از دستفروشی تا کارآفرینی / ایجاد اشتغال پایدار برای ۲۴ جوان جویای کار+ تصاویر



۱۲ سال مشغول دست فروشی بود، چندین سال هم بین چین و دبی فعالیت داشت تا اینکه با راه اندازی یک واحد تولیدی پوشاک برای ۲۴ نفر هم شغل ایجاد کرده است.

خبرگزاری فارس کردستان/شیرین مرادی، به دنبال سوژه ای از جنس تولید مسیر سنندج به شهر صاحب از توابع شهرستان سقز را در پیش می گیریم.

صاحب از شهرهای جدید استان کردستان در ۱۵ کیلومتری مسیر سقز سنندج است، شهری که براساس آخرین سرشماری مرکز آمار حدود ۴ هزار نفر جمعیت دارد.

اگر قرار باشد تولیدکننده باشی، نیازی به موقعیت مکانی خاص نداری، مکان فعالیت می تواند یک کارخانه بزرگ و مجهز در پایتخت کشور باشد یا واحدی تولیدی در یکی از شهرهای مرزی کردستان.

عشق و علاقه به تولید، کار و اشتغال که در انسان به جوشش در آید، آنگاه می توان زمین و زمان را برای همیاری، توانستن و موفق شدن به صف کرد و از دست فروشی به تولیدکنندگی رسید.

در کارگاه تولیدی آقای رحمان آلتونی در شهرک صنعتی صاحب همه مشغول کارند، چرخ باید بچرخد تا چرخ زندگی شان بچرخد چرخ زندگی ۲۸ خانواری که امروز در این کارگاه تولیدی مشغول به کار هستند.

این کارآفرین کردستانی می گوید: سال ۸۲ فعالیت در بازار را با دست فروشی آغاز کردم، آن روزها قیمت اجناس در مریوان به خاطر ورود کالا از مرز پایین بود، جنس را از مریوان می خریدم و در شهر سقز می فروختم، البته در آن زمان پوشاک به سایر نقاط کشور هم به ویژه شهرهای شمالی کشور می بردم.

سال ۸۲ فعالیت در بازار را با دست فروشی آغاز کردم، جنس را از مریوان می خریدم و در شهر سقز می فروختم

اواخر سال ۸۲ بود تصمیم گفتم برای درآمد بیشتر جنس از دبی خریداری می کردم و با سود بیشتر در بازار سقز عرضه می کردم این روند تا پایان سال ۸۴ ادامه داشت و با گرم شدن بازار چین و پایین بودن قیمت اجناس در این کشور از سال ۸۸ به بعد به صورت یک برنامه مستمر اقدام به خرید و فروش کالاهای بهداشتی، آرایشی و پوشاک و لوازم برقی ما بین دبی و چین کردم.

استارت کار تولید

وی افزود: همانطور که اشاره کردم سال ۸۲ اجناسی که در مریوان خریداری می کردم را در شهرهای شمال کشور مانند رشت، لاهیجان و شهرهای دیگری عرضه می کردم در همان زمان برای گسترش و راحتی بیشتر کارم یک مغازه بزرگ فروش پوشاک و لوازم بهداشتی به عنوان شعبه عمده فروشی در لاهیجان باز کردم.

این فعالیت تا سال ۹۴ ادامه داشت در این مکان ضمن عرضه کالا به صورت عمده فروشی کار ویزیتوری را برای ارسال جنس به سایر نقاط کشور انجام می دادم، اما به خاطر یک سری مشکلات به ویژه دوری از خانواده و دور بودن مسافت مغازه را جمع کردم و به سقز بازگشتم.

اواخر سال ۹۴ با توجه به ظرفیتی که در زمینه واگذاری اراضی در شهرک صنعتی و همچنین پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی فراهم شده بود تصمیم گرفتم از این فرصت استفاده و در شهر خودم یک واحد تولیدی پوشاک راه اندازی کنم.

توسط نماینده وقت مردم شهرستان های سقز و بانه به سازمان صنعت، معدن و تجارت معرفی شدم و بعد از دو سال دوندگی از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی از محل صندوق توسعه ملی بعد از انجام فرایندهای لازم موفق به دریافت تسهیلات شدم.

