درس خواندن ۲۸۰۰ دانش آموز اتیسمی



در حال حاضر حدود ۲۸۰۰ دانش آموز مبتلا به اتیسم در ۴۸ مدرسه دولتی و غیردولتی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، اتیسم اختلالی عصب رشدی است که در سه سال اول زندگی کودک نمایان می شود. مهم ترین علائم آن نقص در برقراری ارتباط، مشکل در تعاملات اجتماعی، وجود الگوهای محدود و تکراری در رفتار، علائق و فعالیت هاست. ن

شانه های اختلال طیف اتیسم عموما در سال سه زندگی قابل تشخیص هستند اما اگر کودک در سطح بالاتری بوده و به همسالان غیر اتیسم خود شبیه تر باشد، این علائم ممکن است دیرتر شناسایی شوند.

والدین معمولا اولین کسانی هستند که متوجه تفاوت فرزندشان با سایر کودکان می شوند. در ابتدا ممکن است والدین عدم پاسخگویی کودک به محیط اطرافش را به ناشنوایی او نسبت دهند اما گاهی متوجه می شوند که فرزندشان مشکل شنوایی نداشته اما مانند سایر کودکان هم سنش نیز قادر به پاسخ دهی نیست؛ در این زمان بهتر است والدین به متخصص کودک یا متخصص بالینی که در زمینه اختلالات دوران کودکی تجربه دارد، مراجعه کنند.

* علائم اتیسم

برخی از رفتارهایی که می تواند در سه سال اول باعث ایجاد شک و تردید در والدین شود شامل عدم دل بستگی به والدین به خصوص مادر، رفتارهای کلیشه ای (مانند دور خود چرخیدن، بال بال زدن، تکان دادن دست جلوی چشم ها و …)، بازی کردن بی معنی با اسباب بازی ها، عدم توانایی انجام بازی های اجتماعی در سن مشخص، روی پنجه راه رفتن، عدم برقراری تماس چشمی، علاقه مندی به وسایلی که می چرخند ( همانند: ماشین لباسشویی، پنکه، هواکش و …)، عدم تکلم در سنی که باید تکلم کنند، است.

باید توجه داشت که داشتن علائم بالا به معنای اختلال اتیسم نیست اما بهتر است درصورتی که والدین چندین نمونه از این رفتارها را در کودکشان مشاهده کردند به متخصص مربوطه مراجعه کنند.

* تشخیص اتیسم همیشه آسان نیست

مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت در این خصوص با بیان اینکه تشخیص پزشکی برای اوتیسم وجود ندارد، گفت: «تشخیص اتیسم همیشه آسان نیست و تست آزمایشگاهی برای آن وجود ندارد، بنابراین پزشکان با بررسی رفتارهای کودکان و گوش دادن به نگرانی والدین قادر به تشخیص هستند».

وی ادامه داد: «بیماران اتیسمی نیاز به کمک دارویی، مراقبت،کاردرمانی،گفتار درمانی و همچنین اطلاع رسانی بیشتر به جامعه دارند که افزایش آگاهی جامعه می تواند فشار روانی خانواده را کم و کمک به پذیرش میزان این مسأله در خانواده و جامعه شود».

حضرتی با بیان اینکه در ایران از هر ۷۰ تا ۱۰۰ نوزاد متولد شده یک نوزاد مبتلا به اتیسم است، به علل شیوع اتیسم اشاره کرد و افزود: «تحقیقات نشان می دهد که ژنتیک عامل موثری در بروز این بیماری است و اطفال متولد شده با والدین مسن تر در معرض خطر ابتلا به اتیسم هستند».

* تحصیل ۲۸۰۰ دانش آموز مبتلا به اتیسم در مدارس

مجید قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از تحصیل حدود ۲۸۰۰ دانش آموز مبتلا به اتیسم در ۴۸ مدرسه دولتی و غیردولتی در کشور خبر داد و اظهار کرد: «از این ۴۸ مدرسه در سراسر کشور، ۳۰ مدرسه دولتی و بقیه غیردولتی هستند».

وی نسبت دانش آموزان پسر اتیسم به دختر را چهار به یک، عنوان کرد و ادامه داد: «درصدد هستیم که تمام استان ها حداقل دارای یک مدرسه اتیسم باشند؛ برنامه ریزی در این حوزه از پیچیدگی های خاصی برخودار است، چون نیازمند نیروی انسانی، فضای آموزشی و نیروی توانبخشی خاصی در این زمینه است».

قدمی بر لزوم آموزش معلمان با تجربه برای دانش آموزان اتیسم تأکید کرد و افزود: «در این خصوص هماهنگی های لازم انجام شده و این مهم در حال پیگیری است».

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «درس خواندن ۲۸۰۰ دانش آموز اتیسمی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.