باید با هم معامله کنند تا هر دو سود ببرند.

بیکی با بیان اینک محصول پنبه درامدزا است، اما اگر نتوانیم پنبه را کشت کنیم باید یک کشت جایگزین داشته باشیم تا بتوانیم درآمد داشته باشیم و به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

وی افزود: کشاورزان در فرآیند تولید پنبه سهامدار جزء حساب می شوند و فقط خرج روزمره خود را در می آورد و بخش اعظمی از درآمد خود را خرج مصارف کشاورزی می کنند و پس اندازی ندارند.

این پنبه کار خراسان جنوبی گفت: اگر خانواده بتواند از لحاظ مالی خود را تأمین کند و سربار جامعه نباشد به اقتصاد مقاومتی کمک کرده است و پنبه برای افراد زیادی اشتغال ایجاد می کند البته مدیران باید در این زمینه کشاورزان را حمایت کنند.

یگی دیگر از پنبه کاران نیز از قیمت کم پنبه وخرید تضمینی گلایه کرد و گفت: از زمان کاشت تا برداشت پنبه زحمت زیادی برای این محصول کشیده می شود اما وقتی قیمت تضمینی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان باشد برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

وی اظهار داشت: وقتی محصولی که چندین سال است آن را کشت می کنیم اما برایمان درآمد نداشته باشد کشاورز متحمل زیان می شود و مسئولان باید نظارت و حمایت بیشتری داشته باشند و کشاورز را بیشتر درک کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: برداشت طلای سفید در استان آغاز شده و شهرستان بشرویه مقام نخست کشت پنبه را در استان دارد.

مهدی عصمتی پور با بیان اینکه سطح زیر کشت پنبه در استان حدود ۷۱۰ هکتار است افزود: بیشترین سطح زیرکشت مربوط به بشرویه با ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار، سرایان یک هزار و ۵۰۰؛ قاین ۸۵۰ هکتار، نهبندان ۵۵۰ هکتار، خوسف ۵۰۰ هکتار، زیرکوه ۱۰۰ هکتار، سربیشه ۵۰ هکتار، فردوس ۳۵ هکتار و بیرجند با ۱۵ هکتار کمترین سطح زیرکشت پنبه را در استان دارد.

وی اظهارداشت: پنبه جزو محصولات خرید تضمینی است، اما به دلیل اینکه قیمت خرید تضمینی ۳ هزار و۵۰۰ تومان است برای کشاورز به صرفه نیست برای همین خرید به صورت توافقی انجام می شود و خرید توافقی کیلویی بین ۶ تا ۷ هزار تومان است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در زمینه برنامه های توسعه کشت پنبه در استان بیان کرد: یکی از برنامه های این سازمان توسعه کشت حفاظتی است که در استان مورد استقبال قرار گرفته که در این روش به محض برداشت محصول جو و گندم در بقایای آن پنبه کشت می شود.

عصمتی پور با بیان اینکه تا پایان امسال ۱۷ هزار و ۳۰۰ تن محصول پنبه در استان برداشت خواهد شد گفت: ارقام پنبه تولید شده در استان شامل خرداد، خورشید، ورامین، کاشمر و محلی است.

انتهای پیام/۲۵۴/ز
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «برداشت «طلای سفید» آغاز شد؛ خبری از حمایت مسئولان نیست + تصاویر» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.