آمارها سخن می گویند / از واردات تا جایگاه نخست منطقه در تولید محصولات دامی



معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار محصولات دامی در سال ۵۷ و سال جاری اشاره کرد ایران علیرغم اینکه در بسیاری محصولات وارد کننده عمده بوده اکنون، جایگاه نخست تولید مرغ در منطقه، و دهم جهان را دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با استناد به آمارهای فائو اعلام کرد: تولید گوشت قرمز ایران در سال ۱۳۵۷ به میزان ۳۹۷ هزار تن بود که با ۲٫۲ برابر افزایش به ۸۵۹ هزار تن رسیده است.

وی همچنین گفت: تولید شیر خام در سال ۵۷ دو میلیون ۶۲۰ هزار تن بود که با رشد ۴٫۱ برابر به رقم ۱۰ میلیون و ۷۳۳ هزار تن افزایش یافته است.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی تولید گوشت طیور هم در اوایل انقلاب ۱۶۰ هزار تن بود که با رشد ۱۴٫۶ برابر به رقم ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار تن افزایش یافته است. تولید تخم مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۸۸۸ هزار تن یعنی رشد ۵٫۶ برابری رسیده است.

رضایی همچنین از افزایش تولید عسل از ۶٫۶ هزار تن به ۸۸ هزار تن خبر داد.

به گفته وی در حال حاضر ایران رتبه نهم تولید را در تولید تخم مرغ و رتبه دهم تولید مرغ را در جهان دارد.

مقایسه آمار تولیدات دامی در سال ۵۷ و ۹۷

ارقام: هزار تن

سال گوشت قرمز شیرخام گوشت طیور تخم مرغ عسل ۱۳۵۷ ۳۹۷ ۲۶۲۰ ۱۶۰ ۱۶۰ ۶٫۶ ۱۳۹۶ ۸۳۵ ۱۰۱۸۴ ۲۲۳۷ ۸۸۸ ۸۸ پیش بینی سال ۱۳۹۷ ۸۵۹ ۱۰۷۳۳ ۲۳۳۳ ۹۰۳۷ ۸۹

* مقایسه آمار مصرف سرانه محصولات دامی کشور در سال ۵۷ و ۹۷

رضایی گفت: تولید سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۵۷ به میزان ۱۳٫۲ کیلوگرم بود که اکنون به ۱۲٫۴ کیلوگرم رسیده است. سرانه مصرف شیر خام از ۸۲ به ۱۲۰ کیلوگرم و گوشت طیور از ۴٫۴ کیلوگرم به ۲۷٫۸ کیلوگرم افزایش یافته است.

وی گفت: سرانه مصرف تخم مرغ در سال ۵۷ به میزان ۴٫۹ کیلوگرم بود که با افازیش قابل توجه به ۱۱٫۱ کیلوگرم رسیده است. همچنین مصرف سرانه عسل از ۲۱۱ گرم به ۱٫۰۶ کیلوگرم افزایش یافته است.

مقایسه آمار مصرف سرانه محصولات دامی در کشور درسالهای ۵۷ و ۹۷

کیلوگرم در سال

سال گوشت قرمز شیرخام گوشت طیور تخم مرغ عسل ۱۳۵۷ ۱۳٫۲ ۸۲ ۴٫۴ ۴٫۹ ۰٫۲۱۱ ۱۳۹۶ ۱۲٫۱۱ ۱۱۵ ۲۷ ۱۱ ۱٫۰۷ پیش بینی ۱۳۹۷ ۱۲٫۴ ۱۲۰ ۲۷٫۸ ۱۱٫۱ ۱٫۰۶

جمعیت انسانی در سال ۱۳۵۷ تعداد ۳۶ میلیون نفر بوده و پیش بینی می شود در پایان امسال جمعیت کشور به ۸۲ میلیون نفر برسد.

* مقایسه آمار واردات محصولات دامی در سال ۵۷ و ۹۷

معاون وزیر جهاد کشاورزی با استناد به آمارهای سازمان خواربار کشاورزی (فائو) اعلام کرد: میزان واردات گوشت قرمز در سال ۵۷ به میزان ۷۵٫۶ کیلوگرم بود که این رقم امسال به ۱۶۰ کیلوگرم افزایش یافته است. به هر حال بدیهی است که با افزایش حدود ۲ و نیم برابری جمعیت در کشور تقاضا برای این محصول بیشتر شده است. واردات شیر خام در سال ۵۷ به میزان ۳۳۷ هزار تن بوده که امسال حدود ۴۰ هزار تن برای مصارف صنعتی وارد شده است. البته در صنعت شیر تولید کافی است و صادرات هم داریم.

به گفته رضایی واردات تخم مرغ در سال ۵۷ به میزان ۱۸ هزار تن بود که در سال جاری ۷ هزار تن رسیده است.

وی گفت: ایران جایگاه نهم تولید تخم مرغ در جهان را دارد اما در سال گذشته تولید شیوع آنفلوآنزا تولید کشور را کاهش داد.

مقایسه آمار واردات محصولات دامی در سال ۵۷ و ۹۷

ارقام هزار تن

سال گوشت قرمز شیرخام گوشت طیور تخم مرغ عسل ۱۳۵۷ ۷۵٫۶ ۳۳۷ - ۱۸ ۱٫۲۷ ۱۳۹۶ ۱۴۹ ۹۳ - ۱۲٫۸ - پیش بینی سال ۱۳۹۷ ۱۶۰ ۴۰ - ۷ -

* مقایسه آمار صادرات محصولات دامی در سال ۵۷ و ۹۷

به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۵۷ در آمارهای فائو صادرات شیرخام کشور ۴۷۵ تن ثبت شده اما این رقم در سال ۹۷ به ۹۰۰ هزار تن رسیده است و صادرات گوشت طیور در سال ۵۷ اصلا نبوده و این رقم امسال به ۴۶ هزار تن ثبت شده است. صادرات تخم مرغ در سال ۵۷ به میزان ۲۳ تن بوده و این رقم امسال به ۷۰۰ تن رسیده که البته در سال گذشته رقم ۸ هزار و ۳۰۰ تن ثبت شده است. صادرات عسل ایران در سال ۱۳۵۷ حدود یک تن بوده که در سال ۹۷ ایران ۱۶۰۰ تن عسل به کشورهای دیگر صادر کرده است.

مقایسه آمار صادرات محصولات دامی در سال ۵۷ و۹۷

ارقام هزار تن

سال گوشت قرمز شیرخام گوشت طیور تخم مرغ عسل ۱۳۵۷ - ۰٫۴۷۵ - ۰٫۲۳ ۰۰۰۱ ۱۳۹۶ - ۹۴۶ ۴۳ ۸٫۳ ۱ پیش بینی سال ۱۳۹۷ - ۹۰۰ ۴۶ ۰٫۷ ۱٫۶

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد ایران در تولید تخم مرغ رتبه نهم در جهان و در تولید مرغ رتبه دهم در جهان را دارد. ایران بزرگترین تولید کننده مرغ در منطقه است و سرانه مصرف تخم مرغ در کشور ما پس از ترکیه در جایگاه دوم قرار دارد.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در آمارها سخن می گویند / از واردات تا جایگاه نخست منطقه در تولید محصولات دامی

گفتگو با هوش مصنوعی