انجمن های علمی دانشجویی به دنبال مهارت افزایی هستند



ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن های علمی دانشجویی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بسیاری از فعالیت هایی که اکنون انجام می دهیم، نیاز به تبلیغات آنلاین ندارد و از زمان کرونا مجبور شدیم همه برنامه ها را به صورت مجازی برگزار کنیم و این فرصت باعث شد تا مهارت افراد افزایش بسیاری پیدا کند و در تولیدات محتوا به صورت مجازی توانمند شدند.

پارسا اخلاقی در برنامه اینستاگرامی با موضوع تحت عنوان «چالش ها و ظرفیت های پیش روی دبیران مجموعه های دانشجویی در دوران کرونا» اظهار کرد: در بازه ای که پاندمی کرونا آغاز شد، فعالیت انجمن های علمی به گونه ای راکد بود. در آن بازه زمانی همه انجمن ها و تشکل های دانشجویی داخل دانشگاه برخلاف تصورات رشد بسیار بالایی داشت. در این زمان بیش از ۱۰۰۰ برنامه برگزار شد که همه انجمن های علمی ما فعالیت کردند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این زمان انجمن های علمی راکد را فعال کردیم. مثلا دانشکده ادبیات که تا قبل از کرونا سه انجمن داشت، اکنون ۶ انجمن علمی فعال دارد و این فعالیت ها با همکاری و علاقه دانشجویان عضو انجمن های علمی و فرهنگی شکل گرفت. بیش از ۱۵ انجمن بین رشته ای وجود دارد که در زمان کرونا حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ عضو اصلی را به خود اختصاص داد. در شرایط کرونا یی موجود این عدد بسیار خوبی است.

دبیر انجمن های دانشکده علمی دانشجویی ادبیات عنوان کرد: اکنون اعضای فعال بسیار زیادی در انجمن علمی هستند که با عنوان عضو شورای مرکزی و سپس به عنوان اعضای انجمن های علمی فعالیت می کنند. برنامه های توانمندسازی که از نیم سال دوم سال ۹۸ برای دبیران انجمن ها و اعضای شورای مرکزی برگزار شد، به دانشجویان بسیار کمک کرد که با کل روند فعالیت انجمن ها آشنا شوند و بیاموزند که چه زمینه هایی در اختیار داریم و در چه حوزه هایی می توان فعالیت کرد.

وی تصریح کرد: تشکل های دانشجویی با فعالیت های متنوع در زمان کرونا بسیار سرگرم شدند و توانستند فعالیت های جدی تری در زمینه های مختلف داشته باشند. ما بیش از ۵۰۰۰ دنبال کننده در کانال تلگرامی داریم و آمار مشابهی هم در اینستاگرام وجود دارد که برنامه های ما را دنبال می کنندت. در واقع از این طریق توانستیم در این بازه زمانی فعال بمانیم.

اخلاقی بیان کرد: به طور کلی انجمن های علمی دانشجویی به دنبال مهارت افزایی هستند. بسیاری از فعالیت هایی که اکنون انجام می دهیم نیاز به تبلیغات آنلاین ندارد.

وی اضافه کرد: بعد از آغاز تولید محتوا به صورت الکترونیک متوجه شدیم که بسیاری از مخاطبان جدید را کشف کرده ایم که می توانیم به آن ها محتوای خود را منتقل کنیم. به همین منظور انجمن ها استقبال و انگیزه پیدا کردند که از جوامع آماری مختلفی برای دیدن و استفاده کردن از برنامه ها استفاده کنند. برنامه های ضبطی یکی دیگر از آیتم هایی بود که از همان ابتدا در دستور کار انجمن ها قرار گرفت.

دبیر انجمن های دانشکده علمی دانشجویی خاطرنشان کرد: اهداف بسیاری از تشکل ها و انجمن ها این است که برنامه های مجازی داشته باشند. کرونا ما را مجبور کرد به این سمت حرکت کنیم. باید برای فضای مجازی تولید محتوا کرد تا دانشجویان به این سمت هدایت شوند. اگر از فضای مجازی استفاده نکنیم، در نهایت کنار زده می شویم. تنها راه برای ادامه دادن مسیر پس از پاندمی کرونا دسترسی بی نهایت به فضای مجازی است. این موضوع یکی از نکات مثبت برای قوی تر شدن انجمن ها و تشکل های دانشجویی است تا بتوانند کار خود را در این حوزه ادامه دهند.

