اجازه بازگشت روند سیاسی عراق به خانه اول داده نخواهد شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النهرین، رعد المکصوصی نماینده ائتلاف سائرون امروز چهارشنبه چهارم مارس ۲۰۲۰ اعلام کرد که این ائتلاف اجازه بازگشت روند سیاسی عراق به خانه اول را نخواهد داد.

وی افزود: طرفهایی که به محمد توفیق علاوی اجازه فعالیت ندادند قصد دارند که اسامی حزبی را برای تصدی پست نخست وزیری مطرح کنند.

المکصوصی گفت: امکان بازگشت به خانه اول وجود ندارد. عراق افراد باکفایت زیادی دارد که می توانند سکان کشور را در مرحله آتی به دست بگیرند و فضا را برای برگزاری انتخابات زودهنگام به دور از منافع حزبی مهیا کنند.

گفتنی است که عدنان فیحان رئیس فراکسیون صادقون در پارلمان عراق روز گذشته به شدت از عملکرد برهم صالح رئیس جمهور این کشور انتقاد کرده بود.

وی خطاب به برهم صالح گفته بود: اقدامات مغایر با قانون اساسی تو، روند سیاسی عراق را در شرایط حساس و خطرناک عراق پیچیده کرده است. آیا قانون اساسی حق رایزنی و پیشنهاد اسامی نامزدها را به تو داده است؟ ماده ای در قانون اساسی به من نشان بده که این حق را به تو داده باشد. اگر پست نخست وزیری طبق عرف حق شیعیان است چه طیفی از شیعیان حق رایزنی به جای آنها را به تو داده است؟

شایان ذکر است روز یکشنبه جلسه ویژه رای اعتماد پارلمان عراق به کابینه محمد توفیق علاوی به دلیل به حدنصاب نرسیدن برای پنجمین بار در طول یک هفته اخیر بی نتیجه ماند. از مجموع ۳۲۹ نماینده تنها ۱۰۸ نماینده حاضر به شرکت در جلسه شدند؛ امری که مانع از به حد نصاب رسیدن نشست ویژه پارلمان برای آغاز رای اعتماد به کابینه شد. به دنبال آن محمد توفیق علاوی با ارسال نامه ای به برهم صالح از ماموریت تشکیل کابینه انصراف داد. وی در نامه خود اعلام کرد: «زمانی که مامور تشکیل کابینه شدم به ملت عراق وعده داده بودم در صورتی که تحت فشارهای سیاسی قرار بگیرم از ماموریت تشکیل کابینه کنار خواهیم کشید. از این امر آگاهی داشتم که اصرار بر تشکیل کابینه مستقل، تشکیل دولت را برای بنده سخت خواهد کرد؛ زیرا گروهی که غرق در فسادند و با طایفه گری تجارت می کنند، اولین متضررین آن خواهند بود».

پس از آن برهم صالح رئیس جمهور عراق با استعفای علاوی موافقت کرد.

ماده ۷۶ قانون اساسی عراق درباره روند تشکیل دولت چه می گوید؛

اول : رئیس جمهور نامزدی را از فراکسیون اکثریت در پارلمان مامور تشکیل شورای وزیران می کند، این امر باید ۱۵ روز بعد از انتخاب رئیس جمهور صورت گیرد.

دوم : رئیس شورای وزیران مامور تشکیل کابینه در مدت حداکثر ۳۰ روز از تاریخ واگذاری این ماموریت به وی اسامی اعضای کابینه را معرفی می کند.

سوم : رئیس جمهور نامزد جدیدی را برای تشکیل شورای وزیران ظرف مدت پانزده روز از ناکامی نخست وزیر اول برای تشکیل کابینه مامور می کند، تا ظرف مدتی که در بند دوم این فصل آمده برای معرفی کابینه جدید اقدام کند.

چهارم : نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه اسامی اعضای وزارتخانه ها و برنامه های وزیران را به مجلس نمایندگان ارائه می دهد، در صورتی که وزرا به صورت انفرادی با برنامه ها اکثریت مطلق آرا را به دست آورند این کابینه رای اعتماد به دست می آورد.

پنجم : در صورتی که این کابینه رای اعتماد لازم را به دست نیاورد رئیس جمهور ظرف مدت ۱۵ روز نامزد جدید دیگری را مامور تشکیل کابینه جدید خواهد کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجازه بازگشت روند سیاسی عراق به خانه اول داده نخواهد شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.