«حقیقت سمیر» روایتی از مبارز 16 ساله‌ای که اسرائیل را به سخره گرفت - تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از راه های مطالعه در تاریخ خواندن روایت ها و تجربه های زیسته شخصیت های آن عصر است. تجربیاتی که بی پرده ما را با اتفاقات آن دوره آشنا می کند. کتاب «حقیقت سمیر» از انتشارات سوره مهر از همین دست کتاب هاست که در کنار همه کتاب های تاریخی و پژوهشی، رمان ها و داستان های نگاشته شده در موضوع فلسطین، از طریق پرداخت به زندگی سمیر قنطار، مبارز لبنانی الاصل فلسطینی، خواننده را با ابعاد جدیدی از این بخش تاریخ آشنا می کند.

سمیر قنطار اهل روستایی دروزی مذهب در لبنان بود. او از ابتدای نوجوانی به گروه های آزادی بخش فلسطین پیوست، آموزش نظامی دید و در ۱۶ سالگی به فرماندهی یک گروه ۴نفره از طریق دریا به عمق خاک اسرائیل و شهر نهاریا نفوذ کرد. همین حمله محدود و خودجوش موجب به هلاکت رسیدن ۶ تن از نظامیان و دانشمندان اسرائیل شد و آن ها را با تمام تظاهرات برتربینی شان بی آبرو ساخت. قنطار پس از محکومیت در دستگاه قضایی اسرائیل به ۵۴۲ سال زندان محکوم شد.

او ابتدا با گرایش های مارکسیستی و چپ گرایانه وارد جرگه های نظامی شد اما در جریان اسارتش در زندان و سیر تحولات فلسطین، لبنان، مشاهده نتایج خروجی های گروه های مختلف نظامی و سیاسی و نیز ارتباطش با اسرای حزب الله به این جنبش و رهبر آن گرایش پیدا کرده و شیعه شد.

وی سرانجام در عملیات تبادل اسرا که از طریق حزب الله در سال ۲۰۰۸ صورت گرفت آزاد شد. پس از آزادی در شاخه نظامی حزب الله فعال بود. قنطار نهایتا در سال ۲۰۱۵ در جریان جنگ علیه تکفیری ها در سوریه مزد سال ها مقاومت و صبوری اش را گرفت و به شهادت رسید.

«حقیقت سمیر» مجموعه خاطرات او از ۳۰ سال اسارت در زندان های مختلف رژیم صهیونیستی است. خاطرات و تجربیاتی که ذات پلید اسرائیل را به نمایش می گذارد. روش های شکنجه آن ها را که با ارزان ترین و راحت ترین ابراز بدترین توهین و تحقیرها را نسبت به اسرا روا می دارند آشکار می کند. همچنین متزلزل بودن و شکننده بودن اسرائیل علی رغم تبلیغات گسترده و هیمنه دروغین آن که در برابر گروه های کم تجربه نظامی راحت در هم می شکند جالب توجه است و عدم اتحاد بین دول عربی، بزدل بودنشان در برابر این استعمار کثیف ملموس و مایه تاسف است.

کتاب، بیان و قلم روان و جذابی دارد. خواننده را با خود همراه و درگیر می کند. خوانش آن برای همه کسانی که از فلسطین جز اطلاعات و شعارهای کلیشه ای نمی دانند مفید و قابل توصیه است.

در بخشی از کتاب آمده است: «قاضی گفت: شما حق ندارید حرف سیاسی بزنید. توضیح مختصری راجع به عملیات بدهید. گفتم: «آیا کسی می داند دولت و ارتش اسرائیل بر سر مردم دیر یاسین در ۱۹۵۳ چه آورد و چه جمعیتی از مردم بی گناه و کارگران را قتل عام کرد؟ کشتارهایی که در ۱۹۵۶ اتفاق افتاد، به یاد آورید. آیا کسی می داند ارتش اسرائیل در لبنان مرتکب این جنایات شده است؟ ما این عملیات را انجام دادیم تا به مردمی که از سرزمین خود به زور تفنگ های ارتش اسرائیل آواره شدند، کمک کنیم به سرزمین خود برگردند.

چه کسی پاسخ خون این همه کودک معصوم فلسطینی را می دهد؟ گناه این کودکان چیست؟ اگر بهانه شما تجاوزات روس ها به یهودیان یا جنایات هیتلر در اروپا علیه شما است، چرا تقاص این جنایات را در اروپا از آن ها نمی گیرید؟ چرا به جای ماندن در اروپا و دفاع از خود به سرزمین ما آمدید و به ما ظلم می کنید؟ چرا باید برای جنایات دولت آلمان، مردم مظلوم فلسطین شکنجه و آواره شوند؟ ما کودک کش نیستیم.کودک کش ارتش و دولت اسرائیل است.»

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««حقیقت سمیر» روایتی از مبارز 16 ساله‌ای که اسرائیل را به سخره گرفت - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.