انسان انقلاب اسلامی در آینه وصیت نامه شهدای استان مرکزی



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مجید مالکی: حضرت امام (ره) با دعوت به قیام برای خدا طرحی برای مبارزه با استکبار، طاغوت و اشرافیت دنبال کرد به نام اسلام ناب، اسلامی که در برابر نظام سلطه، اشرافیت و ظلم ساکت نبود و مردم را دعوت به مبارزه با آمریکا، شوروی و حتی اسرائیل می کرد. زیر پرچم امام خمینی (ره) در سال های ۴۲ تا ۵۷ نسلی تربیت شد که انقلاب اسلامی را رقم زد. نسلی که از یک سو تحت تأثیرات نظام فرهنگی و اجتماعی پهلوی قرار داشت و از سوی دیگر با دعوت امام به قیام برای خدا روی از مسیر شیطانی پهلوی برگردانده و به اسلام ناب برگشته و متحول شده بود. از حیث انسان شناسانه این انسان، «انسان انقلاب اسلامی» بود.

بعد از پیروزی انقلاب دیری نگذشت که جنگ تحمیلی آغاز شد. انسانی که با انقلاب اسلامی متحول شده بود، در جنگ تحمیلی به بلوغ رسید و دارای یک جهان بینی شد. این جهان بینی ویژگی هایی داشت که بیش از همه در دست نوشته ها و وصیت نامه های شهدا متبلور شده بود. به همین سبب وصیتنامه ها یکی از اصلی ترین اسنادی است که بینش و انگیزش شهدا و بسیجیان را نشان می دهد. پس برای شناخت این انسان ناگزیریم به این وصیتنامه ها و دست نوشته ها مراجعه کنیم. در این نوشتار تلاشمان این است که با خوانش متن وصیتنامه های شهدای استان مرکزی به ویژگی های «انسان انقلاب اسلامی» پی ببریم.

انسان انقلاب اسلامی سکولار نیست

ایمان به خدا باعث شده بود تا انسان انقلاب یا همان بسیجی خودش را عبد خدا و بنده او بداند. در نتیجه برای گذر از نفس خویش و اطاعت محض از دستورات خداوند تلاش کند.

وصیت نامه شهید محمدمهدی ثامنی این گونه آغاز می شود: «إن صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین» همانا نماز و عباداتم و زندگی کردن و مرگم برای پروردگار جهانیان است.

خدایا من برای دفاع از خط مقدس اسلام و شریعت محمدی پای در این راه نهادم. از تو می خواهم که استقامت و پایداری نصیبم گردانی و تا دین خود را ادا نکرده ام، توفیق ادامه خدمت گذاری را از من دریغ نفرمایی.(شهید فضل الله سرلک)

و ای برادران و خواهران این را به شما بگویم: این راهی که من رفتم از روی احساسات نبوده و به زور هم به جبهه نرفتم و کور و کر هم در این راه پا نگذاشتم. بلکه با عشق به الله و به خاطر رضای خدا پا در این راه گذاشتم و به شما نیز توصیه می کنم که راه ما شهیدان را ادامه دهید. (شهید اکبر رجبی)

