2 فقره پرونده قتل در استان مرکزی منجر به صلح و سازش شد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صمد خدابخشی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: موضوع تشکیل نهادهای حل اختلاف مردمی و استفاده از ظرفیت های مردمی دارای سابقه طولانی در نظام اجتماعی ایران بوده و هست، در گذشته های دور از طریق ریش سفید و مراجعه به بزرگان، مردم مشکلات خود را پیگیری می کردند و در نبود دستگاه قضایی رسمی این افراد مرجع حل اختلاف افراد بودند و اکنون در دستگاه قضایی از ظرفیت صلح یاران، منجی گران و داوران برای حل اختلاف بین افراد استفاده می شود.شوراهای حل اختلاف حق صدور رای ندارند و صرفا در امور صلح وسازش فعالیت می کنند.

وی افزود: یکی از رویکردهای دستگاه قضا ساماندهی، نظارت و مدیریت در حوزه داوری است، داوری یکی از رسیدگی های جایگزین قضایی است که از حوزه های مهم است و داور قاضی انتخابی طرفین است و داور می تواند رای صادر کند و توسط مراجع قضایی اجرا شود. در حوزه داوری اقداماتی مختلفی انجام شده و از سال ۱۴۰۰ تا امسال ۳۰ نفر از متقاضیان حرفه ای در حوزه داوری نیز پروانه داوری حرفه ای دریافت کردند و روز شنبه کانون موسسات داوران حرفه ای افتتاح می شود .

معاون قضایی دادگستری کل در امور دادگاه های صلح و سرای حل اختلاف استان مرکزی بیان کرد: در استان مرکزی که از گذشته داوری و فعالیت داوران وجود داشته است و اکنون کانون داوران حرفه ای تاسیس شده و افراد باید فعالیت خود را در این کانون با اخذ پروانه حرفه ای انجام دهند و پرونده ها به این کانون ارجاع داده می شود، اگر فردی پروانه داوری حرفه ای نداشته باشد مطابق قانون از فعالیت وی جلوگیری می شود.

خدابخشی تصریح کرد: برای تبیین و توسعه استفاده از این ظرفیت جلسات مختلفی با اتحادیه های املاک و خودرو برگزار شد و اگر اختلافاتی در این حوزه وجود داشته باشد باید اختلاف آنها در کانون داوران حرفه ای بررسی شود، و مشاورین املاکی که اقدامات آنها در سامانه کاتب ثبت نشود در این کانون مورد رسیدگی قرار می گیرند.

وی عنوان کرد: قانونگذار اجاره داده در برخی از جرایم کم اهمیت تر دادگاه با رضایت طرفین از می‌انجی گر استفاده کند، بر همین اساس شروع به جذب می‌انجی گر کردیم و برای ۲۷ نفر از می‌انجی گران حرفه ای از سال ۱۴۰۰ تا کنون پروانه صادر شده است.

معاون قضایی دادگستری کل در امور دادگاه های صلح و سرای حل اختلاف استان مرکزی بیان کرد: به موجب دستورالعمل استفاده از ظرفیت های مردمی، برای ۲۳۶ نفر از اشخاص ابلاغیه صلح یاری صادر کردیم و در سطح کشور برای شخصیت های شناخته شده به عنوان سفیران صلح ابلاغیه صلح یاری صادر شده است تا از این روش غیر قضایی در کنار شورای حل اختلاف بهره مند شویم.

خدابخشی به فعالیت ۶۷ شعب حل اختلاف در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: تعداد پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف از ابتدای سال تاکنون ۴۹ هزار و ۲۶۴ فقره است که در مجموع با توجه به پرونده های سال های اخیر، ۵۰ هزار و ۴۷۴ پرونده مختومه و ۱۰ هزار و ۷۲۸ فقره منجر به صلح شده است. این در حالی است که ۳۳ درصد پرونده ها در سطح استان به صلح و سازش رسیده است و نسبت به سال گذشته یک درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: تعداد پرونده های وارده در شعب حل اختلاف اراک ۲۲ هزار و ۹۱۹ فقره است که تاکنون ۲۲ هزار و ۵۳۰ فقره پرونده مختومه شده است، همچنین ۶ هزار و ۳۹۸ فقره پرونده منجر به صلح و سازش شده است، این در حالیست که ۴۲ درصد پرونده ها منجر به صلح و سازش است.

معاون قضایی دادگستری کل در امور دادگاه های صلح و سرای حل اختلاف استان مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی با توجه به اینکه یک استان صنعتی است دو شعبه ویژه صنعت، معدن و تجارت در اراک و ساوه فعال شده است که در شعبه اراک ۳۶ درصد پرونده ها و در شعبه ساوه ۷۷ درصد پرونده ها منجر به صلح و سازش شده است.

خدابخشی ادامه داد: در حوزه داوری الکترونیکی ۹۶ درصد ابلاغیه های شورای حل اختلاف به صورت الکترونیکی رسیدگی شده است، همچنین در این ۱۱ ماهه دو فقره پرونده قتل منجر به صلح و سازش شده است که یک پرونده دیگر نیز در دستور کار قرار دارد .

وی بیان کرد: ۴۰ شعبه دادگاه صلح باید سطح استان فعالیت کنند که اکنون ۳۸ شعبه فعال است، یک شعبه اراک و ساوه فعال نیستند که با جذب نیرو این شعب فعال می شوند. مجموع پرونده های وارده به دادگاه های صلح استان ۴۳ هزار و ۴۷۵ فقره پرونده است که از این میزان ۳۰ هزار و ۲۹۲پرونده مختومه شده است، این در حالی است که حجم وارده در دادگاه های صلح بالا بوده است.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «2 فقره پرونده قتل در استان مرکزی منجر به صلح و سازش شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.