رفع تصرف ۳۲۶ هکتار از عرصه های طبیعی کردستان



ایسنا/کردستان مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: ۵۷۲ فقره پرونده تخریب و تصرف عدوانی نیمه نخست امسال در اجرای مفاد ماده ۵۵ تشکیل و ۳۲۶ هکتار از اراضی منابع طبیعی این استان با صدور حکم قضایی رفع تصرف شد.

پیمان فتاحی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: این میزان اراضی رفع تصرف شده بر اساس آرای اجرایی صادره واحدهای اجرای احکام دادگستری شهرستان ها انجام شده است.

وی اضافه کرد: در اجرای ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع یک هزار و ۹ پرونده در مدت یاد شده برای تخریب و تصرف عدوانی در سطح ۹۹۸ هکتار تشکیل شد.

مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: در این مدت جرایم و تخلفات ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع در خصوص قطع درختان ۸۱ فقره پرونده برای پنج هزار و ۵۳۷ اصله درخت و نهال به مراجع قضایی ارسال شد.

فتاحی تاکید کرد: اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، فرهنگ سازی، آموزش، توانمندسازی و گسترش مشارکت مردم در طرح های منابع طبیعی در تمام برنامه ها مورد تاکید است به طوری که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با حمایت و همکاری خانه مطبوعات و رسانه های استان کردستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری کردستان و صدا و سیمای مرکز استان، نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه را با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیای توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانه های استان، مردم و بهره برداران در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری را برگزار می کند.

وی افزود: در ضمن تولید و پخش انیمیشن های آموزشی نمایش های طنز و گزارش های خبری در شبکه های اجتماعی، رسانه ها و صدا و سیما، تولید اینفوگرافی های آموزشی پیشگیری از حریق و رفع تصرف، توزیع تراکت و انتشار پیام در اماکن عمومی و فضای مجازی و نقاط بحرانی و نصب پوستر و بنر از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای فرهنگ سازی بوده است.

فتاحی خاطرنشان کرد: برای هر سه بخش شعار سال ۱۴۰۰ اعم از تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، ۱۴ اقدام محوری در قالب طرح ۱۴۳ در نظر گرفته شده است که نتیجه آن، تقویت حفاظت، احیاء و بهره برداری اصولی منابع طبیعی کشور خواهد بود.

فتاحی یادآور شد: برخی از کشاورزان به اشتباه بقایای گیاهان در مزارع را آتش می زنند این اقدام تاثیری بر اهداف مدنظر ندارد و فقط باعث سوختن و از بین رفتن گیاهان می شود، همچنین به همراه آن بافت خاک نیز آسیب می بیند و در برابر باران و باد بسیار سست شده و با کمترین باران، شاهد فرسایش خاک و بروز سیل خواهیم بود.

وی تاکید کرد: برابر ماده ۲۰ «قانون هوای پاک» مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد و علاوه بر این ماده قانونی در خصوص آتش زدن درختان جنگلی، بوته ها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات بر اساس ماده ۶۷۵ و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ و ماده ۴۷ قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع آتش زدن در جنگل و مرتع جرم محسوب می شود.

فتاحی اضافه کرد: در حال حاضر ۹ هزار و ۹۹۴ پرونده جرایم و دادخواست های حوضه اراضی ملی در دادگستری در حال رسیدگی است.

وی گفت: در شرایط مطلوب صیانت و حفاظت از هر ۱۰ هزار هکتار جنگل و هر ۵۰ هزار هکتار مرتع به تفکیک یک نفر نیروی آموزش دیده و متخصص نیاز است و انتظار می رود خود مردم و فعالان منابع طبیعی نیز به عنوان حافظان انفال الهی در این خصوص همکاری و مشارکت فعالانه در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند تا بتوان این ثروت های خدادادی را به خوبی حفاظت کرد.

مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت جنگل و مرتع گزارش دهند.

در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶٫۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در رفع تصرف ۳۲۶ هکتار از عرصه های طبیعی کردستان

گفتگو با هوش مصنوعی