آمار تکان دهنده از اعدام خارجی ها در <a href="/fa/dashboard/ class="text info">عربستان</a> اخبار <a href="/fa/dashboard/ غربی" class="text info">آسیای غربی</a> اخبار بین الملل <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یک سازمان حقوق بشری ارقام تکان دهنده ای از اعدام اتباع خارجی توسط مقامات سعودی در سال های اخیر ارائه کرده است.

به گزارش سعودی لیکس، سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر اعلام کرد که تعداد اعدام های خارجی ها در عربستان سعودی تقریبا ۴۰ درصد از کل اعدام های انجام شده بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ را تشکیل می دهد.

این سازمان افزود که بر اساس گزارش اداره کل آمار عربستان سعودی، ۱۰ میلیون غیر سعودی در این کشور زندگی می کنند که ۳ میلیون و دویست هزار نفر از آنها مشاغل خانگی را برعهده دارند.

عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ تا پایان سال ۲۰۲۱، ۳۶۱ خارجی از ملیت های مختلف را اعدام کرده است.

بر اساس اسناد این سازمان، افراد اعدام شده اتباع پاکستانی ها، یمنی ها، سوری ها، مصری ها، اردنی ها، اتیوپیایی، نیجریه ای، چادی، هندی، اندونزیایی، فیلیپینی، عراقی، سریلانکا، سودانی، میانماری، فلسطینی، اریتره ای، سومالیایی بوده اند.

سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر تاکید کرد که تا قبل از سال ۲۰۲۰، اکثر خارجی هایی که اعدام می شدند با اتهامات مربوط به مواد مخدر مواجه بودند.

در ژانویه ۲۰۲۱، کمیسیون رسمی حقوق بشر عربستان اعلام کرد که اعدام در پرونده های مواد مخدر متوقف شده است، اما افرادی که با اتهامات مواد مخدر مواجه هستند، هنوز با سرنوشت نامعلومی روبرو هستند. بر اساس اطلاعات، ۴۰ نفر از آنها پاکستانی هستند.

سازمان اروپایی-سعودی تعدادی از پرونده های اعدام اتباع خارجی را بررسی کرد و بر اساس مستندات، اتباع خارجی مورد شکنجه زیادی قرار می گیرند. علاوه بر شکنجه و بدرفتاری خارجی ها در معرض تخلفات ویژه ای از جمله فقدان مترجم، محرومیت از حق دسترسی به خانواده ها، محرومیت از ارتباط با یک وکیل قرار دارند.

علاوه بر این مقامات سعودی اجساد اعدام شدگان را به خانواده ها تحویل نمی دهند.

اگرچه از سال ۱۹۶۴ به طور رسمی برده داری در عربستان ممنوع شده اما بسیاری از کارگران خارجی در این کشور در حال حاضر در شرایطی مشابه برده ها زندگی می کنند و به طور معمول گزارش های مستندی منتشر می شود که نشان می دهد کارگران خارجی در این کشور با مشکلاتی مانند کار بیش از حد، خستگی، شکنجه و حتی محرومیت آب و غذا مواجه هستند.

سالهاست که کارگران خارجی به دلیل شرایط حاکم بر عربستان، در بدترین شرایط زیستی به سر می برند و در حالی که آمار کارگران خارجی به ویژه زنان به عربستان در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است، اما تعداد کمی از آنان موفق به یافتن شغل و موقعیت خوب در این کشور شده اند، در حالیکه وضعیت بسیاری از آنان اسفناک و ناامید کننده است و کسی هم حاضر نیست برای آنها کاری انجام دهد.

عربستان پرونده سیاهی در مقوله حقوق بشر دارد و در طول سالهای گذشته گزارش های متعددی از اعدام های فراقانونی، شکنجه، بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواسته های مشروع اقلیت های دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است.

نهادهای حقوق بشر اعلام کرده اند که از زمان قدرت گرفتن «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی اوضاع حقوق بشر در عربستان به شدت وخیم شده و این مسأله سؤالاتی را در خصوص چرایی افزایش اقدامات امنیتی در عربستان همزمان با قدرت گرفتن بن سلمان به وجود آورده است.

ناظران امور عربستان می گویند که کارنامه ریاض در شکنجه و اعدام و قتل خارج از چارچوب دستگاه قضایی و ناپدید شدن افراد و بازداشت های ظالمانه سبب شد تا نهادهای بین المللی عربستان را بدترین کشور جهان رتبه بندی کنند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آمار تکان دهنده از اعدام خارجی ها در عربستان- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.