اخلاقی افزود: فضای مجازی این اختیار را به ما داد که از این فرصت استفاده کنیم. بسیاری از دانشجویان از این طریق با برنامه های متفاوت انجمن لینک شدند و برنامه های مورد علاقه خود را دنبال کردند. در این زمینه دانشجویان زیادی توانمند شدند و توانستند فعالیت هایی که در گذشته هزینه هایی را به همراه داشت، انجام دهند. در مجموع منابع مالی در این ۲ سال اخیر در زمینه های خوبی هزینه شد.

محمدامین پوراحمدی، نماینده سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، نیز در ادامه این برنامه اظهار کرد: ما معتقد هستیم اگر فردی در سازمان دانشجویان حضور پیدا می کند، باید حتما فعال و به طور مداوم مشغول فعالیت های گوناگون در حوزه های مختلف باشد. بنابراین فردی که فعال است را می توان عضو یک سازمان دانست. ما سیاستی که از ابتدای دوران کرونا در نظر گرفتیم، این بود که فعالیت های خود را در زمینه های مختلف افزایش دهیم.

وی افزود: سازمان دانشجویان در بازه شیوع ویروس کرونا ۲۲۳ فعالیت و برنامه مختلف در فضای مجازی منتشر کرده است. قطعا این پاندمی روی همه مجموعه ها تاثیرگذار بوده و ما هم از این قاعده مستثنی نبودیم. ما در این بازه ۶۶۰ عضو پرتالی داشتیم و حدود ۲۱۰۰ دنبال کننده در شبکه های اجتماعی داریم که از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر از دانشگاه های مختلف و شهرهای اطراف همراه ما بودند و برنامه ها را دنبال می کردند.

نماینده سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: سازمان دانشجویان عضوی از یک نهاد بزرگ تر به نام جهاد دانشگاهی است. فعالیت اعضای رسمی این مجموعه غالبا از سازمان دانشجویان آغاز شده و اکنون صاحب مناصب مختلف در رده های گوناگون جهاد دانشگاهی هستند. فعالیت در این سازمان یک انباشت تجربه برای ما به ارمغان آورده که می توانیم از آن استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: تولیدات رسانه ها و محتوا یکی از ارکان مهم در همه زمینه ها به شمار می رود و بسیاری از کسب و کارها به این موضوع روی آورده اند و فعالیت های جدی انجام می دهند تا بتوانند پیش روند. با توجه به اینکه می دانستیم پاندمی کرونا به این زودی تمام نخواهد شد، سعی کردیم از همان روزهای ابتدایی افراد مختلف را جذب کنیم تا برای فعالیت در این فضا آمادگی لازم را داشته باشیم. در ابتدای امر برگزاری برخی مراسم به قورت لایو مرسوم شد. همچنین بسیاری از برنامه ها به صورت ضبطی برگزار شد که با کیفیت بسیار خوبی برای مخاطبان عرضه گردید.

پوراحمدی تصریح کرد: تولیدات متنوعی با موضوعات مختلف به صورت صوتی نیز در شبکه های اجتماعی منتشر شد و سعی کردیم مقالات مهم را هم به صورت صوتی در اختیار مخاطبان قرار دهیم. البته لازم است دید ما بلندتر از این باشد و تلاش کنیم پس از کرونا هم این استقبال باقی بماند و به برگزاری برنامه های مجازی ادامه دهیم. در این زمینه باید نگاه تسهیل گرانه در حوزه های کلان مانند استفاده از بستر اینترنت داشت تا نهاد دانشگاه بتواند عملکرد قوی تری در این زمینه داشته باشد.

نماینده سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: دوران پساکرونا به صورت قبل نخواهد بود و اهمیت فضای مجازی حفظ می شود و استمرار خواهد داشت. ما باید به ساخت برنامه هایی که تنها مختص فضای مجازی است، روی آوریم. اگر این فعالیت ها ادامه پیدا کند، می تواند موضوع مهمی برای مخاطبان باشد چون باعث محدود شدن مخاطب نمی شود. باید توجه داشت هزینه های فعالیت در فضای مجازی نسبت به فعالیت در فضای فیزیکی بسیار کمتر است. همچنین ستاد مرکزی سازمان نیز حامی دانشجویان است و کمک می کند که طرح ها بهتر انجام شود.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انجمن های علمی دانشجویی به دنبال مهارت افزایی هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.