شاخص بهره مندی روستاهای خراسان شمالی از آب شرب از میانگین کشوری بالاتر است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد حمید روشن روان امروز در نشست خبری با اصحاب خبر استان اظهار داشت: علی رغم اینکه شاخص بهره مندی روستاهای خراسان شمالی از آب شرب بهداشتی از میانگین کشوری بالاتر است اما هنوز به نقطه ایده آل و مدنظر نرسیده ایم.

وی میزان شاخص بهره مندی جمعیت روستاهای خراسان شمالی از آب شرب بهداشتی را ۷۷٫۱۸ درصد عنوان کرد و افزود: بالاترین شاخص بهره مندی روستاهای خراسان شمالی به شهرستان جاجرم با ۹۰٫۷۱ درصد و پایین ترین آن به شهرستان رازوجرگلان با ۷۰٫۸۸ درصد تعلق دارد. همچنین این متغیر باید در سال ۱۴۰۰ به مرز ۸۰ درصد برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی با اشاره به جمعیت تحت پوشش آب شرب روستایی استان تصریح کرد: ۳۴۱ هزار و ۸۲۹ نفر تحت پوشش آب شرب روستایی خراسان شمالی هستند.

روشن روان از آبرسانی سیار به ۴۲ روستای خراسان شمالی در راستای جبران کمبود آب خبر داد و خاطرنشان کرد: در راستای جبران کمبود آب و ارتقای کیفیت اب شرب بهداشتی و سالم به ۴۲ روستای استان آبرسانی سیار صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه ۶۷۵ روستای استان تحت پوشش آب شرب روستایی قرار دارند افزود: خراسان شمالی جز سه استان نخست کشور است که بالاترین جمعیت روستایی را به خود اختصاص داده و اکنون ۶۷۵ روستای استان از ۸۴۱ روستای دارای جمعیت تحت پوشش آب شرب روستایی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی با اشاره به افزایش متقاضی و مشترک انشعاب آب روستایی خاطرنشان کرد: افزایش تعداد مشترکین روستایی به معنای ماندگاری مردم در روستا و جلوگیری از وقوع پدیده حاشیه نشینی در شهر به شمار می رود.

روشن روان با بیان اینکه ۲۰۶ روستای استان با تنش آبی مواجه هستند ادامه داد: ۲۰۶ روستای خراسان شمالی با بحران کم آبی مواجه هستند که هر کدام از این روستاها به طور میانگین به میزان ۱۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در مواجهه با بحران کم آبی ۲۰۶ روستای استان تصریح کرد: حفر ۲۱ حلقه چاه، اجاره ۱۱ چاه کشاورزی و بهسازی و لایروبی ۱۵ دهنه چشمه از جمله اقداماتی است که در مقابل با این مهم انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی از نیاز جوی ۳۰ روستای استان به دستگاه آب شیرین کن خبر داد و بیان داشت: تاکنون در ۵ روستای استان دستگاه آب شیرین کن نصب شده اما ۳۰ روستای استان نیاز مبرم به دستگاه آب شیرین کن دارند.

روشن روان با تشریح دو علت اساسی کم آبی در برخی از روستاهای استان ادامه داد: در صورت جدا کردن آب شرب دام از آب شرب بهداشتی مردم در روستاها و همچنین عدم حفر چاه های غیرمجاز در جوار چاه های مجاز مشکل تمام روستاها در خصوص بحران بی آبی حل خواهد شد که این مهم نیازمند ورود جدی دستگاه های جهاد کشاورزی و آب منطقه ای است.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب روستایی خراسان شمالی در پایان از رفع کمبود آب شرب در ۲۸ روستای استان در دهه فجر امسال خبر داد و اضافه کرد: در ایام الله دهه فجر ۹۷ مشکل کمبود آب شرب ۲۸ روستای استان که جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزار نفر را در بر می گیرد با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و نهصد و شصت و پنج میلیون تومان رفع می شود.

انتهای پیام/ن
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شاخص بهره مندی روستاهای خراسان شمالی از آب شرب از میانگین کشوری بالاتر است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.