داور ملی عکس: به عنوان یک عکاس هیچ عکسی از خودم ندارم / با کار خود را نشان دهیم نه با سلفی انداختن

داور چهارمین دوسالانه عکس نور می گوید: به عنوان یک عکاس هیچ عکسی از خود ندارم، معتقد هستم سطح فرهنگی افراد هرچه بالاتر برود، آنها اطرافشان را بیشتر می بینند تا خودشان را، باید سعی کنیم خودمان را از طریق کارهایمان معرفی کنیم نه اینکه با ظاهر و عکس سعی در شناساندن خود به جامعه باشیم و این همان چالش پایین بودن سواد بصری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حمیدرضا مجیدی عکاس پرسابقه استان مرکزی است که بیش از ۲۵ سال در عرصه عکاسی فعالیت دارد.
این هنرمند جوان اراکی که اخیرا به عنوان داور چهارمین دوسالانه عکس نور انتخاب شده، در گفت وگو با خبرنگار فارس از دغدغه هایش از هنر عکاسی می گوید و معتقد است از ظرفیت عکاسی به درستی استفاده نمی شود در حالی که می توان با استفاده از این ابزار بسیاری از چالش ها و مشکلات جامعه را برطرف کرد.
به منظور آشنایی هرچه بیشتر با دغدغه های این هنرمند با وی به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
فارس: چگونه می توان در قالب تصویر و عکس رشادت ها و ارزش های دوران دفاع مقدس را به نسل جوان منتقل کرد؟
مجیدی: عکاسان در کشور و استان به خوبی به وظایف خود عمل کرده اند و برای تولید محتوا و انگیزه وقت گذاشته و مطالعه می کنند، همچنین آنها بررسی می کنند که چگونه می توان با تصویر بر مخاطب اثرگذاری بهتر داشت و مخاطب چگونه با تصویر ارتباط برقرار می کند.
اکثر عکاسان بسیار دغدغه مند بوده و برای به روزرسانی خود با دنیا در جلسات آموزشی شرکت می کنند، اما سوال اینجاست که آثار ما کجا ارائه می شود؟ اگر محلی برای عرضه آثار هنرمند وجود نداشته باشد این آثار کجا و چگونه می توانند تاثیرگذار باشند؟
باید از فضای رسانه ای و شهری برای انتشار آثار هنرمندان به ویژه عکاسان استفاده کرد، چرا ما در استان این فضا را نداریم؟ مسوولان و افراد ذی ربط در حوزه فرهنگی باید دقت کنند که چگونه افراد می توانند در برابر تهاجم فرهنگی و خوراک های تصویری معین دشمنان در فضای مجازی و ماهواره ای ایستادگی کنند.
بهترین مکان برای ارائه آثار هنرمندان فضاهای شهری است، در ایامی مثل ماه محرم، دفاع مقدس و … مخاطبان فضای شهر و چگونگی آن را بررسی می کنند، متاسفانه گاها مشاهده می شود در فضای شهری در مناسبت های مختلف با روش های منسوخ شده و با کلمات مستقیم آثار مختلفی ارائه می شود، در حالی که شهر می تواند یک نگارخانه بصری برای استفاده و بهره برداری از آثار به روز هنرمندان باشد، می توان با تصویر و عکس در کسری از ثانیه مفاهیم را به مخاطب انتقال داد.
به نظر بنده باید کمیته ای برای رسیدگی به این موضوع و دلایل عدم بهره برداری از ظرفیت هنرمندان تشکیل شود، در استان های دیگر آثار هنرمندان استان استفاده می کنند اما متاسفانه در خود استان ما این گونه نیست.
فارس: راهکار و پیشنهاد شما برای برطرف کردن این مشکل چیست؟
مجیدی: باید هنرمندان را جدی گرفت و به آن اطمینان کرد و در جلسات و کمیسون های مختلف از حضور و ظرفیت آنها بهره برد، هم اکنون فضای شلخته فرهنگی بصری شهر که واقعا دردآور است، بر دیگر مشکلات زندگی فشار وارد می کند که می توان از آثار هنرمندان در بیلبوردها و فضای بصری شهر استفاده کرد.
نباید آثار هنرمندان تنها به نگارخانه ها و فضاهای فرهنگی ختم شود، بلکه باید عوام مردم نیز از آن بهره ببرند، بنده به عنوان هنرمند توانایی تولید آثار هنری را دارم اما توانایی ارائه آن برای عوام و همه مردم را ندارم.
