همه چیز درباره سیستم ردیابی Flightradar۲۴ / برنامه سیستم ردیابی پرواز برای اندروید و iOS در دسترس است

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، فلایت رادار ۲۴ یک سرویس ردیابی پرواز جهانی است که اطلاعاتی در مورد هزاران هواپیما در سراسر جهان را ارائه می دهد. این سرویس ردیابی ۱۸۰ هزار پرواز را از بیش از ۱۲۰۰ خطوط هوایی و پرواز به بیش از ۴۰۰۰ فرودگاه در سراسر جهان به صورت زنده نشان می دهد. این سرویس در حال حاضر به صورت آنلاین و برای دستگاه iOS یا اندروید در دسترس است.
فلایت رادار ۲۴ یک ردیاب پرواز است که ترافیک هوایی زنده را از سراسر جهان نشان می دهد. این سرویس داده های چندین منبع داده از جمله ADS-B، MLAT و داده های راداری را با هم ترکیب می کند. داده های ADS-B، MLAT و رادار بهمراه داده های وضعیت پرواز از خطوط هوایی و فرودگاه ها جمع آوری می شوند.
بیشتر بخوانید
فناوری ADS-B
فناوری اولیه ای که Flightradar۲۴ برای دریافت اطلاعات پرواز از آن استفاده می کند، پخش خودکار نظارت وابسته ADS-B نامیده می شود.
نحوه کار این فناوری را درتصویر زیر مشاهده می کنید:
هواپیما موقعیت خود را از یک منبع ناوبری GPS (ماهواره) می گیرد
ترانسپوندر ADS-B موجود در هواپیما سیگنال حاوی مکان را منتقل می کند
سیگنال ADS-B توسط یک گیرنده متصل به Flightradar۲۴ گرفته می شود
گیرنده اطلاعات را به Flightradar۲۴ می دهد
داده ها در سایت و برنامه های Flightradar۲۴ قابل رویت هستند
فناوری ADS-B یک فناوری نسبتا جدید و در حال توسعه است، به این معنی که امروزه به ندرت توسط کنترل ترافیک هوایی (ATC) استفاده می شود. برآورد ها نشان می دهد که تقریبا ۷۰ درصد از کل هواپیما های مسافربری تجاری (۸۰ درصد در اروپا، ۶۰ درصد در ایالات متحده) به فرستنده ADS-B مجهز هستند. برای هواپیمایی عمومی این تعداد احتمالا زیر ۲۰ درصد است. درصد هواپیما های مجهز به گیرنده های ADS-B به طور پیوسته در حال افزایش است، زیرا تا سال ۲۰۲۰ استفاده از این فناوری برای اکثر هواپیما ها در سراسر جهان اجباری شده بود. فناوری ADS-B جایگزین رادار اولیه به عنوان روش نظارتی می شود که توسط ATC استفاده میشد.
فلایت رادار ۲۴ دارای شبکه ای با بیش از ۲۰ هزار گیرنده ADS-B در سراسر جهان است که اطلاعات پرواز را از هواپیما با فرستنده های ADS-B دریافت می کنند. با توجه به فرکانس بالا استفاده شده (۱۰۹۰ مگاهرتز)، پوشش سیگنال از هر گیرنده بسته به موقعیت مکانی به حدود ۲۵۰-۴۵۰ کیلومتر (۱۵۰-۲۵۰ مایل) محدود می شود. هرچه هواپیما از گیرنده دورتر باشد، سیگنال های کمتری از آن دریافت می شود. محدودیت مسافت دستیابی به پوشش ADS-B از اقیانوس ها را بسیار دشوار می کند.
فلایت رادار ۲۴ در ارتفاع کروز (بالای ۳۰ هزار فوت) ۱۰۰ درصد اروپا و ایالات متحده را پوشش می دهد. همچنین پوشش خوبی از ADS-B در کانادا، مکزیک، کارائیب، ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور، پرو، برزیل، آفریقای جنوبی، روسیه، خاورمیانه، پاکستان، هند، چین، تایوان، ژاپن، تایلند، مالزی، اندونزی، استرالیا و نیوزیلند وجود دارد. در سایر نقاط جهان پوشش ADS-B متفاوت است.
