اعزام ۴۰ هزار دانش آموز اصفهانی به اردوهای راهیان پیشرفت- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، یکصد و شصت و نهمین شورای عالی آموزش و پرورش استان با حضور سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان، محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان و مدیران و معاونین نواحی مختلف عصر امروز، ۲۸ خردادماه در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شد.

صدور مجوز بیش از هزار و ۷۰۰ کودکستان

محمدرضا ابراهیمی در ابتدای جلسه ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت امام جواد(ع) به اهمیت ساماندهی و برنامه ریزی اردوگاه های فرهنگی_تربیتی و اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان پیش رو اشاره کرده و اظهار داشت: فرآیند تعلیم و تربیت در هیچ بازه زمانی تعطیل نمی شود، بلکه تنها تغییر شکل می دهد و فرا رسیدن تعطیلات تابستانی یک فرصت مغتنم برای تعلیم و تربیت به شمار می رود مشروط به آن که این فرصت مدیریت شود.

وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی اوقات فراغت دانش آموزان، خاطرنشان کرد: دشمن در همین لحظه مشغول برنامه ریزی برای رسیدن به اهدافش است و اگر ما این فرصت را مدیریت نکنیم، قطعا آنها بیکار نخواهند بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه اردوگاه های فرهنگی_تربیتی یکی از ظرفیت ها و خواستگاه های مهم تربیتی هستند، متذکر شد: بر اساس سند تحول بنیادین، برگزاری اردوهای فرهنگی - تربیتی یکی از راه های قراردادن دانش آموزان در مسیر تعالی است و اردوگاه های فرهنگی - تربیتی می توانند یک فرصت مناسب برای ایجاد تربیت دینی به وجود آورند مشروط به آن که برنامه ریزی، تجهیزات و لوازم لازم برای این منظور فراهم شود.

وی در بخش دیگری از این جلسه به ساماندهی مدارس و مراکز پیش از دبستان پرداخته و گفت: طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیه موارد آموزشی زیر ۲۰ سال باید زیر نظر آموزش و پرورش صورت بگیرد و بر همین اساس آموزش و پرورش استان برای هزار و ۷۰۰ کودکستان مجوز صادر کرده و قرار است برای بررسی محتوای آموزشی این مدارس جلساتی با مدیران و مربیان آنها برگزار شود.



رشد ۴۰ درصدی اردوهای دانش آموزی

مهدی نم نبات معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت برگزاری اردوهای آموزشی گفت: اردوهای آموزشی محلی برای کسب مهارت های زندگی است و در راستای فعالیت های تربیتی، علمی، آموزشی و فرهنگی خارج از مدارس تشکیل می شود.

وی با اشاره به اهمیت مباحث اردوهای دانش آموزی در سند بنیادین تحول، خاطرنشان کرد: اردوهای دانش آموزی تاثیر زیادی در مباحث تربیتی، فرهنگی، علمی و کاهش آسیب های اجتماعی دارند و در سند تحول بنیادین با در نظر گرفتن همه این موارد به این اردوها توجه ویژه ای شده است به همین دلیل برگزاری اردوها بهترین راهکار برای فعالیت های آموزشی و مهارتی در خارج از مدارس به شمار می رود.

اعزام ۴۰ هزار دانش آموز به اردوی راهیان پیشرفت

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: امسال اردوهای راهیان پیشرفت با حضور ۴۰ هزار و ۵۸۱ نفر برگزار شد و همچنین حدود ۸ هزار دانش آموز اصفهانی در اردوهای راهیان نور شرکت کردند.

وی اضافه کرد: به منظور گرامیداشت یاد و خاطره ۳۶ هزار دانش آموز شهید استان اصفهان، مقرر شده بود که در اردوهای راهیان پیشرفت همین تعداد از دانش آموزان با دستاوردهای علمی نظام و انقلاب اسلامی آشنا شوند و بر همین اساس با همکاری نهادهای مرتبط، بیش از ۴۰ هزار نفر از دانش آموز به این اردوها اعزام شدند.

وی با بیان اینکه از ابتدای مهر تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۸۱۱ هزار نفر به اردوها اعزام شدند، متذکر شد: با در نظر گرفتن سرانه اردوهای دانش آموزی، در سال جاری هر دانش آموز یک روز به اردو رفته است که این آمار در مقایسه با قبل از شیوع کرونا رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را نشان می دهد.

نم نبات گفت: در طرح مدرسه دخترانه حاج قاسم سلیمانی حدود ۲ هزار دانش آموز دختر به این اردو اعزام و در این اردو مباحث تبلیغات، فضاسازی و تدارکات اردو اجرایی شد.

اعزام بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز به مشهد مقدس

وی در ادامه به اعزام دانش آموزان به مشهد مقدس اشاره کرده و خاطرنشان کرد: با حمایت وزارت آموزش و پرورش شرایط اسکان دو شب حدود ۴۴۰ هزار نفر از دانش آموزان اصفهانی که برای اولین بار به زیارت مشهد مقدس نائل می سدند، فراهم آمد و همچنین اسکان یک شب نیز با تهیه اتوبوس برعهده استان بود تا دانش آموزان بتوانند به صورت رایگان یا با هزینه ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در این اردوها شرکت کنند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به موضوع ۳۲ ساعت دوره آموزش اردوهای غیرحضوری برای فرهنگیان اصفهان، گفت: مربیان حاضر در اردوها باید ۳۲ ساعت دوره آموزشی را بگذرانند و بر همین اساس در این اردوها ۳۵ هزار نفر از فرهنگیان استان شرکت کردند.