فارس: در سطح شهر المان های مختلفی وجود دارد، آیا از حضور هنرمندان برای ساخت این المان ها استفاده می شود؟
مجیدی: اکثر هنرمندان استان در زمینه ساخت فیلم کوتاه و عکاسی از استان های دیگر سفارش دارند، اما از استان و شهر خود ندارند، با ورود به میدان بهمن تهران می توان میزان استفاده از عکس و هنر عکاسی را به خوبی مشاهده کرد، اما در استان مرکزی از هنر و تخصص هنرمندان استفاده نمی شود.
هنر و هنرمند می تواند بر روی مخاطبان اثر گذارد، باید تابلو و بیلبوردهای سطح شهر به انتشار آثار فاخر هنرمندان اختصاص پیدا کند، با تشکیل کارگروهی در استان باید این موضوع رصد شود، با این کار دیگر هیچ فردی تنها به صرف داشتن قدرت یا پول نمی تواند از مکان های پربازدید شهر به هر نحوی استفاده کند.
هرچند که از هنر عکس و عکاسی آن گونه که باید استفاده نمی شود، در ایامی مثل ماه محرم می توان در کنار پارچه های سیاه با چند عکس غرورآفرین اما غم انگیز واقعه کربلا را به تصویر کشید، باید از فضای هنر نیز استفاده کرد.
مسئولان باید با برگزاری جلسات با حضور خود هنرمندان به این مشکلات رسیدگی کنند، آنها باید به هنرمندان اعتماد کنند، اگر می خواهیم در خیابان های شهر گذر فرهنگی ایجاد کنیم باید از ظرفیت خود هنرمندان استفاده کرد.
فارس: فکر می کنید علت عدم استفاده از هنرمندان در فضای بصری شهر چیست؟
مجیدی: هزینه و شاید سطحی نگری و حرفه ای و به روز نگاه نکردن از دلایل اصلی عدم استفاده از ظرفیت هنرمندان استان است، هنرمندان نمی توانند هر روز برای ارائه آثار خود پشت در اتاق مسوولان ساعت ها منتظر باشند بلکه مسوولان باید از هنرمندان کمک بخواهند.
متأسفانه فرایند برعکس شده و مسوولان منتظر هستند هنرمندان به سراغ آنها بروند، در حقیقت هنرمندان درجه یک هیچگاه این کار را انجام نمی دهند، تنها هنرمندان درجه ۲، ۳، ۴ برای ارائه آثار خود پشت در دفتر مسوولان می نشینند.
بر همین اساس آنها آثار خود را تنها در گالری های هنری با جامعه مخاطبی محدود ارائه می کنند.
فارس: در استان انجمن حمایت از عکاسان وجود دارد؟
مجیدی: بله، این انجمن اقداماتی نیز انجام می دهد، اما نیاز است موجی برای مطالبه استفاده از آثار هنرمندان از مسوولان فرهنگی و استانداری تشکیل شود، بسیاری از هنرمندان در روابط سیاسی و جناحی دخالت نمی کنند اما اینکه یک هنرمند کنار گذاشته شود، درست نیست.
فارس: از طریق تصویر و عکس می توان بخشی از گذشته را به آینده انتقال داد، استان مرکزی یک استان کارگری است، نقش هنرمندان در انتقال زحمات و اقدامات و حتی اعتراضات کارگری و صنعتی به مسوولان چگونه است؟
مجیدی: هنرمندان به ویژه عکاسان می توانند حلقه مفقوده بین کارگران و مسؤولان باشند، حضور هنرمندان و عکس برداری از چگونگی تولید و حتی برقراری ارتباط با کارگران می توان از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند، برای مثال وقتی یک عکاس از سفره خالی یک کارگران و فرزندانش عکس می گیرد و منتشر می کند می تواند به عنوان زنگ خطری برای مسؤولان باشد و آنها را هوشیارتر کند.
عکاسان نیز دلسوز این جامعه هستند، اما متأسفانه با اجازه ندادن به حضور و فعالیت و استفاده از ظرفیت این هنرمندان، بسیاری از مسائلی که می توانستیم با آثار خودمان برطرف کنیم در رسانه های معاند و دشمن منتشر می شود.