فناوری MLAT
در برخی مناطق با پوشش گیرنده های FR۲۴، موقعیت هواپیما های غیر ADS-B را نیز با استفاده از روشی معروف به تفاوت زمان ورود یعنی (TDOA) و با کمک Multilateration (MLAT) محاسبه می کنند. با اندازه گیری مدت زمان دریافت سیگنال از هواپیما با فرستنده ModeS قدیمی تر، می توان موقعیت این هواپیما ها را محاسبه کرد. برای کارکرد MLAT، چهار گیرنده FR۲۴ یا بیشتر، که از همان هواپیما سیگنال دریافت می کنند، مورد نیاز است. پوشش MLAT فقط در حدود ۳۰۰۰ فوت حاصل می شود، زیرا احتمال اینکه چهار گیرنده یا بیشتر بتوانند سیگنال فرستنده را دریافت کنند با افزایش ارتفاع افزایش می یابد.
امروزه بیشتر مناطق اروپا و آمریکای شمالی با MLAT بالاتر از حدود ۳ تا ۱۰ هزار فوت پشتیبانی می شود. همچنین برخی از پوشش های MLAT در مکزیک، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، چین، ژاپن، تایوان، تایلند، مالزی، اندونزی، استرالیا و نیوزیلند وجود دارد. با ادامه افزودن گیرنده های جدید به شبکه، مناطق بیشتری تحت پوشش MLAT قرار می گیرند.
نکته قابل توجه در نقشه فلایت رادار، آسمان کشور کره جنوبی است که هیچ هواپیمایی از آن عبور نمی کند.
ماهواره
ردیابی پرواز مبتنی بر ماهواره آخرین مرحله در تلاش این رادار برای پوشش جهانی ADS-B است. ماهواره های مجهز به گیرنده های ADS-B داده های هواپیما های خارج از منطقه تحت پوشش شبکه ADS-B را جمع آوری و این داده ها را به شبکه Flightradar۲۴ ارسال می کنند. داده های ADS-B ماهواره ای موجود در Flightradar۲۴ از ارائه دهندگان متعددی جمع آوری می شود. از آنجا که تعداد ماهواره های ارائه دهنده داده و مکان آن ها پویا است، پوشش ماهواره ای متفاوت است. به طور کلی، ADS-B ماهواره ای باعث افزایش پوشش پرواز ها از طریق اقیانوس می شود که در آنجا امکان پذیرش زمینی داده ها وجود ندارد. فقط هواپیما های مجهز به فرستنده ADS-B از طریق ماهواره ردیابی می شوند.
داده های رادار آمریکای شمالی
علاوه بر ADS-B و MLAT، داده های زنده دیگری نیز برای پرواز ها در آمریکای شمالی دریافت می شود. این داده ها بر اساس داده های راداری (نه فقط هواپیما های مجهز به ترانسپوندر های ADS-B) و شامل بیشترین ترافیک هوایی برنامه ریزی شده و تجاری در حریم هوایی ایالات متحده و کانادا و همچنین بخش هایی از اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام است.
فناوری Flarm
این فناوری نسخه ساده تری از ADS-B با برد کوتاه تر است که در بیشتر موارد برای ردیابی هواپیما های بدون سرنشین استفاده می شود. برد گیرنده Flarm بین ۲۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است. این گیرنده ها اغلب در فرودگاه های کوچک با پرواز گلایدر نصب می شوند تا گلایدر های اطراف فرودگاه را ردیابی کنند.
