<span class="text danger">سه درصد</span> جمعیت استان <a href="/fa/dashboard/ class="text info">قزوین</a> بی سواد هستند



به گزارش خبرنگار مهر، کبری جعفربگلو در کارگروه زنان و خانواده که روز سه شنبه در استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر استان قزوین با میانگین ۹۷ درصد باسوادی، در ردیف ۱۰ استان باسواد کشور قرار دارد.

جعفربگلو افزود: میزان بهره مندی مردم از حداقل سواد از شاخصه های رشد و توسعه جوامع و از حقوق اولیه انسان ها در راستای عدالت اجتماعی تلقی می شود و سوادآموزی فرصت دوباره برای افرادی است که در مقطعی آموزش را به هر دلیلی از دست داده اند.

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اظهار کرد: سواد آموزی با هدف ارتقا سطح کیفیت زندگی افراد است و با راه اندازی، تقویت و توسعه مراکز یادگیری تلاش می کنیم همه مردم باسواد شوند.

وی گفت: در سال های گذشته تعداد دو مرکز یادگیری در تاکستان، یک مرکز در چوبیندر قزوین فعال شده بود و سال گذشته نیز ۲ مرکز جدید به نام مرکز حاج قاسم سلیمانی در آبیک و مرکز شهدای سوادآموزی البرز فعال شد که در این ۵ مرکز خدمات سوادآموزی به افراد علاقمند ارائه می شود.

جعفر بگلو بیان کرد: در حال حاضر پیگیر توسعه مراکز یادگیری در استان هستیم و امسال سه مرکز غیردولتی در شهرستان های البرز، اقبالیه و قزوین و دو مرکز مشارکتی نیز در زندان بویین زهرا راه اندازی می شود.

وی اظهار داشت: میانگین باسوادی استان قزوین در حال حاضر حدود ۹۷ درصد است و در ردیف ۱۰ استان باسواد کشور قرار داریم و در این میان شهرستان البرز با میانگین ۹۸ درصد بالاترین سطح باسوادی و آوج کمترین باسوادی را دارد.

معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان یادآور شد: جامعه هدف در کلاس های نهضت سوادآموزی افراد ۱۰ تا ۴۰ سال است و در این میان به افراد سنین ۵۰ سال تا ۶۰ سال هم آموزش می دهیم.

جعفربگلو اضافه کرد: در مراکز خدمات آموزشی دوره های سه گانه به صورت رایگان ارائه می شود که دوره سواد آموزی معادل سوم ابتدایی، دوره انتقال معادل ششم ابتدایی و دوره تحکیم نیز برای جلوگیری از بی سوادی است.

وی گفت: آموزش اتباع بیگانه، آموزش زندانیان، خودآموز، زنان و دختران روستایی، طرح عملی نماز، طرح کارگری و اصناف، آموزش با رایانه، راه اندازی مراکز یادگیری محلی، خواندن با خانواده و حلقه های کتاب خوانی از برنامه های نهضت سوادآموزی استان قزوین است.

جعفربگلو بیان کرد: در مراکز یادگیری به دنبال توانمند سازی، ایجاد فرصت سوادآموزی، کمک به خوداشتغالی، فقرزدایی، توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور هستیم و تلاش می کنیم آموزش ها متناسب با نیازهای ضروری جامعه هدف باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مهم ترین طرح در حال اجرای این معاونت همان طرح مراکز یادگیری محلی است، این مراکز علاوه بر آموزش سواد، مهارت های اجتماعی و حقوق شهروندی را نیز آموزش می دهد، این مراکز تجربه موفق سوادآموزی است که با نگاه تخصصی به افراد بی سواد و کم سواد خدمات ارائه می کنند تا افراد باسواد و کم سواد به سطحی از مهارت های پایه ای برسند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش وپرورش استان تأکید کرد: در حال حاضر مهم ترین چالش ما این است که به اطلاعات و نام افراد بی سواد دسترسی داشته باشیم؛ در شرایط فعلی مشخصات دقیقی از افراد بی سواد استان قزوین نداریم و از دستگاه ها می خواهیم در شناسایی این افراد به ما کمک کنند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سه درصد جمعیت استان قزوین بی سواد هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.