تبیین سیره و اندیشه آیت الله ناصری در همایش ملی «سالک الی الله» / سر محبوبیت آیت الله چه بود؟- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، همایش ملی «سالک الی الله آیت الله ناصری» در اصفهان با هدف تبیین سیره و اندیشه اخلاقی، تربیتی و مهدوی آیت الله ناصری اصفهانی در سالن پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.

در این همایش جمع زیادی از علما، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب، روحانیان، فرهیختگان و شاگردان آیت الله ناصری از سراسر کشور و جمعی از مسئولان استان اصفهان حضور داشتند.

۷۰ مقاله به کمیته علمی همایش رسیده است که حدود ۵۰ مقاله مورد تایید کمیته علمی قرار گرفته است.

همایش «سالک الی الله» نمونه ای از ارادت مردم به آیت الله ناصری است

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه برگزاری چنین جلساتی نمونه ای از ارادت مردم به آیت الله ناصری است، اظهار داشت: این افراد سبب می شود تا شخصیت هایی مانند آیت الله ناصری فراموش نشوند و بدانیم علم بدون عمل تاثیری نخواهد داشت.

وی ادامه داد: قرآن کریم در آیه ۱۳ سوره حجرات معیار ارزش انسان را تقوا معرفی کرده و در این راستا هرچه تقوا بیشتر باشد، تقرب به پروردگار نیز نزدیک تر می شود.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه تقوا حالت روحی است که در وجود انسان ها متفاوت و دارای شدت و ضعف است، بیان کرد: آیات ۶۲ تا ۶۴ سوره یونس که به معرفی ولی خدا می پردازد، پس از ایمان بر تقوای دائمی تاکید دارد یعنی تقوای دائمی نتیجه ایمان در حد یقین است.

وی با اشاره به آیه ۹۹ سوره حجر بیان کرد: تفکر، تهذب و توسل به ارکان توحید از مواردی است که منجر به حصول یقین می شود.

آیت الله مهدوی با تاکید بر اینکه برگزاری چنین جلساتی نمونه ای از ارادت مردم به آیت الله ناصری است، خاطرنشان کرد: چنین جلساتی افراد را به فکر وا می دارد تا شخصیت هایی مانند آیت الله ناصری را فراموش نکنیم، خود را مقید کنیم و بدانیم علم بدون عمل تأثیری نخواهد داشت.

پیام آیت الله حسین مظاهری به همایش سالک الی الله

آیت الله العظمی مظاهری در پیامی به جلسه همایش سالک الی الله در تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی حضرت آیت الله ناصری اعلام کرد: اکنون که یک سال از ارتحال عالم عامل و سالک الی الله، حضرت آیت الله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری «رضوان الله تعالی علیه» می گذرد، خداوند سبحان را سپاس گزاریم که با همت جمعی از شاگردان ایشان در بنیاد علمی فرهنگی هاد، که از زمرۀ باقیات صالحات آن عالم بزرگوار است، همایشی در تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی آن عالم وارسته برپا گشته و از آثار و تألیفات ایشان نیز رونمایی می گردد. از این اهتمام شایسته که مایۀ زنده نگاه داشتن ذکر و یاد آن عالم پارساست، تقدیر و تشکر می کنم و امید آن دارم که این همایش، مصداق«عند ذکر الصالحین تنزل الرحمه» بوده و به هدف خود نائل آید.

در این فرصت کوتاه، ضمن تکریم نام و مقام آن عالم جلیل، نکاتی را یادآور می شوم:

۱) شخصیت علمی و عملی حضرت آیت الله ناصری«اعلی الله مقامه» در جوار مضجع مطهر و نورانی حضرت مولی الموالی، امیرالمؤمنین«علیه افضل صلوات المصلین» در حوزۀ علمیۀ مقدسۀ نجف اشرف و تحت تربیت اساتید عالیقدر و شامخ آن حوزۀ مبارکه شکل گرفته است.

جدا از مرتبت علمی آن عالم ربانی و حضور طولانی در محضر اساطین فقاهت در آن حوزۀ کهن، شاکلۀ اخلاقی و معنوی آن معلم اخلاق، در محور مهذبان نفوس و مربیان بزرگی همچون مرحوم آیت الله العظمی سید جمال الدین گلپایگانی و مرحوم آیت الله سید محمد کشمیری و جناب شیخ محمد کوفی و امثال این بزرگان«قدس الله اسرارهم» ساخته شده است؛ و این در کنار مصاحبت با دوستان و همراهانی نظیر فقیه نزیه و پارسا مرحوم حضرت آیت الله آقای حاج شیخ حسن صافی«رضوان الله تعالی علیه» و امثال ایشان است.

این سرگذشت کوتاه که از الطاف بزرگ خداوند سبحان بر مرحوم آیت الله ناصری بوده است، اما درس آموزنده ای است که به ویژه جونان عزیز و خصوصا طلاب و روحانیون جوان باید بدان توجه نمایند. الله الله در انتخاب اساتید و معلمان و در گزینش دوستان و مصاحبان و همراهان! «یا أیها الذین آمنوا اتقوا الله وکونوا مع الصادقین».

۲) محور اصلی عمل و تلاش و مجاهدت مرحوم آیت الله ناصری«قدس سره» پس از بازگشت از نجف اشرف و حضور در حوزۀ علمیۀ اصفهان، یکسره بر تربیت طلاب و ترویج اخلاق و معنویت در حوزۀ علمیه و در متن اجتماع بود؛ اما در این حرکت، هرچه بود دعوت الی الله و فراخواندن به سوی خداوند تعالی بود: «ومن أحسن قولا ممن دعا إلی الله وعمل صالحا وقال إننی من المسلمین»؛ و این همان هدف مقدسی است که اساس دعوت همۀ انبیاء الهی«صلوات الله علیهم اجمعین» بوده است: «ولقد بعثنا فی کل أمه رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت»؛ و این همان راه روشن توحید و پرهیز از شرک است: «قل هذه سبیلی أدعو إلی الله علی بصیره أنا ومن اتبعنی وسبحان الله وما أنا من المشرکین».