تخمین ساعت پرواز
هنگامی که هواپیمایی خارج از پوشش پرواز می کند، Flightradar۲۴ در صورت مشخص بودن مقصد پرواز، موقعیت هواپیما را تا ۲ ساعت تخمین می زند. برای هواپیما های فاقد مقصد مشخص، موقعیت تا ۱۰ دقیقه تخمین زده می شود. موقعیت بر اساس پارامتر های مختلف محاسبه شده و در اکثر موارد کاملا دقیق است، اما برای پرواز های طولانی موقعیت در بدترین حالت می تواند تا حدود ۱۰۰ کیلومتر (۵۵ مایل) فاصله داشته باشد. در تنظیمات، گزینه ای برای تعیین مدت زمانی که می خواهید هواپیمای تخمینی را روی نقشه ببینید وجود دارد.
هواپیمایی که در Flightradar۲۴ قابل مشاهده است
وقتی ADS-B راه اندازی شد، در درجه اول در هواپیما های مسافربری تجاری با بیش از ۱۰۰ مسافر مورد استفاده قرار گرفت. تعداد فزاینده ای از هواپیما ها از جمله انواع هواپیما های کوچکتر، فرستنده های ADS-B را دریافت می کنند، اما تا زمانی که استفاده از این فناوری اجباری شد، تولیدکننده و مالک هواپیما تصمیم می گرفتند که آیا ترانسپوندر ADS-B در هواپیما نصب شود یا خیر.
مدل های معمول هواپیما که معمولا فرستنده ADS-B را دارند و در Flightradar۲۴ (با پوشش ADS-B) قابل مشاهده هستند:
همه مدل های ایرباس (A۳۰۰، A۳۱۰، A۳۱۸، A۳۱۹، A۳۲۰، A۳۲۱، A۳۳۰، A۳۴۰، A۳۵۰، A۳۸۰)
آنتونوف An-۱۴۸ و An-۱۵۸
هواپیمای ATR ۷۲-۶۰۰ خصوصا تحویل های جدید
هواپیمای BAe ATP
هواپیماهای BAe Avro RJ۷۰، RJ۸۵، RJ۱۰۰
بوئینگ ۷۳۷، ۷۴۷، ۷۵۷، ۷۶۷، ۷۷۷، ۷۸۷
هواپیمای Bombardier CRJ-۹۰۰
هواپیماهای Bombardier CS۱۰۰ و CS۳۰۰
هواپیمای Embraer E۱۹۰
هواپیماهای Fokker ۷۰ و ۱۰۰
مک دانل داگلاس DC-۱۰ و MD-۱۱
سوخو SuperJet ۱۰۰
برخی از ایلیوشین و توپولف جدیدتر (به عنوان مثال Il-۹۶ و TU-۲۰۴)
مدل های معمول هواپیما که معمولا ترانسپوندر ADS-B ندارند و در Flightradar۲۴ (با پوشش ADS-B) قابل مشاهده نیستند:
آنتونوف An-۱۲۴ و An-۲۲۵
هواپیمای ATR ۴۲، ۷۲ (به استثنای اکثر تحویل های جدید ATR ۷۲-۶۰۰)
بوئینگ ۷۰۷، ۷۱۷، ۷۲۷، ۷۳۷-۲۰۰، ۷۴۷-۱۰۰، ۷۴۷-۲۰۰، ۷۴۷SP
هواپیمای BAe Jetstream ۳۱ و ۳۲
همه مدل های بمباردیر CRJ (به استثنای اکثر تحویل های جدید CRJ-۹۰۰)
همه مدل های Bombardier Dash
همه مدل های CASA
همه مدل های دورنیه
همه مدل های Embraer (به استثنای اکثر تحویل های جدید Embraer E۱۹۰)
هواپیمای De Havilland Canada DHC-۶ Twin Otter
فوکر ۵۰
مک دانل داگلاس DC-۹، MD-۸x، MD-۹۰
ساب ۳۴۰ و ۲۰۰۰
بیشتر هلی کوپترها، بیشتر هواپیما های قدیمی، اکثر جت های تجاری، بیشتر هواپیما های نظامی، اکثر هواپیما های پروانه ای.
