کمک ۱۶۸ میلیارد تومانی خیرین به سیل زدگان از طریق کمیته امداد



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عسکریان در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کمیته امداد در سالهای اخیر اقدامات موثری را در بخشهای مختلف انجام داده است به طوری که در جشن عاطفه که در سال گذشته برگزار شد و علی رغم مشکلاتی که هموطنان در مباحث معیشتی و اقتصادی داشتند؛ شاهد رشد ۵۰ درصدی کمکها در این جشن بودیم.

وی تصریح کرد: پس از برگزاری جشن عاطفه ها در سال گذشته؛ کمیته امداد خود را برای برگزاری سایر مراسم ها در سال ۹۸ آماده می کرد که متاسفانه با پدیده سیل در برخی از استانها روبرو بود و به همین جهت کمیته امداد برنامه ریزی را برای ارائه خدمات به سیل زدگان در نظر گرفت.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: در جشن نیکوکاری نیز در سالهای گذشته به توفیقات خوبی دست پیدا کرده ایم به طوری که در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ کمکهای مردمی رشد ۲۳ درصدی را داشت که این رشد در جشن نیکوکاری ۹۷ به ۶۲ درصد افزایش یافت و خوشبختانه مردم فهیم و خیر کمکهای قابل توجهی را به نیازمندان و مددجویان تحت پوشش کمیته امداد داشتند.

عسکریان اضافه کرد: حجم کمکهای مردمی در سال ۹۷ بسیار قابل توجه بود و کمکهای مردمی در این شرایط اقتصادی بی نظیر بود و در سال گذشته ۳۸۰ میلیارد تومان در بخش جشن نیکوکاری جمع آوری شد.

وی در ادامه نشست خبری با اشاره به ورود کمیته امداد برای خدمت رسانی و حمایت از آسیب دیدگان در مناطق سیل زده در کشور گفت: از سوم فروردین و با توجه به وقوع سیل در استان گلستان؛ تمام مرخصی های کمیته ا مداد لغو و همه پای کار آمدند و خدمت رسانی خود را آغاز کردند.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: در این ارتباط کمیته امداد مناطق را به سه دسته تقسیم کرد ۸ استان سیل زده، ۸ استان محتمل برای سیل و ۸ استان معین و در واقع این استانها اقدام به جمع آوری کمکهای مردمی برای سیل زدگان کردند. براساس آخرین گزارش به دست آمده تا امروز ۱۶۸ میلیارد تومان برای سیل زدگان جمع آوری شده است که از این رقم ۴۷ میلیارد تومان به صورت نقد و مابقی به صورت کالا بوده است.

وی در ادامه با مقایسه کمک های مردمی در زلزله کرمانشاه و سیل در استانهای گلستان، خوزستان و لرستان گفت: در زلزله کرمانشاه جمع کمکهای غیرنقد طی یکسال و نیم زمان ۱۵۰ میلیارد تومان غیرنقد و ۱۵ میلیارد تومان نقد بود، اما در سیل در ۳ استان اشاره شده این کمکها به بیش از ۳ برابر و ظرف ۳۴ روز به ۱۶۸ میلیارد تومان رسیده است که در این ارتباط باید خداوند را شکرگزار باشیم و از مردم خیر و نیکوکار نیز قدردانی کنیم.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد گفت: در زلزله کرمانشاه نیز کمیته امداد ورود جدی داشت و با توجه به تعهداتی که اعلام کرد؛ ۵ هزار و ۵۰۰ مسکن را در این مناطق احداث و تعمیر کرد. خیرین و نیکوکاران هم اینک می توانند از طرق مختلف کمکهای خود را به سیل زدگان اهداء کنند که در این زمینه می توانند*۸۷۸*۹۹# و همچنین شماره حساب ۳۳۳ و یا شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۱۰۰۰۱۰۰۰ بانک ملی کمک خود را به سیل زدگان اهداء کنند.

عسکریان گفت: براساس تدابیر اتخاذ شده استانهایی که دچار سیل شده اند می توانند کمکهای جمع آوری شده در استان و شهر خود را صرف سیل زدگان کنند و کمکهای سایر استانهای دیگر به صورت متمرکز در حساب کمیته امداد واریز و پس از آن در اختیار جامعه هدف کمیته امداد قرار می گیرد.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد افزود: کمیته امداد براساس برنامه ریزی صورت گرفته خدماتی را در زمان وقوع سیل و حین آن و همچنین پس از آن ارائه کرده است و در همین برهه نیز تمهیداتی را برای ساخت مسکن و تعمیر واحدهای مسکونی در مناطق سیل زده پیش بینی کرده است. در همین ارتباط کمیته امداد تعهد کرده است که ۲۵ هزار واحد مسکونی را احداث و یا تعمیر کند که در همین زمینه احداث ۸ هزار واحد مسکونی به صورت کامل در دستور کار کمیته امداد قرار گرفته است که از این تعداد ۵۵ هزار در روستاها و ۲ هزار و ۵۰۰ خانه در شهرها پیش بینی شده است.