در مدت ۲۵ سال سابقه عکاسی بنده تاکنون موفق به دریافت مجوز برای عکاسی از کارخانه های صنعتی نشدم، چندین بار به مراکز تخصصی پیشنهاد برگزاری جشنواره تخصصی عکس صنعتی را ارائه کردم، با برگزاری این جشنواره می توان ضمن شناساندن ظرفیت و پتانسیل های صنعتی استان به کشور و جهان، مسؤولان را از مشکلات احتمالی آگاه کرد، بسیاری هپکو اراک را نمی شناسند زیرا خوراک تصویری مناسبی از آن خارج نشده است.
فارس: جایگاه عکاسان و عکس در رویدادهایی مثل دفاع مقدس، محرم و … چگونه است؟
مجیدی: وقتی احساس با مواردی مثل جنگ، دفاع مقدس، عاشورا و.. همراه باشد و به اثری به نام عکس تبدیل شود، می تواند در کسری از ثانیه بر مخاطب اثر بگذارد، فاجعه زمانی است که این آثار به دست مخاطب نرسد، بیلبوردها و فضاهای بصری و فرهنگی شهر نباید تنها فرصتی برای صاحبان قدرت و ثروت باشد بلکه صاحبان هنر نیز در این مکان های سهم دارند، وقتی یک موضوعی مثل واقعه عاشورا با استفاده از هنر به مخاطب ارائه شود قطعا اثرگذاری بیشتری دارد، می توان از ظرفیت رسانه نیز برای انتشار آثار هنرمندان استفاده کرد.
متأسفانه هنرمنران تریبونی در اختیار ندارند و نمی توانند و نباید هم از تریبون دشمن استفاده کنند.
فارس: امسال چه برنامه هایی در دست دارید؟
مجیدی: یک فیلم مستند از شهدای نیروی دریایی ارتش استان را در دست ساخت داریم، متأسفانه به این شهدا کمتر پرداخته شده، در تلاش هستیم این فیلم مستند تا اسفندماه امسال آماده اکران شود.
به زودی نیز یک فراخوان عکس دانش آموزی را اعلام می کنیم، ۵۰ نفر از صاحبان آثار برتر در این فراخوان تحت آموزش حرفه ای عکاسی قرار خواهند گرفت، از دیگر برنامه ها، برگزاری نشست های تخصصی با عکاسان و برگزاری کلاس های آموزشی برای عکاسان حرفه ای بعد از آبان ماه و برگزاری دوره مقدماتی آموزشی عکاسی در فصل تابستان است، در استان پتانسیل های فرهنگی بسیاری وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود.
فارس: به عنوان عکاس حرفه ای استان برای داوری جشنواره عکس نور انتخاب شدید، چه احساسی دارید؟
مجیدی: بله، بسیار خوشحال هستم که به عنوان داور چهارمین دوساله عکس نور که به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور برگزار می شود، انتخاب شدم، برای من و استان باعث افتخار است که باید در کنار بهترین های عکاسی کشور از جمله استاد اسماعیل عباسی، عباس میرهاشمی و سیف الله صمدیان داوری کنم.
فارس: به عنوان یک دارو ملی و عکاس مطرح استانی کمتر عکس سلفی از شما در فضای مجازی دیده می شود، نظر شما در رابط به سلفی انداختن چیست؟
مجیدی: به عنوان یک عکاس هیچ عکسی از خود ندارم، معتقد هستم سطح فرهنگی افراد هرچه بالاتر برود، آنها اطرافشان را بیشتر می بینند تا خودشان را، باید سعی کنیم خودمان را از طریق کارهایمان معرفی کنیم نه اینکه با ظاهر و عکس سعی در شناساندن خود به جامعه باشیم و این همان چالش پایین بودن سواد بصری است، متأسفانه شاهدیم افرادی که هنوز به بلوغ رسانه ای نرسیدند، همواره در این فکر هستند که چگونه از خودشان بهتر عکس بگیرند که بهتر دیده شوند و دردآورتر این است که گمان می کنند هرچه برهنه تر عکس بگیرند، بهتر دیده می شوند.
افزایش سطح فرهنگی یکی از دغدغه های بنده است، می توان از هنر عکاسی در راستای برطرف کردن مشکلات اطراف خود و حتی جامعه بهره برد، برای مثال می توان با هنر خوب عکاسی مشکلات را به خوبی نشان داد تا زودتر برطرف شود، متأسفانه افراد بسیاری وجود دارند تنها با فراگیری هنر عکاسی به دنبال گرفتن عکس بهتر از خود و انتشار آن هستند، این که فکر می کنند با کاهش لباس های خود و عریان شدن می توانند عکس های بهتری از خود بگیرند اشتباه است.