سر محبوبیت آیت الله ناصری در میان همگان، همین بود که ایشان همگان را به خداوند مهربان و نه به خود و دیگران، فرا می خواند و از این جهت برنامه های اخلاقی و سلوکی این عالم متخلق، همگی بر محور تعالیم انسان ساز قرآن و متخذ از سیرۀ والای تربیتی عترت طاهره«علیهم الصلوه والسلام» بود.

نیاز جدی امروز جامعۀ ما و علی الخصوص حوزه های علمیه نیز همین اخلاق «قرآن محور» و «عترت محور» است، اخلاقی که به تعبیر والای پیامبر اکرم«صلی الله علیه وآله وسلم» رشتۀ اتصال بندگان به خداوند است: «جعل الله سبحانه مکارم الأخلاق صله بینه و بین عباده ، فحسب أحدکم أن یتمسک بخلق متصل بالله»، و به تعبیر بلند امیر مؤمنان«سلام الله علیه»: حتی اگر امید به ثواب الهی و خشیت از عقاب الهی هم در میان نبود، ولی همچنان در پی اخلاق بودن، شایسته و بایسته بود چرا که بهروزی و کامیابی انسان در گرو اخلاقی زیستن است: «لو کنا لا نرجو جنه ولا نخشی نارا ولا ثوابا ولا عقابا لکان ینبغی لنا ان نطالب بمکارم الاخلاق فانها مما تدل علی سبیل النجاح»، و به همین سبب آنچه آدمی را از حضیض مرتبۀ حیوانیت به اوج مقام انسانیت، ارتقاء می بخشد، تخلق به اخلاق است، چنانکه در سخن حکمت آمیز دیگری از امیر بیان«سلام الله علیه» آمده است: «من تخلق بالاخلاق النفسانیه فقد صار موجودا بما هو انسان دون أن یکون موجودا بما هو حیوان».

عمر شریف مرحوم آیت الله ناصری در این مسیر والا و نورانی سپری شد و به حق باید گفت: عاش سعیدا و مات سعیدا.

۳) این عالم واصل، چنانکه همگان می دانند یکی از شیفتگان دلباختۀ حضرت ولی عصر و صاحب امر، بقیه الله الأعظم«ارواحنا و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء» بودند و در این عرصه، عاشق صادقی بود که گواهش در دل سوخته و چشم اشک بار و بیان همواره آمیخته با ذکر یار و مهم تر از این ها، عمل خالصانۀ ایشان نمایان گشته بود. این روح عطش ناک انتظار و این شیوۀ مرضیۀ ایشان نیز برای همۀ منتظران مهدی موعو«عجل الله تعالی فرجه الشریف» سازنده و آموزنده بود و شیفتگی و انتظار آنان را می افزود.

انتظار فرج در معنای حقیقی آن، التزام به راه و سیره و مسیرۀ امام زمان«سلام الله علیه» و اولیاء معصومین«صلوات الله علیهم اجمعین» است: «من کان لله مطیعا فهو لنا ولی و من کان لله عاصیا فهو لنا عدو و ما تنال ولایتنا إلا بالعمل و الورع».

خلاصه، اینکه: حضرت ولی عصر«ارواحنا فداه» از ما انتظار معطوف به عمل و تقوا و پرواپیشگی و تسلیم را مطالبه فرموده اند: «فاتقوا الله و سلموا لنا و ردوا الأمر إلینا».

۴) مرحوم آیت الله ناصری«قدس سره»، عالم منعزل و بریدۀ از اجتماع نبود و درد مردم داشت. اخلاق و سیروسلوک، او را از جامعه و مردم و دردها و رنج ها و مشکلات آنان جدا نساخته بود، بلکه ایشان را به مردم و نیز به متن حوزه ها و طلاب و روحانیون، نزدیک تر ساخته بود و فکر و اهتمام ایشان را در گره گشایی و خدمت به خلق خدا قرار داده بود و در این عرصه نیز یادگارهایی از این عالم فقید، چه در تأسیس مدارس علمیه و مؤسسات آموزشی و فرهنگی در حوزه های علمیۀ قم و اصفهان و چه در بنیان گذاری بنیادهای اجتماعی و مردمی باقی مانده است که به امید خداوند متعال و با همت والای شاگردان و ارادتمندان ایشان و خصوصا فرزندان و آقازادگان مکرمشان به نحو شایسته و بهتر از گذشته، استمرار و استدامه خواهد یافت. «ذلک فضل الله یؤتیه من یشاء والله ذو الفضل العظیم».

آنچه در این مجال، در طی چهار نکته بیان شد، چارچوب شخصیت برجسته و سیرۀ روشن مرحوم آیت الله ناصری«قدس سره الشریف» بود که ان شاء الله تعالی برای همگان، سرمشق آموزنده ای خواهد بود که مایۀ رحمت و تعالی است.از پیشگاه خداوند تعالی، علو درجات آن عالم ربانی را مسألت کرده و توفیقات و سعادت همۀ شما شرکت کنندگان در همایش تبیین سیرۀ این عالم درس آموز را خواستارم.

انتهای پیام/۱۶۳/.

پرسش و پاسخ در تبیین سیره و اندیشه آیت الله ناصری در همایش ملی «سالک الی الله» / سر محبوبیت آیت الله چه بود؟- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی