ضرورت شناسایی مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بار و محموله ها



به گزارش خبرنگار مهر، یونس رنجکش عصر یکشنبه در جلسه بررسی مشکلات و تسهیل راهکارهای صادراتی کامیون های ترانزیتی خارجی که طی روزهای گذشته در آستارا صف طویلی ایجاد شده بود، اظهار کرد: آستارا یک نقطه قوت و یکی از پایگاه های مهم صادراتی ایران است.

وی گفت: همه مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بار و محموله های ترانزیتی باید شناسایی و حل برخی از مشکلات لزومی ندارد به مرکز استان کشیده شود و مستلزم حل مشکلات در داخل شهرستان است.

رنجکش با بیان اینکه صف های طولانی در پایانه مرزی آستارا که نشان دهنده کندی رویه برخی از دستگاه های اقتصادی است قطعا قابل شناسایی و رفع است، افزود: تیم اقتصادی استان ضمن همراهی و هماهنگی با یکدیگر می توانند هرچه سریع تر مسائل را در داخل استان رفع و در صورتی که نیاز باشد به مرکز ارجاع دهند.

وی با تاکید بر اینکه آستارا در بخش زمینی، ریلی و دریایی از شهرستان های مطرح کشور به لحاظ داشتن حمل و نقل ترکیبی صادرات و واردات است اضافه کرد: گیلان یکی از استان های با اهمیت در حوزه ترانزیت کالا به شمار می رود لذا به دلیل اینکه گیلان با همسایگان شمالی خود در دریای کاسپین روابط تجاری بسیار خوبی دارد و بخشی از ترانزیت و تجارت کشور از همین استان می گذرد لذا تجهیز امکانات گمرکی در پایانه های مرزی برای این استان ضروری است.

مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان با اشاره به اینکه سرمایه گذاری های بزرگی در آستار در حال انجام است، ادامه داد: کشور آذربایجان باید با قراردادی که با راه آهن جمهوری اسلامی ایران در زمینه تکمیل راه آهن و بارانداز دارد به توافق نامه و قرارداد خود عمل کند.

تلاش برای رفع مشکلات پایانه مرزی آستارا

در ادامه این جلسه محمد مهران، رئیس گروه نظارت گمرکات گیلان و مشاور ناظر گمرکات گیلان با اشاره به تعداد کامیون های ورودی و خروجی در ۱۵ آبان ماه، گفت: در این تاریخ تعداد کامیون های خروجی صادراتی ۱۷۰ کامیون و تعداد کامیون های ورودی وارداتی به کشور ۱۴۳ کامیون و تعداد کامیون های ورودی ترانزیتی به کشور ۱۱۵ کامیون و تعدادکامیون های در داخل شهر آستارا ۱۶۰ کامیون بوده است.

وی افزود: با توجه به صورت جلسه ای که بین دستگاه های اجرایی و اداره کل جذب و سرمایه گذاری استانداری و تاکیدات اتاق بازرگانی گیلان برای حمایت از حوزه صادرات و بازرگانی و تجارت صورت گرفت امیدواریم در روزهای آتی بخشی از مشکلات که ساختاری و سیستمی است مرتفع شود.

لازم به ذکر است؛ محمدرضا داداشی نماینده وزارت امور خارجه در گیلان، سرهنگ محمد خوش خلقت رییس اداره مهاجرت و گذرنامه، مهدی عاطفی معاون فنی عملیاتی شرکت نفت گیلان، رضادوست رییس اداره ترانزیت اداره کل حمل و نقل و پایانه های گیلان در این جلسه هر کدام به نقطه نظرات پیشنهادی و راهکارهای لازم جهت برون رفت و کاهش مشکلات تاکید کردند.

گفتنی است، در یک ماه اخیر صف های کیلومتری کامیون های ترانزیتی خارجی صادراتی از ورودی شهر آستارا و از محل پایانه بین المللی بار تا درب گمرک زمینی – مرزی آستارا سبب ترافیک و معطلی رانندگان و نگرانی شهروندان آستارایی شده بود لذا باتوجه به اینکه در ۶ ماهه دوم سال شاهد افزایش تقاضا و رونق صادرات کشورمان و افزایش شمار کامیون های خارجی حامل کالاهای صادراتی ایرانی در مرز زمینی آستارای جمهوری اسلامی ایران و آستارای جمهوری آذربایجان به جهت نیاز بازارهای هدف علی الخصوص کشور روسیه و سایر کشورهای حوزه قفقاز و CIS هستیم بنابراین این مساله موجب تراکم کار گمرک آستارا و از سویی رونق گرفتن تجارت خارجی به جهت فعالیت شبانه روزی صادرات و تجارت می شود.

سرعت در رویه های گمرکی، حذف تصمیمات لحظه ای و ایجاد ثبات در میان دستگاه ها، ایجاد زمان بندی، سرعت در ترخیص کالا و جلوگیری فسادپذیری محصولات کشاورزی و سبزیجات و استفاده از توان و ظرفیت بالای ترانزیتی استان از مسایلی بود که در جلسه یاد شده با دقت نظر اتاق بازرگانی ایران و روسیه، اتاق بازرگانی گیلان، مجموعه اقتصادی استانداری گیلان و اداره کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری مورد بررسی جهت حصول نتیجه قرار گرفت.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرورت شناسایی مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بار و محموله ها» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.