انگلیس در تلاش است تا روابط ایران و روسیه دچار خدشه شود / اروپا در سیاست خارجی ترامپ هیچ جایی ندارد



روح الله مدبر کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت و گو باباشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اظهارات ضد ایرانی گروسی بیان کرد: مصاحبه و مواضع ضد ایرانی آژانس انرژی هسته ای علیه ایران حاصل ارسال پیام های ضعف از سوی عوامل غرب گرا در ایران است. ما بار ها تاکید کردیم که وقتی شما پیام ضعف به خارج منتقل می‌کنید طرف غربی از این موضوع سوء استفاده می‌کند. برای همین گروسی وقتی وارد ایران می‌شود هم مواضع خصمانه علیه تهران مطرح می‌کند و این در راستای همون نقشه راهی است که اسرائیلی ها و انگلیسی ها برایش طراحی کردند.



وی ادامه داد: در حالی که سه شنبه آقای لاوروف وارد تهران شد و نشست و مذاکرات بسیار مهمی با طرف ایرانی داشت و طرف روسی بار ها از ایران در آژانس حمایت کرده و در مذاکره تلفنی اخیری که هفته گذشته بین آقای پوتین و ترامپ بود آقای پوتین به ترامپ اعلام کرد که ایران سیاست استفاده از فناوری هسته ای صلح آمیز دارد بنابراین تهران باید به جای ارسال پیام ضعف و جلسه گذاشتن با تروئیکای اروپایی که حتی از سیاست خارجی ترامپ هم حذف شده اند باید تعاملات خود را با روسیه تعمیق کند و از این ظرفیت برای فشار به انرژی هسته ای استفاده کند.

مدبر افزود: انگلیس در تلاش بسیار زیادی است تا روابط ایران و روسیه دچار خدشه شود، زیرا به خوبی می‌داند که اگر این روابط تقویت شود از ظرفیت های سیاسی روسیه نیز ایران بهره مند خواهد شد. ایران در این زمانی که می‌بیند اروپا در سیاست خارجی آمریکا هیچ جایی ندارد نباید زمان خود را تلف مذاکره با تروئیکای اروپایی کند. تروئیکای اروپایی می‌خواهند با اتلاف زمان فضا را به سمتی ببرند که مکانیزم ماشه را قبل از اکتبر فعال کنند و این طرحی انگلیسی است تا تهران را بر سر مذاکره ای بنشانند که تنها باشد و منافعی هم برایش در بر نداشته باشد.

آنها می‌خواهند با حذف روسیه و چین که متحدان ایران هستند ایران را بر سرمذاکره ای بنشانند که حداکثر امتیازات را از ایران بگیرد.

کارشناس مسائل سیات خارجی بیان کرد: در هر مذاکره ای که ایران با ترویکای اروپایی دارد باید متحدانش نیز حضور داشته باشند. هرگز روس ها در مذاکرات با آمریکا مساله ایران را دخیل نمی‌کنند. عده ای در ایران دارند این خطا را مطرح می‌کنند که ایران را از روسیه جدا کند. هرچه تنش روسیه و آمریکا کاهش یابد به نفع ایران است، زیرا در این صورت روس ها از ایران حمایت خواهند کرد. نمونه این امر هم زمانی ابتدای ریاست جمهوری بایدن است که هنوز این سطح تنش بین دو کشور وجود نداشت و پوتین قاطعانه از ایران دفاع کرد.

پرسش و پاسخ در انگلیس در تلاش است تا روابط ایران و روسیه دچار خدشه شود / اروپا در سیاست خارجی ترامپ هیچ جایی ندارد

گفتگو با هوش مصنوعی