مکان فعلی کارگاه که یک سوله خالی و بدون هیچ امکاناتی بود برای اجرای طرح تولیدی در اختیار ما قرار گرفت، بلافاصله بعد از تحویل ساخت و ساز و ایجاد زیرساخت های لازم برای راه اندازی واحد تولیدی را شروع کردم و تا پایان سال ۹۷ به لحاظ زیرساختی اقدامات لازم را انجام دادم و تجهیز کارگاه و خرید دستگاه های صنعتی را شروع کردیم.

از آذرماه سال ۹۸ پروانه بهره برداری را کسب کردم و فراخوان جذب نیرو دادم که در حال حاضر برای ۲۴ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاده کرده ام.

افرادی که اینجا به کارگیری شده اند از جوانان شهرهای سقز و صاحب هستند.

راه اندازی کارگاه آموزشی

این کارآفرین در مورد برنامه هایش در این واحد تولیدی می گوید: با کمک اداره فنی و حرفه ای سقز و متولیان امر در مرکز استان امسال کارگاه آموزش خیاطی در بستر همین واحد تولیدی راه اندازی کردیم.

در این کارگاه آموزشی به افراد علاقمند حتی کسانی که به صورت تجربی مشغول به فعالیت هستند، آموزش های لازم داده می شود و به این ترتیب نیروی کار برای توسعه واحد تولیدی و افزایش تولیدات تربیت خواهد شد.

امسال کارگاه آموزش خیاطی در بستر همین واحد تولیدی را راه اندازی کردیم

وی می گوید: به افرادی که در دوره های آموزشی شرکت می کنند مدرک معتبر در رشته های دوخت، برش و غیره ارائه می شود و تعدادی از این افراد به صورت دورکاری برای همین واحد تولیدی فعالیت خواهند کرد.

تولید ۹۰ مدل لباس

وی در ادامه در مورد محصولات تولیدی در این کارگاه خیاطی هم گفت: در این واحد بیش از ۹۰ مدل لباس زنانه و بچه گانه دوخته می شود که البته برنامه ما توسعه تولیدات به لحاظ کمیت، کیفیت و تنوع در آینده نزدیک است.

وی افزود: در مسیر توسعه کار با مشکلاتی مواجه هستیم که مهم ترین آن کمبود مواد اولیه است که نیاز به حمایت دستگاه های متولی داریم.

تجهیز کارگاه با بروزترین امکانات

چرخ های خیاطی موجود در کارگاه از به روزترین دستگاه ها هستند سعی کرده ایم بهترین و پیشرفته ترین چرخ های دوخت را خریداری کنیم چرخ هایی که دارای صفحه نمایشگر و سخنگو هستند.

تجهیز کارگاه با این امکانات هزینه بر بود اما با توجه به اینکه این وسایل دارای ضمانت ۱۲ تا ۱۸ ساله هستند قطعا دچار استهلاک کمتری خواهند شد در نتیجه هزینه بازسازی و تعمیر را در آینده نخواهیم داشت.

خیلی ها معتقدبودند که نباید سرمایه زیادی در ساخت و ساز داشته باشم و بهتر است تجهیز کارگاه را با وسایل قدیمی و مدل پایین تر انجام دهم ولی برنامه و هدف من در راه اندازی این واحد تولید اشتغال پایدار است و به همین منظور از بهترین امکانات و مصالح در راه اندازی این کارگاه استفاده کرده ام.

هدف من در راه اندازی این واحد تولیدی اشتغال پایدار است و به همین منظور از بهترین امکانات و مصالح در راه اندازی این واحد تولیدی استفاده کرده ام.

معتقدم دستگاه های به روز در کنار نیروی آموزش دیده و متخصص می تواند جوابگوی تولید به روز و با کیفیت و در نتیجه رضایتمندی مصرف کننده باشد.

هدف گذاری برای آینده

برنامه ریزی برای توسعه از همان زمانی که کار را شروع کردم همواره یکی از اهدافم بوده است قطعا کاری موفق خواهد بود که با برنامه ریزی درست روی ریل توسعه قرار بگیرد البته شاخ و بال دادن به تولید به چند مولفه مهم از جمله بازار مناسب، حمایت و مدیریت مناسب بستگی دارد.

در شرایط امروز که با دو بحران بزرگ گرانی ارز و بیماری کرونا مواجه هستیم رونق و توسعه تولید دشوارتر از گذشته است و تولیدکنندگان بیش از هر زمانی نیاز به حمایت از سوی متولیان امر دارند.

