چرا گلخانه داری در خراسان شمالی توسعه پیدا نکرده است؟



ایسنا/خراسان شمالی سرپرست امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: مساحت گلخانه هایی که در این استان وجود دارد با ظرفت موجود فاصله زیادی دارد.

محمد عفتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: مساحت گلخانه های موجود در این استان ۸۰ هکتار است که از این میزان ۵۷ هکتار فعال و مابقی غیر فعال است.

وی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده طی برنامه ۷ ساله در این استان باید سالانه ۲۰ هکتار گلخانه ایجاد شود تا به ظرفیت موجود برسیم.

عفتی ادامه داد: این در حالی است که این سازمان طی سال گذشته ۲۴ پروانه تاسیس ایجاد گلخانه را صادر کرده که از این میزان ۵٫۵ هکتار به بهره برداری رسیده و مابقی نیز در دست ساخت است.

وی در ارتباط با عللی که موجب شده تا صنعت گلخانه داری در این استان رشد چندانی نداشته باشد، توضیح داد: مساحت کشاورزی در فضای بسته در این استان نسبت به استان های دیگر کمتر است که یکی از مهمترین علت آن نبود زیرساخت های لازم است.

این مقام مسئول بیان کرد: کشاورزی در این استان به صورت خرده مالکی است و به شکل سنتی انجام می شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر نبود شرکت های کشت و صنعت و یا سند دار نبودن بخشی از زمین های کشاورزی از دیگر عوامل تاثیرگذار بر این امر بوده است.

سرپرست امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: از سوی دیگر نبود جاده های مناسب برای حمل و نقل تولیدات کشاورزی و پراکندگی روستاها و نبود نقدینگی لازم نیز بر این امر موثر است.

وی در ارتباط با غیرفعال بودن برخی از گلخانه ها نیز بیان کرد: تعدادی از گلخانه داران پروانه بهره برداری را گرفته اما انجام کشت را برای یک فصل از سال برنامه ریزی کرده اند.

عفتی تاکیدکرد: از سوی دیگر نبود سرمایه در گردش نیز بر این امر موثر بوده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چرا گلخانه داری در خراسان شمالی توسعه پیدا نکرده است؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.