هواپیمایی که در Flightradar۲۴ قابل مشاهده است: (تحت پوشش MLAT، رادار، یا Flarm)
در مناطق با پوشش MLAT، راداری یا Flarm بیشتر ترافیک هوایی ردیابی می شود و مستقل از نوع هواپیما قابل مشاهده است که شامل هواپیما های پروانه، هلیکوپتر و گلایدر ها است. اما همانطور که در بالا ذکر شد، پوشش MLAT به برخی مناطق با گیرنده های FR۲۴ محدود می شود و به طور معمول تنها در ارتفاعات بالاتر از ۳۰۰۰ تا ۱۰ هزار فوت قابل دستیابی است، به این معنی که هواپیما های عمومی در ارتفاعات پایین ممکن است زیر پوشش MLAT باشند. داده های رادار آمریکای شمالی در بیشتر موارد شامل پرواز های هواپیمایی عمومی بدون برنامه پرواز نیست. داده های راداری غالبا اطلاعات ثبت هواپیما را از دست می دهند و هواپیما هایی که با MLAT ردیابی می شوند در بسیاری از موارد اطلاعات مربوط به علامت تماس را ندارند.
مسدود کردن
به دلایل امنیتی و حریم خصوصی، اطلاعات مربوط به برخی هواپیما ها محدود یا مسدود شده است. این هواپیما ها شامل اکثر هواپیما های نظامی و برخی هواپیما های با مشخصات بالا، مانند Air Force One است.
نقشه پوشش
مناطقی که تحت پوشش Flightradar۲۴ قرار دارند با رنگ آبی در نقشه مشخص است. توجه داشته باشید که پوشش و دید هواپیما به پارامتر های زیادی از جمله نوع هواپیما، نوع ترانسپوندر و ارتفاع هواپیما بستگی دارد، بنابراین پوشش می تواند برای هواپیما های مختلف حتی در همان مکان متفاوت باشد. اگر هواپیمایی که به دنبال آن هستید در Flightradar۲۴ قابل مشاهده نیست یا یک ترانسپوندر سازگار ندارد یا از پوشش Flightradar۲۴ خارج است.
جزئیات پرواز
با ضربه زدن روی هر هواپیمای در حال پرواز، می توان جزئیات پروازی مانند نوع هواپیما، فرودگاه مبدا و مقصد، مسافت طی شده و زمان تقریبی رسیدن را مشاهده را کرد. در سمت راست بالای نقشه، امکان جستجوی شهر، نام فرودگاه و هواپیما نیز وجود دارد.
برای استفاده از سایت و برنامه فلایت رادار، چهار اشتراک وجود دارد
اشتراک پایه
امکان ردیابی پرواز زنده، محدود بودن ردیابی پیشرفته ۳D و جستجو در سایت را دارد و امکاناتی مانند حذف تبلیغات، دیدن نقشه های اضافی، دیدن هشدارها، رویت جزئیات کامل هواپیما، نمودار های هوانوردی و تاریخچه پرواز وجود ندارد.
اشتراک نقره ای
علاوه بر امکانات اشتراک پایه، امکان رد تبلیغات، ردیابی پیشرفته ۳D نامحدود، دیدن هشدارها، دیدن پرواز های ۹۰ روز گذشته و رویت جزئیات بیشتر درباره هواپیما از ویژگی های این اشتراک هستند و قیمت خرید این اشتراک برای یک سال ۹٫۹۹ دلار است.
اشتراک طلایی
علاوه بر دارا بودن ویژگی های اشتراک نقره ای، قابلیت هایی مثل دیدن نمودار های هوانوردی، دیدن لایه های آب و هوایی، رویت جزئیات بیشتر درباره پروازها، دیدن مرز های ATC و همینطور ردیابی پرواز های یک سال گذشته را دارد. قیمت اشتراک یک ساله طلایی ۳۴٫۹۹ دلار است.
اشتراک کاری و تجاری
همه ویژگی های سه اشتراک قبل را به همراه قابلیت های مجوز برای مشاغل، دیدن سطح آب و هوای سطوح بالاتر، دیدن لایه های رعد و برق، رویت لایه AIRMETs / SIGMETs، دیدن نمای فرودگاه و ناوگان را دارد. قیمت این اشتراک برای یک سال ۴۹۹٫۹۹ دلار است.