وی یادآور شد: در حال حاضر اردوی شادی و نشاط دانش آموزان اصفهانی به ویژه در مناطق محروم در حال برگزاری است که آمارهای آن در جلسات آتی ارائه خواهد شد.

ظرفیت هزار نفری اردوگاه شهید بهشتی

وی با اشاره به اردوگاه های اصفهان، خاطرنشان کرد: اردوگاه شهید بهشتی از جمله اردوگاه های مهم اصفهان است که ظرفیت پذیرش و اسکان یک هزار نفر دانش آموز را به عنوان مرکز کشور دارد. همچنین اردوگاه شهید میرباقری با مساحت ۷۰ هزار متر بدون خوابگاه، پذیرش روزانه دانش آموزان را برعهده دارد.

نم نبات افزود: اردوگاه زرین شهر با مساحت ۱۲۶ هزار متر بدون خوابگاه و اسکان است، اما دانش آموزان به صورت روزانه در آن حضور دارند، همچنین اردوگاه آران و بیدگل، کاشان، خوروبیابانک روستای ایراج که چشمه نوح از آن عبور می کند، اردوگاه تیران و کرون، اردوگاه شهید باهنر نائین، اردوگاه چادگان، نطنز، نجف آباد، است.

وی درباره نحوه و تعداد برگزاری اردوهای دانش آموزی در طول سال تحصیلی، گفت: آمارهای جمع بندی شده از سطح ادارات آموزش و پرورش نواحی و مناطق استان اصفهان نشان می دهد که حدود ۱۱ هزار اردو با حضور بالغ بر ۸۸۰ هزار دانش آموز برگزار شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پروش استان در ادامه به برگزاری اردوها در سه دسته عمومی، راهیان پیشرفت و راهیان نور، اشاره کرده و اظهار داشت: در سال تحصیلی بیش از ۱۰ هزار اردوی عمومی، ۶۲۶ اردوی راهیان پیشرفت و ۲۱۸ اردوی راهیان نور برگزار شده است.

اعزام بیش از ۸۰۰ هزار دانش آموز به اردوهای عمومی

وی با بیان آمار ۸۱۱ هزار نفری دانش آموزان شرکت کننده در اردوهای عمومی، تصریح کرد: بیش از ۴۰ هزار نفر در اردوهای راهیان پیشرفت و افزون بر هفت هزار نفر نیز در اردوهای راهیان نور شرکت کردند.

نم نبات گفت: اردوهای مدارس به دانش آموزان فرصت قرار گرفتن موقعیت های جدید را می دهد و کمک می کند تا دانش آموزان با رفع چالش های جدید، مهارت های تازه ای کسب کنند و شناخت بهتری نسبت به خود و محیط پیرامون به دست آورند و از سوی دیگر روابط دوستانه خود را تقویت کرده و با قرارگیری در موقعیت های جمعی، کار گروهی و روابط اجتماعی را فراگیرند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر برگزاری اردوی راهیان نور تاکید ویژه ای دارند، افزود: در اردوهای راهیان نور دانش آموزان با فرهنگ ایثار و شهادت و معارف دفاع مقدس آشنا شده و اردوهای راهیان پیشرفت نیز آنها را با دستاوردهای انقلاب اسلامی آشنا خواهد کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان یادآور شد: نهادینه سازی فرهنگ دفاع مقدس یکی از نیازهای روز کشور در گام دوم انقلاب است و برگزاری اردو در سرزمین نور می تواند الگوهای موفق و حماسه های هویت ساز و ماندگار را به خوبی به دانش آموزان معرفی کند.

اعطای ۵ درصد از اعتبارات استانی به توسعه اردوگاه ها

وی درباره یکی از برنامه ها و طرح های وزارت آموزش و پرورش در سال جاری، تصریح کرد: بر این اساس شورای برنامه ریزی استان موظف است که حداقل پنج درصد از اعتبارات سرمایه های استانی را برای توسعه زیرساخت های مرمت، گردشگری، حوزه ها، باغ تاریخی، مصلی های نیمه تمام و اردگاه های کشوری و استانی آموزش و پرورش و مساجد نیمه ساخت و اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت در نظر گیرد.

نم نبات با اشاره به برنامه ریزی برای راه اندازی دو اردوگاه در شرق و غرب استان، گفت: اردوگاه فریدن با امکانات آب و برق و دسترسی به رودخانه و سند مالکیت، نیازمند بخشی از اعتبارات است و در سمت شرق استان نیز اردوگاه هرند و نائین آمادگی بسیار خوبی وجود دارد.

وی با اشاره به برخی از مشکلات اردگاه ها در استان، خاطرنشان کرد: سند تعدادی از این اردوگاه ها دچار مشکل است و انتظار داریم که طی دستوراتی مالکیت آنها به آموزش و پرورش واگذار شود، علاوه بر این موضوع احداث محرم سازی اردوگاه ها به ویژه اردوگاه شهید بهشتی که طی مصوبات و تخصیص بودجه ای برای دختران دانش آموز و همچنین برون سپاری و ساخت ایستگاه های تربیتی با مباحث شهیدان در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.

انتهای پیام/۱۷۰/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اعزام ۴۰ هزار دانش آموز اصفهانی به اردوهای راهیان پیشرفت- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.