انجام ۲۵ درصدی پروژه های تحقیقاتی به سفارش مستقیم صنعت



مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با بیان این که در فرصت مطالعاتی سال ۱۳۹۲، ۱۴ عضو هیات علمی جذب شدند که این میزان در سال ۱۳۹۷ به ۵۰ نفر رسید و گفت: براساس طرح تحول همکاری دانشگاه با صنعت و جامعه انجام ۲۵ درصد پروژه های تحقیقاتی به سفارش مستقیم صنعت و جامعه برنامه ریزی شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد سیف در نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها، چالش های کشور را شامل بیکاری، آلودگی محیط زیست، مصرف نامناسب منابع آب، مسائل اقتصادی و صندوق های بازنشستگی، بهره وری و کارآیی نامناسب صنعت و کشاورزی و سرانه مصرف بالای انرژی دانست و گفت: منشأ همه چالش های ایجاد شده علمی است و می طلبد که دانشگاه ها برای رفع این چالش ها وارد شوند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری فارغ التحصیلان دانشگاهی، رتبه اول مالکیت نفت و گاز دنیا و وجود ذخائر معدنی را از جمله فرصت های کشور نام برد و خاطرنشان کرد: به منظور ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه نیازمند اکوسیستم هایی هستیم که نظام پذیرش دانشجو، قطب های علمی، مراکز پژوهشی و مراکز رشد و نوآوری و شرکت های دانش بنیان به عنوان اکوسیستم هایی در این راستا هستند.

سیف با اشاره به اجرای طرح تحول در همکاری های دانشگاه ها و موسسات پژوهشی با جامعه و صنعت خاطر نشان کرد: این طرح با همکاری معاونت پژوهشی، وزارت علوم و وزیر علوم مصوب شد و این طرح که زمینه هم افزایی میان بخش های مختلف را ایجاد کرده، از سوی وزیر علوم در مهرماه سال جاری ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با بیان این که براساس این طرح چشم انداز ما در ارتباط میان دانشگاه و صنعت و جامعه این است که دانشگاه ها و موسسات پژوهشی شریک راهبردی صنعت و جامعه باشند، ادامه داد: مشارکت حداکثری اعضای هیات علمی و اجرای ۲۵ درصدی پروژه های تحقیقاتی به سفارش مستقیم صنعت و جامعه از جمله اهداف کلان این طرح به شمار می رود.

وی با تاکید بر این که در این طرح ۴۴ اقدام مشخص برای رفع چالش های کشور در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: یکی از این راهبردها فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در بخش صنعت است که در حال حاضر تعدادی از اعضای هیات علمی در حوزه های علوم انسانی و هنر در دستگاه های اجرایی همکاری های خود را آغاز کرده اند.

به گفته سیف، در سال ۱۳۹۲، ۱۴ عضو هیات علمی جذب صنعت شدند که این میزان در سال ۱۳۹۳، هشت نفر، در سال ۱۳۹۴، هفت نفر، در سال ۱۳۹۵، هشت نفر و در سال ۱۳۹۶، ۱۷ نفر و در سال ۱۳۹۷، ۵۰ نفر از اعضای هیات علمی فرصت مطالعاتی خود در بخش صنعت را اجرایی کرده اند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مهارت افزایی دانشجویان را از دیگر راهبردهای این دفتر نام برد و گفت: تاکنون ۴۵۵۱ دوره مهارت افزایی به منظور جبران خلاهای میان آموزش های صنعتی با واقعیت جامعه برگزار شده است و در این دوره ها ۱۳۲ هزار و ۴۶۴ نفر حضور داشتند.

وی با اشاره به اقدام دفتر ارتباط میان دانشگاه و صنعت در خصوص پایش وضعیت قراردادهای همکاری میان دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت: در این زمینه هیچ گونه آماری وجود نداشت و براساس پایش های انجام شده حجم قراردادهای دانشگاه با صنعت در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۹۵۳ میلیارد تومان بود که این میزان در سال ۱۳۹۶، ۹۵۲ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۵، ۸۶۳ میلیارد تومان بوده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با اشاره به تصویب قانون صلاحیت حرفه ای در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: آموزش های صلاحیت حرفه ای تکمیل کننده آموزش دانشگاهی است که در این زمینه برنامه هایی اجرایی شده است.

وی با اشاره به ارائه رشته ها و گرایش های مختلف در دانشگاه های کشور با تاکید بر این که برای همه رشته و گروه ها نمی توان برنامه یکسانی ارائه داد، خاطر نشان کرد: براین اساس ما سندی را تهیه کردیم تا دانشگاه های مختلف در رشته های مختلف برنامه ریزی هایی را انجام دهند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انجام ۲۵ درصدی پروژه های تحقیقاتی به سفارش مستقیم صنعت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.