عسکریان افزود: در بحث احداث و تعمیر مسکن جامعه هدف کمیته امداد نیز تمام تعهدات برای زلزله زدگان کرمانشاه در اسفندماه گذشته به پایان رسیده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد همچنین به تأمین لوازم خانگی مددجویانی که در سیل اخیر خانه خود را از دست داده اند اشاره کرد و گفت: کمیته امداد علاوه بر تامین مسکن این افراد تمهیداتی نیز در بحث تأمین لوازم مورد نیاز آنها در دستور کار خود قرار داده است که در این زمینه نیاز به اعتباری حدود ۲ هزار میلیارد تومان است که امیداریم در این بخش نیز همانند سایر حوزه ها از کمکهای مردمی و خیرین استفاده کنیم.

وی در ادامه نشست خبری خود ضمن اشاره به توزیع روزانه ۴۰۰ هزار غذا در مناطق سیل زده در استانهای مختلف گفت: براساس اعلام وزیر کشور و با توجه به راه اندازی موکب ها در این مناطق روزانه ۴۰۰ هزار غذا بین سیل زدگان توزیع می شود.

عسکریان سپس به برنامه ریزی کمیته امداد در ارتباط با ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در طول ماه مبارک رمضان امسال ۵ برنامه پیش بینی نشده است که همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان این برنامه ها آغاز خواهد شد.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد به استفاده از ظرفیت مراکز خیریه اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های کمیته امداد در ماه رمضان در ایام ماه رمضان راه اندازی مراکز جدید نیکوکاری است به طوری که در حال حاضر ۱۸۵۰ مرکز نیکوکاری راه اندازی شده است که با کمیته امداد همکاری دارند که در واقع مبنای فعالیت این مراکز در مساجد است.

وی به ظرفیت و پتانسیل مراکز نیکوکاری اشاره کرد و گفت: از ۱۶۸ میلیارد تومان کمکهای جمع آوری شده در سیل اخیر؛ ۴۱ درصد توسط مراکز نیکوکاری جمع آوری شده است که امیدواریم با توجه به برنامه انجام شده تعداد این مراکز را تا پایان سال به مرز ۵ هزار مرکز نیکوکاری برسانیم. در همین زمینه تلاش خواهد شد تا پایان ماه مبارک رمضان در سالجاری ۱۵۰۰ مرکز نیکوکاری جدید به مراکز نیکوکاری اضافه شوند.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد سپس به راه اندازی مراکز نیکوکاری در حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۳۰۰ حوزه علمیه در سطح کشور داریم این مراکز نیز می توانند اقدام به راه اندازی مراکز نیکوکاری کنند و قطعا با راه اندازی مراکز جدید میزان کمکها نیز به جامعه هدف کمیته امداد افزایش خواهد یافت.

عسکریان در ادامه با اشراه به راه اندازی مراکز نیکوکاری اصناف اشاره کرد و گفت: تا انتهای سال بنا داریم در هر استان دو مرکز نیکوکاری اصناف راه اندازی کنیم.

وی همچنین با اشاره به تعداد ایتام تحت پوشش کمیته امداد گفت: در طرح اکرام؛ ۱۴۸ هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که سرانه پرداختی به این افراد ماهیانه ۲۵۳ هزار تومان است ضمن اینکه در طرح محسنین نیز ۱۴۲ هزار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که سرانه پرداختی به آنها نیز ماهیانه ۱۳۰ هزار تومان است. براساس آخرین آمار ۶۰۰ هزار حامی در سطح کشور ایتام تحت پوشش کمیته امداد را حمایت می کنند که سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان از طریق حامیان به ایتام در طرح اکرام و محسنین کمک شده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد به برنامه ریزی صورت گرفته از سوی کمیته امداد برای افزایش حامیان و حمایت از ایتام اشاره کرد و گفت: در این ایام بنا داریم ۲۰۰ هزار حامی برای حمایت از ایتام جذب کنیم و قطعا با افزایش این تعداد سرانه پرداختی به ایتام نیز به حدود ۳۰۰ هزار تومان در ماه خواهد رسید.

عسکریان همچنین در ارتباط با طرح اطعام مددجویان در ماه مبارک رمضان گفت: بنا داریم دو میلیون نفر از مددجویان از این طرح در این ایام استفاده کنند که پیش بینی می شود اعتبار در نظر گرفه در این بخش حدود ۲۰۰ میلیارد تومان باشد. در سال ۹۶ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد بودند که در سال ۹۷ و با توجه به شرایط اقتصادی این تعداد به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافت و امسال نیز پیش بینی می شود تعدادی نیازمند جدید به چرخه حمایتی کمیته امداد اضافه شوند.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد همچنین در ارتباط با جمع آوری زکات فطریه در سال ۹۸ نیز گفت: در سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان در این بخش جمع آوری شد که پیش بینی می شود امسال این رقم به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی همچنین درباره جمع آوری صندوق صدقات گفت: در سال ۹۷ حدود ۶۴ هزار صندوق صدقات بزرگ جمع آوری شد و امسال ۶۰ هزار صندوق دیگر نیز جمع آوری می شود و کمیته امداد در همین زمینه به دنبال توسعه صندوقهای الکترونیکی است. سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان از صندوق های صدقات جمع آوری شده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کمک ۱۶۸ میلیارد تومانی خیرین به سیل زدگان از طریق کمیته امداد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.