تولید باکیفیت وظیفه اصلی تولیدکنندگان است مردم هم می توانند با مصرف محصولات تولیدی داخل کشور بهترین حمایت را از تولیدکنندگان و اشتغال موجود داشته باشند.

مردم با مصرف محصولات تولیدی داخل کشور از تولیدکنندگان و اشتغال موجود حمایت کنند.

قیمت مواد اولیه به صورت نگران کننده ای در نوسان است قیمت پارچه به روز تغییر می کند و این موضوع هزینه های تولید را افزایش در نتیجه قدرت خرید را هم کم می کند رکود بازار بدترین ضربات را به تولید وارد می کند.

پرداخت ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولید

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان می گوید: امروزه به واسطه تحریم ها و مشکلات اقتصادی فشار زیادی بر واحدهای تولیدی در سطح کشور و استان وارد شده ولی فعالین حوزه تولید تمام توان خود را برای فعال نگه داشتن واحدهای تولیدی بکار گرفته اند.

پیمان الماسی تصریح کرد: در راستای حمایت از واحدهای تولیدی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به صورت مستمر در استان تشکیل و زمینه رفع مشکلات تعداد قابل توجهی از واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی فراهم شده است.

وی سهم استان از محل طرح تولید اشتغال تبصره ۱۸ را ۱۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۱۲ درصد به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است.

۷۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۱۲ درصد به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: حدود ۱۵۰ میلیارد تومان نیز به عنوان مصوبه در حال حاضر در بانک ها در دست دسترسی و اقدام است که در صورت تحقق کامل ضمن عملیاتی شدن سهم کامل استان زمینه جذب اعتبارات سایر استان ها از همین محل فراهم می شود.

الماسی اضافه کرد: این منابع شناور و امکان جابجایی آن در استان ها وجود دارد که امیدواریم با همت بانک های عامل زمینه تحقق این مهم فراهم شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۳۳ واحد تولیدی با ظرفیت اسمی ۷۸۶ نفر اشتغال در حوزه نساجی و پوشاک در استان پروانه فعالیت دارند، گفت: در حال حاضر ۲۴ واحد از این تعداد فعال و نیمه فعال و ۹ واحد آن راکد است.

فعالیت ۱۰۵ واحد تولیدی در سقز

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: ۱۰۵ واحد تولیدی در شهرستان سقز با ظرفیت اسمی یک هزار و ۷۲۳ نفر و سرمایه گذاری ۲۹۰ میلیارد تومان فعالیت دارند.

الماسی اضافه کرد: خاصتا در مورد واحد تولیدی الماس غرب آلتون ۲٫۵ میلیارد تومان با سود چهار درصدی از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده است.

و اما ….

امسال از سوی مقام معظم رهبری، بعنوان سال جهش تولید نام گذاری شده است، شیوع بیماری کرونا و افزایش تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، شرایط رسیدن به جهش تولید را دشوارتر کرده است و برای دستیابی به این امر، نیاز است اقدامات بسیاری از سوی مسئولان، برنامه ریزی و اجرا شود.

در این راستا باید مشکلاتی همچون، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و صنعتی، تامین مواد اولیه، تامین زیرساخت های موجود برای واحدهای تولیدی و صنعتی و توسعه بازار فروش داخلی و خارجی محصولات تولیدی که عمده، مشکلات موجود اکثر تولیدکنندگان سراسر کشور است، حل شود.

نقش مردم

خرید کالای تولید داخل توسط مردم نیاز مهم در راستای حمایت از تولید داخلی است. بدون تردید اگر مردم در خرید کالاهای روزمره خود، کالای ساخت داخل را بر کالاهای خارجی ترجیح دهند، گام بزرگی در مسیر اشتغال زایی، افزایش تولید و شکوفایی اقتصادی کشور برداشته اند.

اصرار مردم به مصرف کالای داخلی کشور علاوه بر کاهش بیکاری و افزایش تولید و درآمد که به نفع کشور و مردم است، به تدریج موجب ارتقای کمی و کیفی سطح تولید و رسیدن به مرحله صادرات به کشورهای دیگر می شود.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱/خ

پرسش و پاسخ در از دستفروشی تا کارآفرینی / ایجاد اشتغال پایدار برای ۲۴ جوان جویای کار+ تصاویر

گفتگو با هوش مصنوعی