تعطیلی برخی از آثار تاریخی به دلیل وقوع سیل / نگرانی از حیات آثار



محمد حسن طالبیان به خبرنگار مهر گفت: ادارات کل میراث فرهنگی استان ها در حالت آماده باش هستند. تنها استان خوزستان هست که بخش های روستایی آن در حال حاضر تخلیه شده است. باید ببینیم در روزهای آینده چه وضعیتی پیش خواهد آمد.

وی افزود: سیلاب در رودخانه های کارون، کرخه و دز موجب خواهد شد تا آثار تاریخی موجود در بستر این رودخانه ها هم آسیب ببیند. میزان خسارت به این بستگی دارد که سیلاب تا چه مدت طول بکشد.

وی با بیان اینکه نگران آثار تاریخی کرمانشاه هستیم گفت: آثار تکیه معاون الملک به مخزن موزه بزرگ کرمانشاه منتقل شده است. تکیه معاون الملک کرمانشاه و سازه های آبی شوشتر تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند. در شهر دزفول نیز برای برخی از آثار هشدار جدی اعلام شد. هر کجا که حضور بازدید کننده موجب تهدید فرد و یا بنا شود، آنجا را تعطیل خواهیم کرد. مانند کاخ سعدآباد تهران.

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: بیشترین خسارت وارده در استان گلستان و شهرستان گمیشان بوده است ولی وضعیت بناهای تاریخی بقیه استان ها را هنوز نمی دانیم. در استان لرستان پل های تاریخی آسیب دیده اند. در استان خوزستان نیز بناهای تاریخی مشکل پیدا کرده اند. در شوشتر و ایذه آثار جهانی آب کارون و دز و پل تاریخی آسیاب آباد و آثار وابسته ای که در جریان بستر آب هستند، دچار مشکل خواهند شد.

وی درباره آثار تاریخی گلستان نیز گفت: برج قابوس در استان گلستان به روی مردم باز است. اما اگر مسئله ای وجود داشته باشد بلافاصله با هماهنگی استان آن مجموعه ها را تعطیل می کنیم. جایی که تجمع مردم باعث شود به خودشان و یا بنا آسیب برسد حتما تعطیل خواهد شد. تا محوطه خشک شود و حفره هایی را که در اثر بارندگی ایجاد شده را پر کنند.

وی با اظهار نگرانی از آثار تاریخی لرستان افزود: در استان لرستان ما نگران یکی از پل های تاریخی هستیم. پل کلهر ارتفاع بلندی دارد و زمین اش شسته شده است. اگر اتفاقی برای آن بیفتد هزینه مرمتی بالایی دارد و مرمتش کار سختی است. امیدواریم بلایی بر سر آن نیاید. بقیه پل ها مانند رشکان و.. را می توان رسیدگی کرد. اما مرمت این پل پرزحمت است.

طالبیان بیان کرد: مشکل تنها سیل نیست بلکه بارش های شدید نیز برخی از خانه های تاریخی و بناها را نیز تخریب کرده است. استان ها برآوردهایی را داده اند اما باید در سطح ملی آنها را جمع بندی کنیم تا متوجه شویم در سطح کشور چقدر خسارت به آثار تاریخی وارد شده است.

طالبیان بیان کرد: میزان خسارت سیل را به دولت اعلام خواهیم کرد همچنین اداره های میراث فرهنگی در استان ها نیز میزان خسارت های وارد شده را به ستاد بحران همان استان اعلام کرده اند تا کمک اضطراری بگیرند. چون بلافاصله پس از پایان بارندگی ها باید مرمت های اضطراری و اساسی در بناهای تاریخی آسیب دیده انجام گیرد.

وی گفت: پیش از این شدت خسارت ها تا این حد نبوده است. اما اکنون حجم تهدید سیل گسترده است. دولت باید به عنوان شرایط اضطراری سهمی برای بناهای تاریخی در نظر بگیرد. برای گرفتن این کمک های اضطراری پس از پایان تعطیلات میزان خسارت وارده و اعتبار مورد نیاز را به دولت اعلام می کنیم.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تعطیلی برخی از آثار تاریخی به دلیل وقوع سیل / نگرانی از حیات آثار» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.