ترک خشکسالی بر تن مزارع دیم / ۲۰۰ هزار هکتار از گندم زار های استان فارس به برداشت نرسید- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، طبق آخرین آمار هواشناسی استان فارس میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری ۱۹۶٫۲ میلی متر بوده، هر چند نسبت به سال زراعی گذشته که یکی از کم بارش ترین سال های فارس بوده ۲۹ درصد رشد داشته اما نسبت به بارندگی بلندمدت کاهش ۲۸ درصدی را نشان می دهد.

بروز خشکسالی، کشاورزی استان فارس را به صورت مستقیم تحت الشعاع قرار داده به طوری که میزان زیادی از اراضی گندم و جو آبی و دیم این استان به برداشت محصول نرسید و خشک شد.

از بین رفتن نزدیک به ۱۰۰ درصد اراضی گندم دیم فارس

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفت وگو با تسنیم می گوید: سطح زیرکشت گندم آبی فارس ۲۶۰ هزار هکتار و سطح زیرکشت گندم دیم ۱۴۵ هزار هکتار بوده که به دلیل بروز خشکسالی اکثر کشت های دیم به ویژه در مناطق جنوب استان فارس به برداشت نمی رسد و شاید قسمتی از مزارع گندم دیم در شهرستان های ممسنی، رستم، خسروشیرین و آباده با عملکرد بسیار پایین در هکتار(۳۰۰ کیلو در هکتار) به برداشت برسد.

به گفته مهدی صادقی اگر استان فارس تنها یک بارندگی در اسفندماه داشت شرایط کشت دیم خیلی بهتر بود.

خشک شدن ۵۰ هزار هکتار از اراضی گندم آبی تحت شرب سد درودزن به دلیل عدم تخصیص حق آبه

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه در گندم آبی نیز حدود ۵۰ هزار هکتار زمین زراعی در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه از آب افتادگی کامل داشتند یعنی هیچ آبی به آنها نرسید، می افزاید: این اراضی تحت شرب سد درودزن هستند و حق آبه دارند به همین دلیل به عنوان گندم آبی کشت می شوند ولی از آنجا که ذخیره آب سد درودزن اندازه ای نبود که رهاسازی شود هیچ آبی به گندم های تحت شرب سد نرسید.

وی با بیان اینکه ۵۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی این ۳ تا شهرستان یک پنجم سطح زیرکشت گندم آبی استان فارس که برداشت نرسیده است، می گوید: علاوه بر این برخی مزارع گندم آبی نیز به دلایلی از جمله متناسب نبودن سطح زیرکشت با میزان آب مزارع، کم شدن آب موتورپمپ و غیره ۱۰ تا ۲۰ درصد آسیب دیدند که این موضوع بیشتر در شهرستان های مرکزی دیده می شود.

صادقی با بیان اینکه در جنوب و مناطق گرمسیری مثل مهر و لامرد نسبت به سال گذشته افزایش عملکرد در مزارع گندم آبی داشتیم اما در شهرستان های مرکزی به دلیل خشکسالی و سرمازدگی کاهش عملکرد داشتیم، افزود: در شهرستان بیضا خسارت سرمازدگی زیاد بود اما شهرستان های مرودشت، اقلید و فیروزآباد نیز خسارت دیدند و به دلیل سرمازدگی نزدیک به ۶ هزار هکتار از اراضی گندم فارس به صورت ۱۰۰ درصد از دست رفت.

۱۰۰ هزار هکتار از اراضی جو دیم فارس به برداشت نرسید

به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس امسال ۱۱۱ هزار هکتار جو آبی و نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار جو دیم در فارس کاشته شد که اراضی جو دیم مانند گندم دیم به صورت ۱۰۰ درصد از بین رفته است و علاوه بر آن ۱۰ هزار هکتار جو آبی نیز در اراضی تحت شرب سد درودزن از بین رفته است ولی بقیه اراضی آبی جو به برداشت می رسد زیرا جو نسبت به گندم نیاز آبی کمتری دارد و نسبت به خشکسالی مقاوم تر است.

به گفته صادقی در مجموع به دلیل خشکسالی و سرمازدگی تولید گندم و جو استان فارس نسبت به سال گذشته کاهش دارد.

وی بیان کرد: کشاورزانی که تحت پوشش بیمه کشاورزی هستند خسارت آنها ارزیابی و پرداخت می شود و گزارش خسارت کشاورزانی که تحت پوشش بیمه نبوده اند نیز به وزارت جهاد ارسال شده اگر اعتبار یا کمکی در نظر گرفته شود به آنها تعلق می گیرد.

انتهای پیام/۴۲۲/ی

پرسش و پاسخ در ترک خشکسالی بر تن مزارع دیم / ۲۰۰ هزار هکتار از گندم زار های استان فارس به برداشت نرسید- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی