آخرین جزئیات از تولید واکسن آنفلوانزا در ایران



قانعی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد؛

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آنفلوانزا بیماری ویروسی که هر سال با تغییر چهره کشنده این بیماری در دنیا مواجه هستیم، بیماری که ویروس آن با تغییر شکل خود در برابر واکسن ها مقاومت می کند و به همین دلیل جان شمار بسیاری ازافراد را می گیرد، اما با تزریق واکسن شانس ابتلا و مرگ و میر ناشی از آنفلوانزا تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

واکسن آنفلوانزا اکنون به کشور ایران وارد می شود و امسال قیمت واکسن سه ظرفیتی ۳۶ هزار تومان و قیمت واکسن چهار ظرفیتی ۴۱ هزار تومان بود و این واکسن به گفته متخصصان باید در افراد مبتلا به بیماری های مزمن، خانم های باردار و افراد دارای نقص ایمنی تزریق شود چرا که این ویورس گاهی خوی وحشیانه به خود می گیرد و برخی را به کام مرگ می کشاند.

حسنی عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین آمار تلفات آنفلوآنزا بیان کرد: از تاریخ ۱۴ تا ۲۰دی ماه، یک مورد فوت بر اثر آنفلوآنزا از استان آذربایجان شرقی گزارش شده است و به این ترتیب در مجموع تعداد جان باختگان بر اثر آنفلوآنزا به ۱۱۴ نفر رسید.

۹ میلیون مورد ابتلا، ۸۷ هزار بستری و ۴ هزار و ۸۰۰ مورد مرگ و میر آخرین آمار جهانی از ابتلا به آنفلوانزا در آمریکاست که به گفته محققان نوعی انفجار این ویروس در سال های اخیر بوده است.

خبر خوش این است که واکسن آنفلوانزای ایرانی در مسیر تولید قرار گرفته است و یک شرکت دانش بنیان ایرانی واکسن آنفلوانزای نوترکیب را سال آینده وارد بازار خواهد کرد.

محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت، در بیست و هشتمین کنگره بیماری های عفونی و گرمسیری ایران با اشاره به وضعیت همه گیری آنفلوانزا از ابتدای پاییز سال جاری در کشور، اظهار کرد: آنفلوانزا به عنوان بیماری است که هر ساله شاهد تغییر چهره آن در سطح دنیا هستیم و یک عامل تهدید کننده سلامت تلقی می شود.

او افزود: متاسفانه در ماه های گذشته با همه گیری آنفلوانزا شاهد مرگ و میر گسترده ای در دنیا بودیم. به طور قطع نمی توان گفت که این بیماری در نقاط مختلف از الگویی واحد در ابتلا، پیشگیری و درمان پیروی می کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت گفت: امسال همه گیری آنفلوانزا در نیمکره جنوبی و شمالی زمین نسبت به سال های گذشته در همین بازه زمانی زودتر شیوع پیدا کرده است و بیشترین مورد ابتلا مربوط به کشور استرالیا با ویروس غالب H ۳ N ۲ است.

گویا در ادامه افزود: مقایسه روند ابتلا به آنفلوانزا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نشان از افزایش ابتلا به این بیماری در جهان دارد. در میان انواع مختلف ویروس های آنفلوانزا، H ۱ N ۱، H ۳ N ۲ به مراتب شدیدتر از سال های گذشته بود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت اظهار کرد: ویروس H ۱ N ۱ در کشور ما نسبت به سایر ویروس ها غالب بوده است و در هفته گذشته موج دوم ابتلا به آنفلوانزا را ویروس نوع B به خود اختصاص داده است.

پرسش و پاسخ در آخرین جزئیات از تولید واکسن آنفلوانزا در ایران

گفتگو با هوش مصنوعی