در ادامه ویدئویی از یک شبانه روز پرواز هواپیماها در فلایت رادار را مشاهده می کنید:
گزارش از مائده زمان فشمی
انتهای پیام/
فلایت رادار ۲۴ یک ردیاب پرواز است که ترافیک هوایی زنده را از سراسر جهان نشان می دهد. این سرویس داده های چندین منبع داده از جمله ADS-B، MLAT و داده های راداری را با هم ترکیب می کند. داده های ADS-B، MLAT و رادار بهمراه داده های وضعیت پرواز از خطوط هوایی و فرودگاه ها جمع آوری می شوند.
بیشتر بخوانید
فناوری ADS-B
فناوری اولیه ای که Flightradar۲۴ برای دریافت اطلاعات پرواز از آن استفاده می کند، پخش خودکار نظارت وابسته ADS-B نامیده می شود.
نحوه کار این فناوری را درتصویر زیر مشاهده می کنید:
هواپیما موقعیت خود را از یک منبع ناوبری GPS (ماهواره) می گیرد
ترانسپوندر ADS-B موجود در هواپیما سیگنال حاوی مکان را منتقل می کند
سیگنال ADS-B توسط یک گیرنده متصل به Flightradar۲۴ گرفته می شود
گیرنده اطلاعات را به Flightradar۲۴ می دهد
داده ها در سایت و برنامه های Flightradar۲۴ قابل رویت هستند
فناوری ADS-B یک فناوری نسبتا جدید و در حال توسعه است، به این معنی که امروزه به ندرت توسط کنترل ترافیک هوایی (ATC) استفاده می شود. برآورد ها نشان می دهد که تقریبا ۷۰ درصد از کل هواپیما های مسافربری تجاری (۸۰ درصد در اروپا، ۶۰ درصد در ایالات متحده) به فرستنده ADS-B مجهز هستند. برای هواپیمایی عمومی این تعداد احتمالا زیر ۲۰ درصد است. درصد هواپیما های مجهز به گیرنده های ADS-B به طور پیوسته در حال افزایش است، زیرا تا سال ۲۰۲۰ استفاده از این فناوری برای اکثر هواپیما ها در سراسر جهان اجباری شده بود. فناوری ADS-B جایگزین رادار اولیه به عنوان روش نظارتی می شود که توسط ATC استفاده میشد.
فلایت رادار ۲۴ دارای شبکه ای با بیش از ۲۰ هزار گیرنده ADS-B در سراسر جهان است که اطلاعات پرواز را از هواپیما با فرستنده های ADS-B دریافت می کنند. با توجه به فرکانس بالا استفاده شده (۱۰۹۰ مگاهرتز)، پوشش سیگنال از هر گیرنده بسته به موقعیت مکانی به حدود ۲۵۰-۴۵۰ کیلومتر (۱۵۰-۲۵۰ مایل) محدود می شود. هرچه هواپیما از گیرنده دورتر باشد، سیگنال های کمتری از آن دریافت می شود. محدودیت مسافت دستیابی به پوشش ADS-B از اقیانوس ها را بسیار دشوار می کند.
فلایت رادار ۲۴ در ارتفاع کروز (بالای ۳۰ هزار فوت) ۱۰۰ درصد اروپا و ایالات متحده را پوشش می دهد. همچنین پوشش خوبی از ADS-B در کانادا، مکزیک، کارائیب، ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور، پرو، برزیل، آفریقای جنوبی، روسیه، خاورمیانه، پاکستان، هند، چین، تایوان، ژاپن، تایلند، مالزی، اندونزی، استرالیا و نیوزیلند وجود دارد. در سایر نقاط جهان پوشش ADS-B متفاوت است.
