ضرورت ایجاد نهضت سوادرسانه / کلینیک ترک اعتیاداینترنت ایجاد شود



به گزارش خبرنگار مهر، عباس محمدیان پیش از ظهر امروز در افتتاحیه همایش نهضت سواد رسانه ای ویژه مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان که در موسسه فرهنگی و هنری قدس برگزار شده بود، با بیان اینکه دغدغه انقلابی همه ما بسیار با اهمیت است، اظهار کرد: فهم سواد در عصر ارتباطات فراتر رفته و قطعا از سواد خواندن و نوشتن گذشته است.

وی با اشاره به اینکه در دهه پنجم انقلاب و در مسیر آبادانی و تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم، افزود: با توجه به شرایط امروز باید از سواد خواندن و نوشتن عبور کنیم و به سواد رسانه ای بیش از پیش اهمیت دهیم.

محمدیان با تاکید بر اینکه امروز همه افراد جامعه به نوعی رسانه محسوب می شوند، تصریح کرد: سواد رسانه محدودیت زمان، مکان و مرز جغرافیایی ندارد.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با طرح این سوال که چرا کشور ما را بی سواد می دانند، ادامه داد: ما در کشور دانشمند و اندیشمند کم نداریم اما با توجه به اینکه دنیا از سال ۱۹۶۵ میلادی سواد رسانه ای را شروع کرده اند، اما ما در این زمینه ۱۵ سال عقب هستیم.

وی با تاکید بر اینکه سواد رسانه ای همانند اکسیژن برای تنفس است، ابراز کرد: امروزه بخش مهمی از زندگی ما رسانه شده است، در سبد مایحتاج زندگی علاوه بر هزینه های آب، برق و گاز هزینه اینترنت نیز اضافه شده است.

محمدیان با بیان اینکه امروزه علاوه بر پوشاک باید به فکر تهیه گوشی اندروید نیز باشیم، اضافه کرد: باید روشن کنیم که ایا امروزه ما مالک رسانه هستیم و یا رسانه مالک ما، ایا رسانه ابزار است یا ما ابزار رسانه، آیا ما رسانه را مدیریت می کنیم و یا رسانه ما را، باید تکلیف ما در این زمینه ها مشخص شود.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با اشاره به جمعیت حدود ۸۶ میلیونی ایران، ادامه داد: آمار نشان می دهد هر فرد حدود دو گوشی هوشمند دارد لذا ضروت اموزش سواد رسانه بیش از پیش مشهود است. رسانه های دیجیتال امروزه عصر رسانه های نوین را تجربه می کند. دورترین مناطق کشور که در آنجا به سختی آب پیدا می شود می توان با یک سیم کارت به اینترنت وصل شد.

وی با بیان اینکه امروزه در جنگ ماهواره ها هستیم، گفت: دشمن در همه زمینه ها ما را تحریم کرده است اما در حوزه اینترنت هیچ گاه اقدامی نکرده است این نشان از آن است که دشمن اهداف خود را در بستر رسانه دنبال می کند.

محمدیان تصریح کرد: ژنرال های آمریکایی به ۴۱ دلیل حمله نظامی به ایران را منتفی دانسته اند و در مقابل ۲۸ دلیل در حوزه فرهنگی وجود دارد که نشان می دهد دشمن می تواند در این زمینه ضربه وارد کند چرا که در این حوزه بسیار کم کاری شده است. رهبری فرمودند:« در بسیاری از حوزه ها اعم از سیاسی، اقتصادی و …دشمن را شکست داده ایم ولی در حوزه فرهنگی هنوز باید اقدامات پیشگیرانه ای انجام دهیم چرا که دشمن حربه های بسیاری در این زمینه برای کشور دارد.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با بیان اینکه امروزه اگر در کانون های مساجد برنامه های به روز ارائه نشود مخاطبی نیز جذب نخواهد شد، ابراز کرد: سلاح کانون ها باید سلاح ارتباطات باشد، افق انقلاب فناوری باید برای این کانون ها تعریف شود.