جهاد با نظام کفر جهانی و طاغوت؛ شاخصه دیگر انسان انقلاب اسلامی

شهید محمدمهدی ثامنی می نویسد: «لطف خدا شامل حالم گردید تا در این ماه با عظمت، ماه محرم، ماه شهادت در کنار دیگر رزمندگان اسلام علیه نیروهای شیطان و کفر جهانی جهاد نمایم. وصیتم را با سپاس بر خدای بزرگ, آن خدایی که همه هستی و توانایی و آگاهی ما از اوست آغاز می نمایم …. سپاس بر خدایی که با الطاف بیکرانش پس از قرن ها و سال ها ظلمت و خفقان شب سیاه استبداد را محو و نابود ساخت و انقلاب اسلامی، این موهبت الهی، را بر ما ارزانی داشت… سپاس بر خدایی که در پی آمدن این انقلاب عظیم، تمام موانع و توطئه ها را با قدرت لایزالش نابود نمود، گرچه تمام قدرت های شرق و غرب و صهیونیسم جنایتکار و عمال مزدورش در منطقه به کمین نشسته اند تا به یکباره قامت برافراشته انقلابمان را در راستای حرکت انسان سازش نابود گرداند اما دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی بدانند که در میهن اسلامی ما جوانانی هستند مؤمن و سلحشور که با میثاق های الهی و با درکی عمیق از رهبری های مومنانه امام بزرگوارشان هر روز در تمام جبهه ها آگاهانه آماده ایثارگری و معامله با خدای خود هستند تا در استمرار مبارزات توحیدی تشیع علیه همه تکاثرطلبان و طاغوتیان به جهاد مقدس بپردازند.»

و مادرم سلام بر تو که بالاخره بر احساس مادرانه ات پیروز شدی و فرزندت را روانه میدان نبرد کفار با مسلمین کردی و گفتی که تو را در راه خدا به انقلاب اسلامی هدیه می کنم و من به وجود تو افتخار می کنم که مادری از سلاله زهرا (س) هستی (سید محسن مهاجرانی)

انقلاب اسلامی در امتداد نهضت رسول اکرم (ص) و انبیا

بسیجی بر این باور است که انقلاب اسلامی همان نهضتی است که انبیا در برابر کفار شکل دادند و شأن امام خمینی (ره) همان شأن انبیا در دعوت مردم به دین خداست. منطق این عبارت ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است اشاره به همین شأن امام خمینی دارد.

دانشجوی شهید حمید بهرامی در وصیت نامه اش نوشته است: «اکنون که لیاقت یافتم در رکاب یاران رسول الله در آییم، با خدای خویش عهد می بندیم که ما عاشقیم، عاشق جبروت و لطف و کرمش هستیم که به ما بندگان حقیرش اجازه نمود تا که محرم شویم …

آهسته گام برمی داریم و یاد اسماعیل کنیم (که او از امتحان سرافراز بیرون آمد) … با سلام و درود به امام زمان و نایب بر حقش خمینی کبیر، این موسای زمان و این پیر جماران و این یاری دهنده مستضعفان و خوارکننده منافقین و در هم کوبنده کاخ ستمگران و این امید ملت مسلمان که تمام پدر و مادرم فدای یک لحظه عمر این رهبر باد. (شهید علی قربانی)

صحرای کربلا به وسعت همه تاریخ

اگر هجرت پیغمبر (ص) مبنای تاریخ اسلامی است، قیام امام حسین (ع) مبدأ باطنی تاریخ شیعه است. امام حسین (ع) با شهادت خود بذر قیام را در تاریخ شیعه کاشت و تا امروز نهضت های گوناگون در خونخواهی اباعبدالله علیه السلام شکل گرفته است. بسیجی هم در امتداد تاریخ شیعه بر این باور است که نهضت امام (ره)، نهضتی حسینی است و جنگ تحمیلی، جنگی است که صحنه کربلا در آن تکرار شده است.

شهید اصغر فتاحی امتداد کربلا را این طور نوشته که: اکنون ما عاشقان حسین می رویم تا راه کربلای حسین (ع) بگشاییم.

به خدا سوگند که پیمودن خط خونین اباعبدالله الحسین (ع)، راه تمامی شهدای انقلاب اسلامی است و جهاد در راه خدا گذشتن از علایق نفسانی و حسینی وار شدن و حسینی گونه شدن است.(شهید علی قربانی)

خدای را سپاس میگویم که مرا در عصری آفرید که بتوانم در راه او با کفار بجنگم. چرا که سال ها انسان های مخلص و با ایمانی بودند که آرزوی جهاد و جنگیدن در راه خداوند را داشتند ولی افسوس که نتوانستند و این موقعیت برای آنجا مهیا نگردید که به این نعمت عظما برسند و بودند کسانی که آرزو داشتند به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حسین لبیک گویند و در رکاب او بجنگند ولی افسوس که نتوانستند به این خواسته خویش جامعه عمل بپوشانند و اینک ما هستیم و آماده لبیک گویی به حسین زمان. (محمود جلالی مشایخی)

