ضرورت توجه به امنیت غذایی در بحران کرونا



ایسنا/اصفهان مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برخی از گروه های اجتماعی در بحران کرونا دچار سوءتغذیه و گروهی دیگر دچار چاقی شده اند.

مرجان منوچهری امروز (شنبه-۱۳ دی ماه) در نشست خبری با اشاره به روز «ملی تغذیه» اظهار کرد : ۱۴ دی از دوران باستان باعنوان «روزی برای تغذیه سالم» گرامی داشته می شود.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در بحران کووید ۱۹، گفت: با افزایش قیمت ها و تورم، سبد غذایی خانوار تغییر جدی داشته است و این امر امنیت غذایی را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن افراد می شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه برخی از گروه های اجتماعی در بحران کرونا دچار سوءتغذیه و گروهی دیگر دچار چاقی شده اند، تصریح کرد: در این زمینه هر دو گروه در معرض خطر جدی کرونا هستند و باید با این کمبودها مبارزه کرد.

منوچهری افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده که بر اساس خوداظهاری صورت گرفته، چاقی افراد در بحران کرونا ۴۴ درصد افزایش یافته است.

وی چاقی را متهم اصلی در ابتلا به کرونا دانست و گفت: سازمان بهداشت جهانی نیز بارها در این زمینه تذکر داده است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به یازدهمین بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه با عنوان «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» تاکید کرد: در زمینه پیشگیری از ابتلا به کرونا و مهار این بیماری در کنار رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، قطعا داشتن رژیم غذایی سالم موثر است.

به گزارش ایسنا، منوچهری افزود: این طرح از ۱۵ تا آخر دی در کشور پیگیری می شود و بر اساس این طرح با ارتقا آگاهی و عملکرد جامعه در خصوص نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی افراد می کوشیم.

وی با تاکید براینکه در بحران ها با ناامنی غذایی مواجه می شویم و بحران کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیست، افزود: از یک سو عرضه و تقاصا مشکل یافته و از یک سوی دیگر بحران کمبود مواد غذایی و کاهش قدرت خرید تشدیدی بر ناامنی غذایی است.

به گفته مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بحران کووید ۷۴ درصد مبتلایان دچار اضافه وزن و چاقی بودند که این موضوع در مرگ و میر افراد یکی از فاکتور خطرهای اصلی است. در استان ۶۴٫۶ درصد فوت های کرونا ناشی از بیماری زمینه ای بود که در این حوزه نیازمند توجه جدی هستیم.

وی بر ضرورت اهمیت مصرف «ویتامین D» تاکید کرد و گفت: افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه از مکمل های ویتامین D استفاده کنند چراکه بر اساس تحقیقات، بیماری کووید با کمبود ویتامین D ارتباط نزدیک دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مردم اصفهان از کمبود ویتامین D رنج می برند و روستاییان این استان نیز دچار کمبود ویتامین A هستند.

رضا امانی با بیان اینکه استان اصفهان جزء چهار استان کشور در زمینه امنیت غذایی است، گفت: این نتایج در سال ۹۱ منتشر شد، اما شرایط فعلی فرق کرده و امنیت غذایی مورد تهدید قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نیمی از پروتئین و آهن مورد نیاز مردم ایران با مصرف نان تأمین می شود، گفت: چنانچه نان گران شود دچار چالش خواهیم شد و امنیت غذایی تهدید می شود.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرورت توجه به امنیت غذایی در بحران کرونا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.