وی ادامه داد: امروز از کانون های فرهنگی و هنری مساجد غافل شده ایم، کانون ها باید قلب تپنده برای جوانان نسل امروز باشد ولی ما همچنان در حوزه برگزاری مسابقات گیر کرده ایم. آیا همه نیاز جوانان ما در مساجد برطرف می شود؟

محمدیان تشریح کرد: سلاح سواد رسانه باید برای در ابتدا برای مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد تبیین شود تا آنان بتوانند در این زمینه برای جوانان الگو باشند. از کانون ها انتظار نداریم که موتور جستجوگر راه اندازی کنند ولی حداقل انتظار این است که آنان بتوانند کادر سازی خوبی در حوزه انقلابی برای نسل امروز داشته باشند.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در شرایط جهانی امروز بیشترین ابزارهای هوشمند در حوزه رسانه در دست بیگانگان است، افزود: دلیل این مشکل کم سوادی ما در حوزه رسانه است، ما رسانه را فقط به خبر محدود کرده ایم در حالی که هنوز فرق خبر و گزارش را نمی دانیم.

وی گفت: در دهه ۶۰ نهضت سواد آموزی در کشور راه اندازی کرده ایم ولی امروز نیاز است برای پیشرفت و اعتلای کشور در دهه ۹۰ نهضت سواد رسانه را ایجاد کنیم.

محمدیان مطرح کرد: به عنوان پدر و مادر چقدر می توانیم فرزندان خود را در فضای مجازی کنترل کنیم، چرا فرزند ما باید سواد بیشتری نسبت به ما در خصوص این فضا داشته باشد.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی ادامه داد: آموزش سواد رسانه را باید از مهد کودک ها شروع کنیم نه اینکه تازه بخواهیم در مورد جوان دبیرستانی که بنیانش شکل گرفته است آموزش داشته باشیم. در کشورهای دیگر برای استفاده از کانال شبکه های ماهواره ای باید هزینه پرداخت کنند در حالی که در کشور ما ۱۲۰ کانال شبکه ماهواره ای رایگان در اختیار ماست.

وی با تاکید بر اینکه علما و طلاب نیز باید در فضای مجازی و رسانه منبر داشته باشند، تشریح کرد: به فرموده رهبری:« ذکر مستحبی بعد از نماز کار در فضای مجازی است». علما و طلاب باید به فضای مجازی ورود پیدا کنند.

محمدیان ادامه داد: تمام تجهیزات اینترنت امروزه در اتاق خواب ها ورود پیدا کرده است، همه افراد اعم از بزرگ و کوچک با گوشی می خوابند و با گوشی بیدار می شوند، باید کلینیک های ترک اعتیاد اینترنت راه اندازی شود، مراکز مشاوره باید تغییر هویت دهند.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با اشاره به اینکه قرآن در گوشه خانه های ما خاک می خورد، افزود: زنگ خطر به صدا در آمده است و نباید آموزش سواد رسانه را در این شرایط دست کم بگیریم. یونسکو پنج سواد برای حیاط بشر تعریف کرده اند که سواد رسانه ای یکی از آن ها است.

وی گفت: امروزه این مشکل بی سوادی رسانه ای به اساتید دانشگاه های ما نیز سرایت کرده است، هیئت علمی دانشگاه های ما سواد و فهم رسانه ای ندارند.

محمدیان با بیان اینکه چرا امروز در حوزه انیمیشن کارهای فاخر نداریم، گفت: ۹۰ درصد از انیمیشن شبکههای پویا تولید کشورهای آمریکایی و کانادایی است، ۶۶ تا ۸۰ درصد از خشونت نوجوانان و جوانان دهه ۹۰ از شبکه پویاست. دشمن قدرت تفکر را از جامعه ما گرفته است.

رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با اشاره به طرح آموزش سواد رسانه در سطح استان، افزود: این طرح از هفته بسیج تا دهه فجر به صورت مستمر در ۴۰۰ مسجد در شهر مشهد آغاز خواهد شد. مساجد به سلاح رسانه و یک خبرنگار مجهز خواهند شد.

پرسش و پاسخ در ضرورت ایجاد نهضت سوادرسانه / کلینیک ترک اعتیاداینترنت ایجاد شود

گفتگو با هوش مصنوعی