شهادت طلبی، مرگ آگاهی و گذر از جهان مادی

شاخصه بارز بسیجی گذر از مرگ و ایمان به جهان دیگر است. بی توجهی به دنیای مادی و تلاش برای کشته شدن در راه رضای خدا برای بسیجی تلاشی است برای معامله جان خود با خدا.

شهید محمود جلالی مشایخی می نویسد: إن الله اشتریٰ من المؤمنین أنفسهم وأموالهم بأن لهم الجنة… (۱۱۱ توبه) در حقیقت خدا از مؤمنان، جان و مالشان را به بهای اینکه بهشت برای آنان باشد خریده است.

در این معامله بسیجی از جانش در راه خدا گذشته است و از مرگ هراسی ندارد. چه خوب است که لبیک به فرمان امام بدهیم و خود را آماده جنگ و شهادت کنیم که شاید دیگر چنین نعمتی از طرف خداوند متعال ارزانی نشود و بر حال شهیدان غبطه بخوریم. چه خوب است که گول چند روز زندگی کردن در این دنیای فانی را نخوریم، زیرا که این دوران بالاخره به اتمام خواهد رسید و آنگاه ما هستیم و پشیمان و نادم از اینکه چرا کاری نتوانستیم بکنیم و مسئول در قبال خون شهیدان و پیشگاه خداوند منان… پس ما شیعیان حسین (ع) چه باک از شهادت [داریم؟] چرا که ما پیرو سالار شهیدان هستیم و برای ما ننگ است که در بستر بمیریم و مرگ به سوی ما بیاید؛ ما خود به استقبال مرگ خواهیم رفت. زیرا که برای اسلام و مکتب خونین حسین باید خون داد که به فرموده رهبر انقلاب، اسلام با خون رشد کرده است.

پدر و مادر عزیزم، ما چه کشته بشویم و چه بکشیم پیروز هستیم. شهادت چون میوه ای است که نمی توان آن را کال از درخت چید. شهادت آگاهی است که برای وصول به این آگاهی باید سرمایه گذاری عظیمی کرد. باید خدا و قرآن را شناخت و با پوست و گوشت خود آن را لمس کرد و یا به عبارت دیگر از مرحله ایمان و جهاد گذشت و تا مرز شهادت برسد. پدر و مادر مهربانم این وصیت نامه من پیش از شهادت است. قبل از اینکه سعادت نصیبم شود. من شروع کردم و امیدوارم به یک پیروزی کامل برای خدا و اسلام و قرآن جان بی ارزشم را به آفریننده خود تسلیم نمایم. امیدوارم که برای شما فرزندی نیکو و صالح بوده باشم و از شما می خواهم بعد از شهادتم هیچ گونه ناراحتی به خود راه ندهید و بگویید که رضا شهید شده و من امانتی بودم از طرف خداوند پیش شما و او گرفت زیرا به آرزوی خودم رسیدم.(شهید رضا هوشیار)

آنچه انقلاب اسلامی و نهضت امام را متفاوت از تمام مکاتب موجود در جهان کرده و راه جدیدی پیش روی جهانیان باز کرده، همین ویژگی هایی است که بسیجیان در وصیت نامه هایشان اشاره داشته اند. راهی که امروز منجر به شکل گیری جبهه مقاومت در منطقه شده و تمام تلاش های جبهه استکبار را به استیصال کشانده است و هیچ نسخه بدلی در برابر این مسیر الهی متصور نیستند چرا که ان کید الشیطان کان ضعیفا. (۷۶ نساء).
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انسان انقلاب اسلامی در آینه وصیت نامه شهدای استان مرکزی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.