متأسفانه این موضوع ضعف کارکرد رسانه و سواد ما است که نتوانستیم بگوییم چگونه می توان از عکس بهتر استفاده کرد، می توان با نگاه خلاق کارهای خوبی را ارائه داد.
این کار تخصص و نگاه تخصصی می خواهد، فردی که از چهره خود با مدل های مختلف عکس می گذارد نمی تواند مشکلی از جامعه را برطرف کند، باید تأثیرگذاری عکس فراتر از این سطحی نگری ها باشد.
فارس: به عنوان یک عکاس آیا در مسئولان دغدغه مندی لزوم استفاده از هنرمند را ایجاد کرده اید؟
مجیدی: با نگاه به تاریخچه فعالیت هنرمندان عکاس به خوبی می توان متوجه شد که بیشتر برنامه های انجام شده با رویکرد برطرف کردن مشکلات و معضلات شهر و استان بوده است، تصمیم گیرندگان ابتدا باید از مشکلات جامعه آگاه شوند و سپس برای برطرف کردن آن اقدام کنند.
در همه جوامع مشکلاتی وجود دارد، هنرمندان به ویژه عکاسان می توانند در شناسایی و برطرف کردن این مشکلات بسیار مؤثر باشند.
طرح عکاسی از فضای شهری اراک ارائه شده، با این کار از همه زوایای شهر از لحاظ معماری، فرهنگی و … عکاسی می شود، با این کار مشکلات آنها بهتر شناسایی شده و به یک خوراک آماده برای مسؤولان تبدیل می شود.
متخصصان و آموزش دهندگان در دانشگاه ها و فضاهای فرهنگی و هنری می دانند که پتانسیل این هنر بیشتر از آن چیزی است که ارائه می شود.
در استان های دیگر از این ظرفیت هنری استفاده می شود اما در استان مرکزی به بهانه پول، فضای فرهنگی را حذف می کنند.
دشمن با تمام قوا در حوزه فرهنگی ما را مورد هجمه قرار داده اما ما در برابر این اقدام دشمن چه کاری کرده ایم؟
**************
گفت وگو از حمیدرضا جلالی
**************
انتهای پیام/و
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حمیدرضا مجیدی عکاس پرسابقه استان مرکزی است که بیش از ۲۵ سال در عرصه عکاسی فعالیت دارد.
این هنرمند جوان اراکی که اخیرا به عنوان داور چهارمین دوسالانه عکس نور انتخاب شده، در گفت وگو با خبرنگار فارس از دغدغه هایش از هنر عکاسی می گوید و معتقد است از ظرفیت عکاسی به درستی استفاده نمی شود در حالی که می توان با استفاده از این ابزار بسیاری از چالش ها و مشکلات جامعه را برطرف کرد.
به منظور آشنایی هرچه بیشتر با دغدغه های این هنرمند با وی به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
فارس: چگونه می توان در قالب تصویر و عکس رشادت ها و ارزش های دوران دفاع مقدس را به نسل جوان منتقل کرد؟
مجیدی: عکاسان در کشور و استان به خوبی به وظایف خود عمل کرده اند و برای تولید محتوا و انگیزه وقت گذاشته و مطالعه می کنند، همچنین آنها بررسی می کنند که چگونه می توان با تصویر بر مخاطب اثرگذاری بهتر داشت و مخاطب چگونه با تصویر ارتباط برقرار می کند.
اکثر عکاسان بسیار دغدغه مند بوده و برای به روزرسانی خود با دنیا در جلسات آموزشی شرکت می کنند، اما سوال اینجاست که آثار ما کجا ارائه می شود؟ اگر محلی برای عرضه آثار هنرمند وجود نداشته باشد این آثار کجا و چگونه می توانند تاثیرگذار باشند؟
باید از فضای رسانه ای و شهری برای انتشار آثار هنرمندان به ویژه عکاسان استفاده کرد، چرا ما در استان این فضا را نداریم؟ مسوولان و افراد ذی ربط در حوزه فرهنگی باید دقت کنند که چگونه افراد می توانند در برابر تهاجم فرهنگی و خوراک های تصویری معین دشمنان در فضای مجازی و ماهواره ای ایستادگی کنند.
