اصفهان ۱۰ درصد از بیابان های کشور را در دل خود جای داده است / وجود ۱۶ کانون بحران در استان



حسینعلی نریمانی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به میزان اراضی بیابان در استان، اظهار داشت: در استان اصفهان ۳ میلیون و ۲۰۰هزار هکتار بیابان وجود دارد که این میزان ۱۰ درصد بیابان های کشور را شامل می شود.

وی افزود: حدود یک میلیون و۹۲ هزار هکتار از بیابان های استان کانون های بحران فرسایش بادی هستند و اگر فرسایش بادی اتفاق بیفتد قطعا به منابع زیستی و اقتصادی آسیب بسیاری وارد می کند.

رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان آمار میزان خسارت، گفت: در سال ۱۳۸۱ کانون های بحران فرسایش بادی ۳۹ میلیارد تومان به منابع زیستی و اقتصادی استان خسارت وارد کردند که در سال ۱۳۹۸ میزان این خسارت به ۱۲۴ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی تصریح کرد: ۱۶ کانون بحران در ۸ شهرستان بیابانی اصفهان، اردستان، آران و بیدگل، برخوار، خور و بیابانک، نطنز، نائین و کاشان وجود دارد و باید در این نواحی اقداماتی انجام شود.

نریمانی ادامه داد: بحرانی ترین کانون بحران در منطقه سگزی اصفهان است، مرز مشترک برخوار، اصفهان تا هرند و گاو خونی ادامه پیدا می کند و اولویت پروژه ها و مطالعات ما در بیابان کانون های بحران هستند.

وی با اشاره به کانون بحران دیگر، اظهار داشت: این کانون محور انارک به نائین است که در طول ۵۰ سال گذشته ۳۰۷ هزار از کانون های بحران فرسایش بادی، جنگل کاری شدند و در حال حاضر تبدیل به جنگل های طاقی شده است.

رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: در پناه این طاق زارها، مناطق مسکونی، جاده ها، کشاورزی، راه آهن و پادگان های نظامی مستقر شده و این منابع زیستی و اقتصادی حفظ شده است.

وی افزود: برای ادامه کار همچنان منشاء یابی کانون ها در اولویت است و قانونگذار در آیین نامه گرد و غبار مصوبه سال ۹۵ هیئت وزیران پیش بینی کرده محیط زیست، منابع طبیعی و هواشناسی موظف به شناسایی کانون های گرد و غبار فعال هستند و براساس تحقیقات برنامه ریزی کنند.

نریمانی با بیان اینکه دستگاه اجرایی به فراخور جاهای حساس و اولویت دار باید وارد عمل شود، گفت: محیط زیست باید این مناطق را به منابع طبیعی معرفی کند تا با توجه به استراتژی منطقه برنامه ریزی و پروژه اجرا کند.

وی ادامه داد: مطالعات انجام شده، ولی در حال حاضر به منابع طبیعی ابلاغ نشده و به محض گزارش سازمان محیط زیست اقدامات لازم انجام خواهد شد.

رئیس اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: در سال ۹۸، ۵۰۰ هکتار عملیات مالچ پاشی در شهرستان آران و بیدگل، یک هزار و ۴۸۰ هکتار عملیات نهال کاری در شهرستان های مختلف، یک هزار و ۶۰۰ هکتار اجرای مدیریت روان آب، ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار پروژه قرق، ۵ هزار و ۷۰۰ هکتار مدیریت چرا و ۴ هزار هکتار مدیریت جنگل دست کاشت برای حفظ عملیات موجود انجام و از تخریب پیشگیری شد.

وی با اشاره به اعتبار تخصیص یافته پروژه ها, اظهار داشت: ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای پروژه های مقابله با گرد و غبار و ۲۴ میلیارد تومان برای پروژه مالچ پاشی اعتبار در نظر گرفته شده که کاملا تخصیص یافت و ۹۵ درصد پروژه ها نیز انجام شده است.

انتهای پیام/۱۶۶/ی

پرسش و پاسخ در اصفهان ۱۰ درصد از بیابان های کشور را در دل خود جای داده است / وجود ۱۶ کانون بحران در استان

گفتگو با هوش مصنوعی