بین المللی شدن دانشگاه ها سبب افزایش کیفیت پژوهش ها می شود



ایسنا/خراسان رضوی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: بین المللی شدن دانشگاه ها سبب افزایش کیفیت پژوهش ها می شود.

حسین سالارآملی، امروز سوم دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب با موضوع «آینده پژوهی جایگاه دانشگاه های ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: از کشورهای مختلف از جهان عرب و جمهوری اسلامی ایران درخواست دارم تا در روند توسعه کشورهای مختلف و ناآرامی هایی که در اثر تحریم ها ایجاد شده به پارادایم آینده توجه کنند که شامل علم و تکنولوژی است. کسی در آینده برنده می شود که بتواند از نظر علم و فناوری به جایگاه مناسب خود برسد.

وی افزود: در ایران سه محور اساسی در رابطه با علم و فناوری وجود دارد؛ اولین مدل این است که علم و فناوری در خدمت جامعه باشد، دومین سیاست کلان وزارت علوم جهانی شدن آموزش عالی و قرار گرفتن در چرخه دانایی جهانی و سومین هدف، خدمات فنی و حرفه ای است به این معنا که دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی شدن از دانشگاه بتوانند مهارتی را کسب کنند.

رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم، بیان کرد: براساس آخرین آمار وزارت علوم، ۳ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۳۹۰ دانشجو در دانشگاه های کشور در حال تحصیل هستندکه ۴۲ درصد در دانشگاه خصوصی و ۵۸ درصد در دانشگاه های دولتی حضور دارند. همچنین از این میزان ۵۳ درصد را آقایان و ۴۷ درصد را بانوان تشکیل می دهند. ۸۳ هزار و ۱۲۹ عضو هیأت علمی داریم که از این تعداد ۲۱ هزار و ۴۸۱ نفر خانم و ۶۱ هزار ۶۴۸ نفر آقا هستند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری و ۱۹۵ مرکز رشد در ایران وجود دارد که ۷۱ میلیون دلار صادرات دانشی این شرکت ها در سال گذشته بوده و ۵۶ هزار نفر در پارک ها کار دانشی می کنند که تحت پوشش ۶۴۸۷ شرکت هستند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، تصریح کرد: تعداد مقالات علمی در ایران همواره رشد داشته است . در سال ۱۹۹۸ حدود ۱۲۲۲ مقاله علمی ارائه کردیم که سال گذشته این رقم به ۶۰۰۳۷ مقاله رسیده است. همچنین در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۵۷ دانشمند ایرانی highlt cited شدند.

دانشگاه فردوسی جزء ۱۰ دانشگاه برتر در تولید مقالات مشترک بین المللی است

رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم، عنوان کرد: در حوزه بین المللی سازی در ۲۰۱۴، ۸۲۰۰ مقاله بین المللی ارائه کردیم که در سال ۲۰۱۷ به ۱۳ هزار ۷۱۸ مقاله رسیده است. دانشگاه فردوسی مشهد همواره جزء ۱۰ دانشگاه برتر در تولید مقالات مشترک در سطح بین الملل است.

سالارآملی گفت: بین المللی شدن دانشگاه ها سبب افزایش کیفیت پژوهش ها می شود. در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۷ هزار و ۲۴۳ مقاله در سطح جهان اسلام وجود داشت که از این تعدا ۵۴ مقاله از طرف ایران ارائه شده است.

وی اضافه کرد: دانشجویان خارجی در ایران ۳۸ هزار و ۶۴۰ نفر هستند و حدود ۵۰۰۰ دانشجو از کشورهای عربی در ایران تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۶۹۲ نفر در مقطع لیسانس، ۲۲۲۵ نفر در مقطع فوق لیسانس، ۹۷۴ نفر در مقطع دکتری در ایران مشغول به تحصیل هستند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران مقام شانزدهم در صدر دنیا را از نظر علوم کسب کرده است و در منطقه نیز مقام اول را از آن خود کرده است. از جمله سیاست های جمهوری اسلامی ایران در قبال جهان عرب می توان به ایجاد تحقیقات مشترک، مدارک مشترک، ایجاد شعبه در جهان عرب و.. اشاره کرد.

رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: همه ما کشورهای مسلمان هستیم و در این راستا سازمان کنفرانس اسلامی وجود دارد که دارای دو چتر بزرگ آموزش و فناوری است. درگیری آینده بر روی پارادایم علم و فناوری است و شک نکنید که بیشتر فشارهایی که به جمهوری اسلامی ایران وارد می شود به جهت ممانعت از رشد و توسعه علم و فناوری در این کشور است.

سالارآملی تصریح کرد: علم در کشور ما بومی است و با زحمت و تلاش خودمان ایجاد شده است، اما این علم را محدود به ایران نمی دانیم و درهای کشور ما در زمینه همکاری علمی و فناوری به سوی تمامی کشورها باز است و این آمادگی را داریم که تمامی داشته های علمی خود را در اختیار کشورهای جهان اسلام و عرب قرار دهیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بین المللی شدن دانشگاه ها سبب افزایش کیفیت پژوهش ها می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.