بهترین مکان برای ارائه آثار هنرمندان فضاهای شهری است، در ایامی مثل ماه محرم، دفاع مقدس و … مخاطبان فضای شهر و چگونگی آن را بررسی می کنند، متاسفانه گاها مشاهده می شود در فضای شهری در مناسبت های مختلف با روش های منسوخ شده و با کلمات مستقیم آثار مختلفی ارائه می شود، در حالی که شهر می تواند یک نگارخانه بصری برای استفاده و بهره برداری از آثار به روز هنرمندان باشد، می توان با تصویر و عکس در کسری از ثانیه مفاهیم را به مخاطب انتقال داد.
به نظر بنده باید کمیته ای برای رسیدگی به این موضوع و دلایل عدم بهره برداری از ظرفیت هنرمندان تشکیل شود، در استان های دیگر آثار هنرمندان استان استفاده می کنند اما متاسفانه در خود استان ما این گونه نیست.
فارس: راهکار و پیشنهاد شما برای برطرف کردن این مشکل چیست؟
مجیدی: باید هنرمندان را جدی گرفت و به آن اطمینان کرد و در جلسات و کمیسون های مختلف از حضور و ظرفیت آنها بهره برد، هم اکنون فضای شلخته فرهنگی بصری شهر که واقعا دردآور است، بر دیگر مشکلات زندگی فشار وارد می کند که می توان از آثار هنرمندان در بیلبوردها و فضای بصری شهر استفاده کرد.
نباید آثار هنرمندان تنها به نگارخانه ها و فضاهای فرهنگی ختم شود، بلکه باید عوام مردم نیز از آن بهره ببرند، بنده به عنوان هنرمند توانایی تولید آثار هنری را دارم اما توانایی ارائه آن برای عوام و همه مردم را ندارم.
فارس: در سطح شهر المان های مختلفی وجود دارد، آیا از حضور هنرمندان برای ساخت این المان ها استفاده می شود؟
مجیدی: اکثر هنرمندان استان در زمینه ساخت فیلم کوتاه و عکاسی از استان های دیگر سفارش دارند، اما از استان و شهر خود ندارند، با ورود به میدان بهمن تهران می توان میزان استفاده از عکس و هنر عکاسی را به خوبی مشاهده کرد، اما در استان مرکزی از هنر و تخصص هنرمندان استفاده نمی شود.
هنر و هنرمند می تواند بر روی مخاطبان اثر گذارد، باید تابلو و بیلبوردهای سطح شهر به انتشار آثار فاخر هنرمندان اختصاص پیدا کند، با تشکیل کارگروهی در استان باید این موضوع رصد شود، با این کار دیگر هیچ فردی تنها به صرف داشتن قدرت یا پول نمی تواند از مکان های پربازدید شهر به هر نحوی استفاده کند.
هرچند که از هنر عکس و عکاسی آن گونه که باید استفاده نمی شود، در ایامی مثل ماه محرم می توان در کنار پارچه های سیاه با چند عکس غرورآفرین اما غم انگیز واقعه کربلا را به تصویر کشید، باید از فضای هنر نیز استفاده کرد.
مسئولان باید با برگزاری جلسات با حضور خود هنرمندان به این مشکلات رسیدگی کنند، آنها باید به هنرمندان اعتماد کنند، اگر می خواهیم در خیابان های شهر گذر فرهنگی ایجاد کنیم باید از ظرفیت خود هنرمندان استفاده کرد.
فارس: فکر می کنید علت عدم استفاده از هنرمندان در فضای بصری شهر چیست؟
مجیدی: هزینه و شاید سطحی نگری و حرفه ای و به روز نگاه نکردن از دلایل اصلی عدم استفاده از ظرفیت هنرمندان استان است، هنرمندان نمی توانند هر روز برای ارائه آثار خود پشت در اتاق مسوولان ساعت ها منتظر باشند بلکه مسوولان باید از هنرمندان کمک بخواهند.
متأسفانه فرایند برعکس شده و مسوولان منتظر هستند هنرمندان به سراغ آنها بروند، در حقیقت هنرمندان درجه یک هیچگاه این کار را انجام نمی دهند، تنها هنرمندان درجه ۲، ۳، ۴ برای ارائه آثار خود پشت در دفتر مسوولان می نشینند.
