مسیر اسلامی شدن دانشگاه ها با وحدت حوزه و دانشگاه هموار می شود



به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مهم است که ما باور کنیم تربیت امری واقعی است و هرجا انتزاعی به حوزه تربیت نگاه کرده ایم فاصله ما با شکل گیری تمدن اسلامی بیشتر شده است.

وی اظهار داشت: من با جداسازی علوم انسانی از دانشگاه و بردن آن به حوزه مخالفم، چون اساسا هدف از اسلامی شدن دانشگاه ها این است که تربیت در محیط واقعی اتفاق بیفتد چون تربیت در محیط انتزاعی شکل نمی گیرد و هدف انقلاب هم این بود که اندیشه امام(ره) در دانشگاه رشد و نمو کند و در تقاطع فکر و اندیشه علمای دین و اساتید حوزه های علوم ریاضی این رشد و ارتقا شکل بگیرد. اگر آن اندیشه امام یعنی وحدت حوزه و دانشگاه به معنای واقعی اتفاق بیفتد مسیر اسلامی شدن دانشگاه ها هموار خواهد شد.

راستینه افزود: مسئله اساسی این است که اندیشه پاک امام(ره) در باره وحدت حوزه و دانشگاه در مسیر رشد قرار ندارد. من خواهشم این است که به بیانیه تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب دقت کنیم. اگر ما در راستای فرمان امام (ره) حرکت کنیم فکر می کنم مسیر بیشتر و بهتر پیش برود. مهم است که ما باور کنیم تربیت امری واقعی است و هرجا انتزاعی به حوزه تربیت نگاه کرده ایم فاصله ما با شکل گیری تمدن اسلامی بیشتر شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: زمانی می شود تربیت را محقق کرد که با مخاطب و جامعه هدف ارتباط بسیار فشرده ای برقرار شود. نهاد نمایندگی هر جا که این کار را امتحان کرده است از آن نتیجه خوب گرفته است. مثلا همین ازدواج دانشجویی که هر کاری در این زمینه انجام شود به مراتب از کارهای دیگر اهمیت بیشتری دارد. یا همین اربعین که وقتی گروه های دانشجویی از اقشار مختلف برای این مراسم سازماندهی و آماده شد دیدیم که چه نقش تربیتی مهمی داشت.

وی گفت: هر جا در حوزه های واقعی نیاز رفتاری حرکت کردیم توانستیم امر تربیت را محقق کنیم. در مراسم اربعین کسانی شرکت کردند که باور کردنی نبود. خیلی ها اصلا از بچه های بسیج دانشجویی نبودند اما چون ما متناسب با نیازها آنها عمل کردیم توانستیم فکر و اندیشه را ببریم و در جامعه مخاطب نشا گذاری کنیم. به نظرم باید متناسب با نیازهای واقعی جامعه مخاطب برنامه های تربیتی را رقم بزنیم. الان در حوزه ورزش ما یک نیاز واقعی داریم اما نهادهای نمایندگی ارتباطشان با این حوزه خوب نیست و در این حوزه غفلت شده است.

وی افزود: نکته دوم گلوگاه ها است. باید بر گلوگاه ها متمرکز شویم. گزینش بسیار حائز اهمیت است و ما خیلی غفلت کرده ایم. بنابراین، ورودی های ما قابل توجه نیست. باید گلوگاه ها را در دانشگاه به عنوان حرکت اصلی نهاد مورد توجه قرار دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اهمیت تغییر ذائقه و عدم وجود الگوی مشخص رفتاری اساتید، کارمندان و دانشجویان تأکید کرد: در تمام دنیا برای نهادنیه سازی خواسته های خودشان رفتار را ضابطه مند می کنند و ما این کار را انجام نداده ایم. دانشجوی دختر ما حق ندارد با هر نوع پوشش و رفتاری در دانشگاه حاضر شود و این نیاز به ضابطه ای دارد که باید عملیاتی شود. در واقع در مواجه با دانشگاه نباید رفتار انفعالی داشته باشیم و اکنون که دولت انقلابی هم روی کار آمده است باید ضابطه مند کردن رفتار را در دانشگاه ها عملی کنیم.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مسیر اسلامی شدن دانشگاه ها با وحدت حوزه و دانشگاه هموار می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.