فناوری MLAT
در برخی مناطق با پوشش گیرنده های FR۲۴، موقعیت هواپیما های غیر ADS-B را نیز با استفاده از روشی معروف به تفاوت زمان ورود یعنی (TDOA) و با کمک Multilateration (MLAT) محاسبه می کنند. با اندازه گیری مدت زمان دریافت سیگنال از هواپیما با فرستنده ModeS قدیمی تر، می توان موقعیت این هواپیما ها را محاسبه کرد. برای کارکرد MLAT، چهار گیرنده FR۲۴ یا بیشتر، که از همان هواپیما سیگنال دریافت می کنند، مورد نیاز است. پوشش MLAT فقط در حدود ۳۰۰۰ فوت حاصل می شود، زیرا احتمال اینکه چهار گیرنده یا بیشتر بتوانند سیگنال فرستنده را دریافت کنند با افزایش ارتفاع افزایش می یابد.
امروزه بیشتر مناطق اروپا و آمریکای شمالی با MLAT بالاتر از حدود ۳ تا ۱۰ هزار فوت پشتیبانی می شود. همچنین برخی از پوشش های MLAT در مکزیک، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، چین، ژاپن، تایوان، تایلند، مالزی، اندونزی، استرالیا و نیوزیلند وجود دارد. با ادامه افزودن گیرنده های جدید به شبکه، مناطق بیشتری تحت پوشش MLAT قرار می گیرند.
نکته قابل توجه در نقشه فلایت رادار، آسمان کشور کره جنوبی است که هیچ هواپیمایی از آن عبور نمی کند.
ماهواره
ردیابی پرواز مبتنی بر ماهواره آخرین مرحله در تلاش این رادار برای پوشش جهانی ADS-B است. ماهواره های مجهز به گیرنده های ADS-B داده های هواپیما های خارج از منطقه تحت پوشش شبکه ADS-B را جمع آوری و این داده ها را به شبکه Flightradar۲۴ ارسال می کنند. داده های ADS-B ماهواره ای موجود در Flightradar۲۴ از ارائه دهندگان متعددی جمع آوری می شود. از آنجا که تعداد ماهواره های ارائه دهنده داده و مکان آن ها پویا است، پوشش ماهواره ای متفاوت است. به طور کلی، ADS-B ماهواره ای باعث افزایش پوشش پرواز ها از طریق اقیانوس می شود که در آنجا امکان پذیرش زمینی داده ها وجود ندارد. فقط هواپیما های مجهز به فرستنده ADS-B از طریق ماهواره ردیابی می شوند.
داده های رادار آمریکای شمالی
علاوه بر ADS-B و MLAT، داده های زنده دیگری نیز برای پرواز ها در آمریکای شمالی دریافت می شود. این داده ها بر اساس داده های راداری (نه فقط هواپیما های مجهز به ترانسپوندر های ADS-B) و شامل بیشترین ترافیک هوایی برنامه ریزی شده و تجاری در حریم هوایی ایالات متحده و کانادا و همچنین بخش هایی از اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام است.
فناوری Flarm
این فناوری نسخه ساده تری از ADS-B با برد کوتاه تر است که در بیشتر موارد برای ردیابی هواپیما های بدون سرنشین استفاده می شود. برد گیرنده Flarm بین ۲۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است. این گیرنده ها اغلب در فرودگاه های کوچک با پرواز گلایدر نصب می شوند تا گلایدر های اطراف فرودگاه را ردیابی کنند.
تخمین ساعت پرواز
هنگامی که هواپیمایی خارج از پوشش پرواز می کند، Flightradar۲۴ در صورت مشخص بودن مقصد پرواز، موقعیت هواپیما را تا ۲ ساعت تخمین می زند. برای هواپیما های فاقد مقصد مشخص، موقعیت تا ۱۰ دقیقه تخمین زده می شود. موقعیت بر اساس پارامتر های مختلف محاسبه شده و در اکثر موارد کاملا دقیق است، اما برای پرواز های طولانی موقعیت در بدترین حالت می تواند تا حدود ۱۰۰ کیلومتر (۵۵ مایل) فاصله داشته باشد. در تنظیمات، گزینه ای برای تعیین مدت زمانی که می خواهید هواپیمای تخمینی را روی نقشه ببینید وجود دارد.