بر همین اساس آنها آثار خود را تنها در گالری های هنری با جامعه مخاطبی محدود ارائه می کنند.
فارس: در استان انجمن حمایت از عکاسان وجود دارد؟
مجیدی: بله، این انجمن اقداماتی نیز انجام می دهد، اما نیاز است موجی برای مطالبه استفاده از آثار هنرمندان از مسوولان فرهنگی و استانداری تشکیل شود، بسیاری از هنرمندان در روابط سیاسی و جناحی دخالت نمی کنند اما اینکه یک هنرمند کنار گذاشته شود، درست نیست.
فارس: از طریق تصویر و عکس می توان بخشی از گذشته را به آینده انتقال داد، استان مرکزی یک استان کارگری است، نقش هنرمندان در انتقال زحمات و اقدامات و حتی اعتراضات کارگری و صنعتی به مسوولان چگونه است؟
مجیدی: هنرمندان به ویژه عکاسان می توانند حلقه مفقوده بین کارگران و مسؤولان باشند، حضور هنرمندان و عکس برداری از چگونگی تولید و حتی برقراری ارتباط با کارگران می توان از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند، برای مثال وقتی یک عکاس از سفره خالی یک کارگران و فرزندانش عکس می گیرد و منتشر می کند می تواند به عنوان زنگ خطری برای مسؤولان باشد و آنها را هوشیارتر کند.
عکاسان نیز دلسوز این جامعه هستند، اما متأسفانه با اجازه ندادن به حضور و فعالیت و استفاده از ظرفیت این هنرمندان، بسیاری از مسائلی که می توانستیم با آثار خودمان برطرف کنیم در رسانه های معاند و دشمن منتشر می شود.
در مدت ۲۵ سال سابقه عکاسی بنده تاکنون موفق به دریافت مجوز برای عکاسی از کارخانه های صنعتی نشدم، چندین بار به مراکز تخصصی پیشنهاد برگزاری جشنواره تخصصی عکس صنعتی را ارائه کردم، با برگزاری این جشنواره می توان ضمن شناساندن ظرفیت و پتانسیل های صنعتی استان به کشور و جهان، مسؤولان را از مشکلات احتمالی آگاه کرد، بسیاری هپکو اراک را نمی شناسند زیرا خوراک تصویری مناسبی از آن خارج نشده است.
فارس: جایگاه عکاسان و عکس در رویدادهایی مثل دفاع مقدس، محرم و … چگونه است؟
مجیدی: وقتی احساس با مواردی مثل جنگ، دفاع مقدس، عاشورا و.. همراه باشد و به اثری به نام عکس تبدیل شود، می تواند در کسری از ثانیه بر مخاطب اثر بگذارد، فاجعه زمانی است که این آثار به دست مخاطب نرسد، بیلبوردها و فضاهای بصری و فرهنگی شهر نباید تنها فرصتی برای صاحبان قدرت و ثروت باشد بلکه صاحبان هنر نیز در این مکان های سهم دارند، وقتی یک موضوعی مثل واقعه عاشورا با استفاده از هنر به مخاطب ارائه شود قطعا اثرگذاری بیشتری دارد، می توان از ظرفیت رسانه نیز برای انتشار آثار هنرمندان استفاده کرد.
متأسفانه هنرمنران تریبونی در اختیار ندارند و نمی توانند و نباید هم از تریبون دشمن استفاده کنند.
فارس: امسال چه برنامه هایی در دست دارید؟
مجیدی: یک فیلم مستند از شهدای نیروی دریایی ارتش استان را در دست ساخت داریم، متأسفانه به این شهدا کمتر پرداخته شده، در تلاش هستیم این فیلم مستند تا اسفندماه امسال آماده اکران شود.
به زودی نیز یک فراخوان عکس دانش آموزی را اعلام می کنیم، ۵۰ نفر از صاحبان آثار برتر در این فراخوان تحت آموزش حرفه ای عکاسی قرار خواهند گرفت، از دیگر برنامه ها، برگزاری نشست های تخصصی با عکاسان و برگزاری کلاس های آموزشی برای عکاسان حرفه ای بعد از آبان ماه و برگزاری دوره مقدماتی آموزشی عکاسی در فصل تابستان است، در استان پتانسیل های فرهنگی بسیاری وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود.
