گزارش فرمانداران از سیلاب اخیر در شهرستان های زنجان



ایسنا/زنجان فرماندارن چند شهرستان استان زنجان در رابطه با خسارات سیلاب اخیر در جلسه ستاد بحران گزارش دادند.

شامگاه دیروز (۱۲ مردادماه) جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان زنجان تشکیل شد و فرمانداران در آن به ارائه گزارش پرداختند.

فرماندار شهرستان زنجان با اشاره به خسارت سیل به سه روستا در منطقه قره پشتلو، عوامل انسانی را عامل بروز این سیل دانست و اظهار کرد: دخالت عوامل انسانی در محیط سبب آب گرفتگی معابر روستایی، سرریز شدن کانال، وارد شدن آب به خانه اهالی، تلف شدن دام و … شد.

رضا عسگری با بیان اینکه در رابطه با احداث کانال، مقاومت هایی شده بود که انتظار می رود متخلفان در صورت تکرار به مراجه قضایی معرفی شوند، ادامه داد: در روستای بهرام بیگ قرارگاه محرومیت زدایی کانالی را حفر کرده بود ولی به دلیل لوله گذاری نادرست اهالی، سیل ایجاد شد، به همین دلیل نیاز است که پروژه های آبخیز و آبخوانداری در این منطقه اجرا شود.

وی افزود: در این روستا خانه ها در مسیر سیلاب ساخته شده و طغیان آب می تواند به راحتی به خانه های بسیاری آسیب بزند و این مهم به دلیل رها شدن مسیل ها اتفاق افتاده و حال مسیل هایی که در بستر رودخانه هستند به تصرف خانه، باغ و حتی دامداری ها درآمده است.

در ادامه این جلسه، فرماندار شهرستان ماه نشان نیز از تحت تاثیر قرار گرفتن ۱۶ روستای این شهرستان به طور مستقیم و غیرمستقیم از آسیب های سیلاب خبر داد و اظهار کرد: در هفت روستا مسیرهای مواصلاتی و مساکن روستایی آسیب دیدند.

جلیل جزونقی ادامه داد: در این شهرستان راه های مواصلاتی، باغات، مزارع و استخرهای پرورش ماهی بیشترین خسارت را متحمل شد.

وی افزود: ۶۲ روستای این شهرستان استعداد سیل خیزی و ۳۵ روستای آن بر روی گسل قرار دارند و با توجه به توپوگرافی شیب دار، منطقه حوضه آبریز بالادست خوبی داشته و ایجاد پروژه های آبخیز و آبخوان داری اهمیت بالایی دارد.

فرماندار ایجرود نیز در ادامه این جلسه با اشاره به وضعیت آب شرب روستای گلابر، اظهار کرد: بنا به اعلام شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، شبکه آماده پمپاژ بوده و به محض رفع کدورت آب، به شبکه پمپاژ می شود ولی متاسفانه تعداد تاسیساتی زیرساختی در داخل روستا از بین رفته است.

باب الله فتحی ادامه داد: اثاثیه ۲۳ حانوار بین ۱۰ تا صد درصد از بین رفته و برآورد می شود که به ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغات نیز آسیب وارد شده است. همچنین ۶ دهنه چاه نیز از این سیل خسارت دیده اند.

وی افزود: در مسیر رودخانه ها نیاز به آزادسازی بستر رود است و خوشبختانه مردم منطقه نیز به این نتیجه رسیده اند که دخالت های انسانی سبب بروز حادثه شده و امید است که دوباره شاهد ساخت و ساز در مسیر رودخانه نباشیم.

ایوب بیگدلی، فرماندار شهرستان خدابنده در این جلسه از آسیب دیدن خانه ها در مسیر بزینه رود خبر داد و گفت: سه روستا به دلیل تعرض کشاورزان به مسیر رودخانه دچار آب گرفتگی شدید شده و ۳۰ درصد محصولات کشاورزی نیز بیش از ۵ میلیارد تومان خسارت دید.

وجیه الله نوروزی، فرماندار شهرستان ابهر نیز گزارشی از خسارت ۷ میلیارد تومانی به مزارع، آسیب سیل به ۱۰ خانه و انباری و تلف شدن ۴ راس دام ارائه کرد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «گزارش فرمانداران از سیلاب اخیر در شهرستان های زنجان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.