هواپیمایی که در Flightradar۲۴ قابل مشاهده است
وقتی ADS-B راه اندازی شد، در درجه اول در هواپیما های مسافربری تجاری با بیش از ۱۰۰ مسافر مورد استفاده قرار گرفت. تعداد فزاینده ای از هواپیما ها از جمله انواع هواپیما های کوچکتر، فرستنده های ADS-B را دریافت می کنند، اما تا زمانی که استفاده از این فناوری اجباری شد، تولیدکننده و مالک هواپیما تصمیم می گرفتند که آیا ترانسپوندر ADS-B در هواپیما نصب شود یا خیر.
مدل های معمول هواپیما که معمولا فرستنده ADS-B را دارند و در Flightradar۲۴ (با پوشش ADS-B) قابل مشاهده هستند:
همه مدل های ایرباس (A۳۰۰، A۳۱۰، A۳۱۸، A۳۱۹، A۳۲۰، A۳۲۱، A۳۳۰، A۳۴۰، A۳۵۰، A۳۸۰)
آنتونوف An-۱۴۸ و An-۱۵۸
هواپیمای ATR ۷۲-۶۰۰ خصوصا تحویل های جدید
هواپیمای BAe ATP
هواپیماهای BAe Avro RJ۷۰، RJ۸۵، RJ۱۰۰
بوئینگ ۷۳۷، ۷۴۷، ۷۵۷، ۷۶۷، ۷۷۷، ۷۸۷
هواپیمای Bombardier CRJ-۹۰۰
هواپیماهای Bombardier CS۱۰۰ و CS۳۰۰
هواپیمای Embraer E۱۹۰
هواپیماهای Fokker ۷۰ و ۱۰۰
مک دانل داگلاس DC-۱۰ و MD-۱۱
سوخو SuperJet ۱۰۰
برخی از ایلیوشین و توپولف جدیدتر (به عنوان مثال Il-۹۶ و TU-۲۰۴)
مدل های معمول هواپیما که معمولا ترانسپوندر ADS-B ندارند و در Flightradar۲۴ (با پوشش ADS-B) قابل مشاهده نیستند:
آنتونوف An-۱۲۴ و An-۲۲۵
هواپیمای ATR ۴۲، ۷۲ (به استثنای اکثر تحویل های جدید ATR ۷۲-۶۰۰)
بوئینگ ۷۰۷، ۷۱۷، ۷۲۷، ۷۳۷-۲۰۰، ۷۴۷-۱۰۰، ۷۴۷-۲۰۰، ۷۴۷SP
هواپیمای BAe Jetstream ۳۱ و ۳۲
همه مدل های بمباردیر CRJ (به استثنای اکثر تحویل های جدید CRJ-۹۰۰)
همه مدل های Bombardier Dash
همه مدل های CASA
همه مدل های دورنیه
همه مدل های Embraer (به استثنای اکثر تحویل های جدید Embraer E۱۹۰)
هواپیمای De Havilland Canada DHC-۶ Twin Otter
فوکر ۵۰
مک دانل داگلاس DC-۹، MD-۸x، MD-۹۰
ساب ۳۴۰ و ۲۰۰۰
بیشتر هلی کوپترها، بیشتر هواپیما های قدیمی، اکثر جت های تجاری، بیشتر هواپیما های نظامی، اکثر هواپیما های پروانه ای.
هواپیمایی که در Flightradar۲۴ قابل مشاهده است: (تحت پوشش MLAT، رادار، یا Flarm)
در مناطق با پوشش MLAT، راداری یا Flarm بیشتر ترافیک هوایی ردیابی می شود و مستقل از نوع هواپیما قابل مشاهده است که شامل هواپیما های پروانه، هلیکوپتر و گلایدر ها است. اما همانطور که در بالا ذکر شد، پوشش MLAT به برخی مناطق با گیرنده های FR۲۴ محدود می شود و به طور معمول تنها در ارتفاعات بالاتر از ۳۰۰۰ تا ۱۰ هزار فوت قابل دستیابی است، به این معنی که هواپیما های عمومی در ارتفاعات پایین ممکن است زیر پوشش MLAT باشند. داده های رادار آمریکای شمالی در بیشتر موارد شامل پرواز های هواپیمایی عمومی بدون برنامه پرواز نیست. داده های راداری غالبا اطلاعات ثبت هواپیما را از دست می دهند و هواپیما هایی که با MLAT ردیابی می شوند در بسیاری از موارد اطلاعات مربوط به علامت تماس را ندارند.