فارس: به عنوان عکاس حرفه ای استان برای داوری جشنواره عکس نور انتخاب شدید، چه احساسی دارید؟
مجیدی: بله، بسیار خوشحال هستم که به عنوان داور چهارمین دوساله عکس نور که به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور برگزار می شود، انتخاب شدم، برای من و استان باعث افتخار است که باید در کنار بهترین های عکاسی کشور از جمله استاد اسماعیل عباسی، عباس میرهاشمی و سیف الله صمدیان داوری کنم.
فارس: به عنوان یک دارو ملی و عکاس مطرح استانی کمتر عکس سلفی از شما در فضای مجازی دیده می شود، نظر شما در رابط به سلفی انداختن چیست؟
مجیدی: به عنوان یک عکاس هیچ عکسی از خود ندارم، معتقد هستم سطح فرهنگی افراد هرچه بالاتر برود، آنها اطرافشان را بیشتر می بینند تا خودشان را، باید سعی کنیم خودمان را از طریق کارهایمان معرفی کنیم نه اینکه با ظاهر و عکس سعی در شناساندن خود به جامعه باشیم و این همان چالش پایین بودن سواد بصری است، متأسفانه شاهدیم افرادی که هنوز به بلوغ رسانه ای نرسیدند، همواره در این فکر هستند که چگونه از خودشان بهتر عکس بگیرند که بهتر دیده شوند و دردآورتر این است که گمان می کنند هرچه برهنه تر عکس بگیرند، بهتر دیده می شوند.
افزایش سطح فرهنگی یکی از دغدغه های بنده است، می توان از هنر عکاسی در راستای برطرف کردن مشکلات اطراف خود و حتی جامعه بهره برد، برای مثال می توان با هنر خوب عکاسی مشکلات را به خوبی نشان داد تا زودتر برطرف شود، متأسفانه افراد بسیاری وجود دارند تنها با فراگیری هنر عکاسی به دنبال گرفتن عکس بهتر از خود و انتشار آن هستند، این که فکر می کنند با کاهش لباس های خود و عریان شدن می توانند عکس های بهتری از خود بگیرند اشتباه است.
متأسفانه این موضوع ضعف کارکرد رسانه و سواد ما است که نتوانستیم بگوییم چگونه می توان از عکس بهتر استفاده کرد، می توان با نگاه خلاق کارهای خوبی را ارائه داد.
این کار تخصص و نگاه تخصصی می خواهد، فردی که از چهره خود با مدل های مختلف عکس می گذارد نمی تواند مشکلی از جامعه را برطرف کند، باید تأثیرگذاری عکس فراتر از این سطحی نگری ها باشد.
فارس: به عنوان یک عکاس آیا در مسئولان دغدغه مندی لزوم استفاده از هنرمند را ایجاد کرده اید؟
مجیدی: با نگاه به تاریخچه فعالیت هنرمندان عکاس به خوبی می توان متوجه شد که بیشتر برنامه های انجام شده با رویکرد برطرف کردن مشکلات و معضلات شهر و استان بوده است، تصمیم گیرندگان ابتدا باید از مشکلات جامعه آگاه شوند و سپس برای برطرف کردن آن اقدام کنند.
در همه جوامع مشکلاتی وجود دارد، هنرمندان به ویژه عکاسان می توانند در شناسایی و برطرف کردن این مشکلات بسیار مؤثر باشند.
طرح عکاسی از فضای شهری اراک ارائه شده، با این کار از همه زوایای شهر از لحاظ معماری، فرهنگی و … عکاسی می شود، با این کار مشکلات آنها بهتر شناسایی شده و به یک خوراک آماده برای مسؤولان تبدیل می شود.
متخصصان و آموزش دهندگان در دانشگاه ها و فضاهای فرهنگی و هنری می دانند که پتانسیل این هنر بیشتر از آن چیزی است که ارائه می شود.
در استان های دیگر از این ظرفیت هنری استفاده می شود اما در استان مرکزی به بهانه پول، فضای فرهنگی را حذف می کنند.
دشمن با تمام قوا در حوزه فرهنگی ما را مورد هجمه قرار داده اما ما در برابر این اقدام دشمن چه کاری کرده ایم؟
**************
گفت وگو از حمیدرضا جلالی
**************
انتهای پیام/و
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «داور ملی عکس: به عنوان یک عکاس هیچ عکسی از خودم ندارم / با کار خود را نشان دهیم نه با سلفی انداختن» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.