مسدود کردن
به دلایل امنیتی و حریم خصوصی، اطلاعات مربوط به برخی هواپیما ها محدود یا مسدود شده است. این هواپیما ها شامل اکثر هواپیما های نظامی و برخی هواپیما های با مشخصات بالا، مانند Air Force One است.
نقشه پوشش
مناطقی که تحت پوشش Flightradar۲۴ قرار دارند با رنگ آبی در نقشه مشخص است. توجه داشته باشید که پوشش و دید هواپیما به پارامتر های زیادی از جمله نوع هواپیما، نوع ترانسپوندر و ارتفاع هواپیما بستگی دارد، بنابراین پوشش می تواند برای هواپیما های مختلف حتی در همان مکان متفاوت باشد. اگر هواپیمایی که به دنبال آن هستید در Flightradar۲۴ قابل مشاهده نیست یا یک ترانسپوندر سازگار ندارد یا از پوشش Flightradar۲۴ خارج است.
جزئیات پرواز
با ضربه زدن روی هر هواپیمای در حال پرواز، می توان جزئیات پروازی مانند نوع هواپیما، فرودگاه مبدا و مقصد، مسافت طی شده و زمان تقریبی رسیدن را مشاهده را کرد. در سمت راست بالای نقشه، امکان جستجوی شهر، نام فرودگاه و هواپیما نیز وجود دارد.
برای استفاده از سایت و برنامه فلایت رادار، چهار اشتراک وجود دارد
اشتراک پایه
امکان ردیابی پرواز زنده، محدود بودن ردیابی پیشرفته ۳D و جستجو در سایت را دارد و امکاناتی مانند حذف تبلیغات، دیدن نقشه های اضافی، دیدن هشدارها، رویت جزئیات کامل هواپیما، نمودار های هوانوردی و تاریخچه پرواز وجود ندارد.
اشتراک نقره ای
علاوه بر امکانات اشتراک پایه، امکان رد تبلیغات، ردیابی پیشرفته ۳D نامحدود، دیدن هشدارها، دیدن پرواز های ۹۰ روز گذشته و رویت جزئیات بیشتر درباره هواپیما از ویژگی های این اشتراک هستند و قیمت خرید این اشتراک برای یک سال ۹٫۹۹ دلار است.
اشتراک طلایی
علاوه بر دارا بودن ویژگی های اشتراک نقره ای، قابلیت هایی مثل دیدن نمودار های هوانوردی، دیدن لایه های آب و هوایی، رویت جزئیات بیشتر درباره پروازها، دیدن مرز های ATC و همینطور ردیابی پرواز های یک سال گذشته را دارد. قیمت اشتراک یک ساله طلایی ۳۴٫۹۹ دلار است.
اشتراک کاری و تجاری
همه ویژگی های سه اشتراک قبل را به همراه قابلیت های مجوز برای مشاغل، دیدن سطح آب و هوای سطوح بالاتر، دیدن لایه های رعد و برق، رویت لایه AIRMETs / SIGMETs، دیدن نمای فرودگاه و ناوگان را دارد. قیمت این اشتراک برای یک سال ۴۹۹٫۹۹ دلار است.
در ادامه ویدئویی از یک شبانه روز پرواز هواپیماها در فلایت رادار را مشاهده می کنید:
گزارش از مائده زمان فشمی
انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «همه چیز درباره سیستم ردیابی Flightradar۲۴ / برنامه سیستم ردیابی پرواز برای اندروید و iOS در دسترس است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.